Verwijder PartyPoker (of andere items) uit het menu Extra van Internet Explorer

Mijn vriend maakte de grote fout om PartyPoker vanaf zijn werk naar een laptop te downloaden - zelfs nadat hij het had verwijderd, verscheen het menu-item nog steeds. Hij was bang dat hij gepakt zou worden door de IT-mensen, dus vroeg hij me hoe ik er vanaf kon komen.

Het lijkt erop dat elke waardeloze applicatie die er is de behoefte voelt om het menu Extra in Internet Explorer te besmetten met ongewenste items, en het verwijderen van de applicatie verwijdert bijna nooit het menu-item.

verwijder-partypoker-of-andere-items-van-het-internet-explorer-tools-menu foto 1Om van dit item af te komen, en mogelijk alle andere in de lijst, moeten we ons in het register wagen. Open de register-editor door regedit in het vak Uitvoeren te typen.

Blader naar de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftInternet ExplorerExtensions

Onder deze sleutel ziet u veel subsleutels met hele lange namen. Klik op elk van hen en als u in het rechterdeelvenster kijkt, ziet u de menutekst van het gewraakte menu-item. Je kunt bijvoorbeeld in dit screenshot zien dat ik de sleutel heb geselecteerd die het PartyPoker-menu-item bevat.

verwijder-partypoker-of-andere-items-van-het-internet-explorer-tools-menu foto 2

Klik met de rechtermuisknop en verwijder de sleutels die u niet wilt laten zien. Start Internet Explorer opnieuw en het menu-item zou verdwenen moeten zijn.

verwijder-partypoker-of-andere-items-van-het-internet-explorer-tools-menu foto 3

Deze tip zou moeten werken voor IE6 of IE7.

Meer verhalen

Symlinks gebruiken in Windows Vista

Een van de langverwachte functies in Windows Vista was de mogelijkheid om symbolische koppelingen te gebruiken, zoals je dat in Linux kunt doen. Helaas werken ze niet zo goed als ze zouden kunnen, maar het is een grote upgrade van eerdere versies en heeft al een aantal problemen voor mij opgelost.

Ctrl+Alt+Delete inschakelen voor Vista-aanmeldingsscherm

In oudere versies van Windows moest u de combinatie Ctrl+Alt+Delete gebruiken om in te loggen op het systeem. Dit was bedoeld om een ​​hogere beveiligingsaanmelding te bieden, hoewel ik niet weet hoe. Je bent misschien ook gewend om die combinatie te gebruiken om in te loggen, en er is een manier om het weer in te schakelen.

Windows 7, 8.x of Vista automatisch laten inloggen

Als u alleen een thuiscomputer gebruikt om te gamen of iets onbelangrijks, wilt u misschien niet telkens opnieuw inloggen wanneer u uw computer opnieuw opstart. Er is een eenvoudige aanpassing waarmee u automatisch kunt inloggen.

Verleng de proefperiode van Windows Vista tot 120 dagen

Windows Vista is het eerste Windows-besturingssysteem waarmee u 30 dagen een proefversie kunt gebruiken voordat u koopt. Het is echt een geweldige zet voor Microsoft, vooral in het licht van hoe weinig voordeel je krijgt van het upgraden naar Vista in de eerste plaats. Er is een binnenkort bekende truc die kan uitbreiden

Snel koppelingen toevoegen aan Windows Vista Explorer Favoriete koppelingen

Als je Windows Vista 5 minuten hebt gebruikt, heb je de favoriete links gezien tijdens het bladeren door je bestandssysteem. Wat vervelend is, is dat de favoriete links standaard niet genoeg nuttige links bevatten.

Gebruik Windows Vista Taakbeheer om de bestandsnaam van het lopende proces te zien

Een van de leukere upgrades in Windows Vista is de mogelijkheid om de bestandsnaam van een lopend proces te zien via Taakbeheer. Hoe vaak heb je een proces in Taakbeheer gezien, maar kon je niet achterhalen waar het zich in hemelsnaam bevond? Deze mogelijkheid is niet standaard ingeschakeld, maar het is eenvoudig genoeg

Schijfdefragmentatieschema configureren in Windows 7 of Vista

Windows 7 of Vista configureert Schijfdefragmentatie automatisch om defragmentatie zo te plannen dat deze eenmaal per week wordt uitgevoerd, meestal op woensdag om 01:00 uur. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben meestal op woensdag om 1 uur wakker en ik plan het liever op een ander tijdstip.

Vereisten voor Windows Vista Aero Glass begrijpen

De interface van Windows Vista Aero Glass is een van de belangrijkste wijzigingen in de nieuwste versie van Windows. Wat voor de meeste mensen minder duidelijk is, is aan welke voorwaarden Aero moet worden voldaan. Als u zeker weet dat uw systeem aan de vereisten voldoet, maar nog steeds niet is ingeschakeld, vindt u hier een lijst met:

Windows Vista Aero gebruiken via Verbinding met extern bureaublad

Iedereen kent inmiddels de gebruikersinterface van Windows Vista Aero Glass, maar wat niet iedereen weet, is dat je dit via een Remote Desktop-verbinding kunt gebruiken als je de juiste instellingen hebt ingeschakeld op de client en de server.

Inzicht in de grootte van het wisselbestand van Windows Vista

Als u het geheugen (RAM) van uw Windows Vista-computer hebt geüpgraded nadat u het geheugen hebt geïnstalleerd, vraagt ​​u zich misschien af ​​waarom u plotseling wat schijfruimte verloor.