Oude stuurprogramma's verwijderen na het upgraden naar nieuwe hardware

Als je rare problemen ervaart na het upgraden van je hardware, of als je net een upgrade hebt uitgevoerd naar het nieuwste hardwareapparaat en niet de gewenste prestaties ziet, wil je misschien de oude stuurprogramma's verwijderen die nog steeds voor de oude hardware zijn geïnstalleerd , ook al zie je ze normaal niet in apparaatbeheer.

Wat u moet doen, is een minder bekende vlag instellen zodat u niet-aanwezige apparaten kunt zien en vervolgens apparaatbeheer starten. U ziet dan de oude apparaten in de lijst en kunt de stuurprogramma's ervoor verwijderen.

In Windows 7 of Vista is het eerste dat u hoeft te doen een opdrachtprompt openen in de beheerdersmodus. Typ cmd in het zoekvak van het startmenu en gebruik vervolgens Ctrl+Shift+Enter om te openen in de beheerdersmodus. (U kunt ook met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt klikken en Als administrator uitvoeren kiezen)Plak nu in de volgende regel:

SET DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1

Typ vervolgens devmgmt.msc om Apparaatbeheer te starten vanaf de beheerdersopdrachtprompt:

verwijder-oude-stuurprogramma's-na-upgraden-naar-nieuwe-hardware foto 1

Zodra u in Apparaatbeheer bent, gaat u naar het menu Beeld en kiest u Verborgen apparaten weergeven, waarin alle apparaatstuurprogramma's worden weergegeven, inclusief dingen die momenteel niet op uw computer zijn geïnstalleerd.

verwijder-oude-stuurprogramma's-na-upgraden-naar-nieuwe-hardware foto 2

Merk op hoe ik 6 muizen in de lijst heb, ook al heb ik er maar twee geïnstalleerd (en mijn tekentablet). De andere 3 muizen zijn oude muizen die ik heb gebruikt tot ze stierven…. de nerd heeft de neiging om zeer snel door invoerapparaten te verslijten, omdat hij de computer nooit verlaat ...

verwijder-oude-stuurprogramma's-na-upgraden-naar-nieuwe-hardware foto 3

U kunt met de rechtermuisknop op het stuurprogramma klikken en vervolgens Installatie ongedaan maken in het menu kiezen om de stuurprogramma's voor die oude hardware te verwijderen.

Ik heb gemerkt dat dit veel rare problemen kan oplossen en zelfs de prestaties kan verbeteren op sommige machines waarop je heel vaak een upgrade hebt uitgevoerd. Dit zal niet per se de prestaties verbeteren, maar het is toch fijn om een ​​opgeruimde computer te hebben.

Deze tip werkt ook hetzelfde in Windows 7, Vista en XP.

Meer verhalen

Keyboard Ninja: wijs een sneltoets toe aan elk venster

Wanneer ik een repetitieve taak moet uitvoeren, zoals het controleren van mijn e-mail of het overschakelen naar een open IM-venster, is de snelste optie om een ​​sneltoets rechtstreeks aan het venster toe te wijzen, zodat ik het venster kan verkleinen/herstellen met niets meer dan een enkele toetsaanslag .

Bespaar tijd door de werkbalk Snelle toegang in Office 2007 aan te passen

Met alle hype over het lint, is een van de meer over het hoofd geziene nieuwe functies in Office 2007 de werkbalk Snelle toegang, die enorm handig kan zijn als je de tijd neemt om hem aan te passen.

Beagle-zoekcache opschonen na het verwijderen van Beagle

Als je op mij lijkt, heb je zojuist het nieuws gekregen over de nieuwe Google Desktop-client voor Linux en verwijder je de huidige Beagle-zoekopdracht voor Ubuntu, zodat je deze in plaats daarvan kunt vervangen door Google.

Geschiedenis wissen van Totem Movie Player in Ubuntu

Als je de standaard filmspeler in Ubuntu hebt gebruikt om video's af te spelen, is het je misschien opgevallen dat er in de applicatie geen manier is om de recente geschiedenis van bekeken films te wissen. Dit kan problemen veroorzaken als je een video opent waarvan je niet wilt dat andere mensen ze in je lijst zien.

Tijdelijke oplossing voor Vista-taakbalkminiatuurvoorbeelden worden niet correct weergegeven

De nieuwe taakbalkvoorbeelden in Windows Vista zijn behoorlijk gelikt, maar ze lijken na een tijdje niet meer te werken voor mij. Dit is geen permanente oplossing, maar het lost het probleem wel tijdelijk op.

De sneltoets 'Omhoog' voor Windows 7 of Vista Explorer

Het nieuwe Verkenner-venster in Windows 7 en Vista heeft geen knop Omhoog, wat me helemaal gek maakt. Gelukkig vond ik een vervanging voor een sneltoets.

Back-up of herstel van opgeslagen netwerkgebruikersreferenties in Windows Vista

Telkens wanneer u gebruikersreferenties invoert in Internet Explorer, een schijf toewijst aan een externe server of verbinding maakt met een Windows-domein, krijgt u de mogelijkheid om uw wachtwoord op te slaan. Wat u zich misschien niet realiseert, is dat u een back-up kunt maken van de lijst met die inloggegevens of deze kunt herstellen met behulp van een grotendeels verborgen besturingselement

Systeemherstel gebruiken in XP

Windows staat erom bekend dat het stuurprogramma- en .dll-conflicten heeft, evenals allerlei soorten software die problemen met uw computer veroorzaken. Gelukkig is er een systeemherstelfunctie die je computer terug kan zetten naar een bekende werkende configuratie, zolang je een herstelpunt hebt gemaakt.

Green Computing: compacte fluorescentielampen

Ik ben de IT-beheerder bij een elektriciteitscoöperatie. Omdat wij nerds constant met elektronische componenten werken, zou het zonde zijn als ik de compacte fluorescentielamp (CFL's) niet zou afdekken. CFL's zijn die gekke spiraalvormige lampen die je elke dag meer en meer ziet. Deze lampen zijn zeer

iTunes Verwijderen Probleem

Het volledig verwijderen van iTunes van uw computer is een enorm gedoe. Als je toevallig de versie met de iPhone-update hebt gedownload, is dat nog meer het geval. Het programma klauwt zich graag diep in je systeem. Het volgende is een reeks schermafbeeldingen die het gedoe demonstreren. Dit is het verwijderen van