Verwijder malware van een geïnfecteerd systeem met Ad-Aware 2009

Eerder deze week hebben we je laten zien hoeveel een probleem spyware eigenlijk is, en daarna hebben we je laten zien hoe je het kunt opruimen met Spybot - en in de les van vandaag laten we je zien hoe je de rommel had kunnen opruimen met Ad-Aware 2009.

Scannen op malware

Het leuke van Ad-Aware 2009 is dat zodra u klaar bent met installeren, het automatisch op updates controleert en deze downloadt.Zodra het updateproces is voltooid, wordt u gevraagd uw computer opnieuw op te starten. Na het opnieuw opstarten wordt het volgende venster weergegeven en kunt u uw scan op malware starten door op het radarsymbool te klikken.

Nadat u op het radarsymbool heeft geklikt, ziet u dit venster. Om de beste resultaten te krijgen voor het verwijderen van malware, wordt het ten zeerste aanbevolen om Volledige scan te kiezen. U kunt in de schermafbeelding de gebieden zien die worden gecontroleerd en de soorten malware waarop wordt gescand. Klik onderaan op de knop Nu scannen om te beginnen.

Zodra het scannen is voltooid

Afhankelijk van de grootte van uw systeem (d.w.z. het aantal bestanden, enz.), zal de scantijd variëren. Zodra de malwarescan is voltooid, worden de resultaten weergegeven zoals hieronder weergegeven en onderverdeeld in categorieën. Merk op dat er voor elke categorie vervolgkeuzemenu's zijn waarmee u het specifieke type actie kunt kiezen dat moet worden ondernomen (erg leuk!).

Hier is een overzicht van de beschikbare opties in de vervolgkeuzemenu's. De standaardinstelling is Aanbevolen, maar is mogelijk niet de actie die het beste bij u past.

Opmerking: aanbevolen voor elke categorie varieert in de actie die wordt ondernomen, dus kies degene die het beste voor u werkt.

Zoals je kunt zien, hebben we in ons voorbeeld Alles verwijderen voor elke categorie gekozen. We wisten zeker dat elke vermelde itemcategorie een duidelijk probleem was. Als u niet zeker weet welke actie u moet ondernemen, moet een snelle zoekopdracht met Google, Bing of een andere zoekmachine gemakkelijk voldoende informatie opleveren om u te helpen beslissen welke actie u het beste kunt kiezen.

Merk op dat er ook een optie is om Systeemherstelpunt in te stellen. Het wordt aanbevolen om de optie te selecteren. Klik onderaan op de knop Acties nu uitvoeren als u klaar bent met het kiezen van uw instellingen.

Opmerking: als u Systeemherstelpunt instellen hebt geselecteerd, lijkt Ad-Aware even niet te werken. Dit is niets om je zorgen over te maken... gewoon Ad-Aware die het systeemherstelpunt maakt.

De malware verwijderen

Hier kunt u zien dat tijdens het verwijderen van de malware uit ons voorbeeldsysteem een ​​verdacht bestand onder onze aandacht werd gebracht. We hebben ervoor gekozen om het bestand in te dienen voor evaluatie door Lavasoft. Het wordt aanbevolen om verdachte bestanden in te dienen en dit helpt toekomstige scanresultaten te verbeteren.

Zodra u verdachte bestanden hebt afgehandeld (indien gevonden op uw systeem), ziet u het volgende venster met de resultaten van de acties die u hebt geselecteerd. Merk op dat u mogelijk wordt gevraagd om uw computer opnieuw op te starten.

Een snelle blik op de reboot

Als u werd gevraagd om uw computer opnieuw op te starten, kunt u verwachten dat de volgende soorten actie worden ondernomen door Ad-Aware tijdens het opnieuw opstarten van het systeem.

verwijder-malware-van-een-geïnfecteerd-systeem-met-adaware-2009 foto 8

Conclusie

Zoals alle antimalwaresoftware, verwijdert Ad-Aware mogelijk niet alles vanzelf. Maar het is een geweldig programma om op je systeem te hebben geïnstalleerd en als het samen met andere anti-malwaresoftware wordt gebruikt, helpt het je besturingssysteem schoon en gezond te houden.

Download Ad-Aware Anniversary Edition (versie 8.0.7.0) van download.cnet.com

Zie hier ons vorige artikel over Ad-Aware 2008.

Volgende: Spyware opschonen met MalwareBytes

We hebben u al laten zien hoe gemakkelijk u uw systeem kunt infecteren en vervolgens kunt opschonen met Spybot en nu Ad-Aware, maar houd ons in de gaten, want morgen laten we u zien hoe u spyware verwijdert met MalwareBytes.

Meer verhalen

Broncode van webpagina's bekijken in uw favoriete teksteditor – Firefox

Denkt u eraan hoe leuk het zou zijn als u de broncode van een webpagina in uw favoriete teksteditor zou kunnen bekijken terwijl u met Firefox browst? Dat kan nu met twee simpele about:config tweaks.

Pas op dat u geen ongewenste software installeert met Digsby

Als je geïnteresseerd bent in het uitproberen van de nieuwste versie van Digsby, wees dan voorzichtig tijdens de installatie, zodat je niet een hoop extra ongewenste software krijgt die je niet nodig hebt. Vandaag laten we u zien wat u moet vermijden en ook waar u de schone versie kunt downloaden die geen extra gedoe bevat.

Geniet van veiliger surfen op het web met WOT

Heeft u een snelle en gemakkelijke manier nodig om te zien of een website slecht nieuws voor u is om te bezoeken? Met een snelle installatie biedt WOT (Web of Trust) veiligheid en gemoedsrust tijdens het surfen op internet.

Gebruik de probleemstappenrecorder om problemen met Windows 7 op te lossen

Als u computerondersteuning heeft gegeven, weet u dat het een uitdaging kan zijn om een ​​diagnose te stellen van het probleem dat een gebruiker ondervindt op basis van zijn beschrijving. Afhankelijk van de omgeving kan een sessie op afstand of over de schouder meelopen geen praktische oplossing zijn. Nieuw in Windows 7 is een handig hulpprogramma

Servicevoorwaarden (TOS)

De Servicevoorwaarden zijn de juridische voorwaarden waarmee de gebruiker akkoord moet gaan om de betreffende service te gebruiken. Hoewel niet alle websites een Servicevoorwaardenovereenkomst hebben tussen de site en de gebruiker, vooral diegene die alleen informatie verstrekken zoals nieuwssites of andere algemene doeleinden

Geniet van On-Demand Woordenboek & Thesaurus Kracht met WordWeb

Kom je een ongebruikelijk woord tegen of heb je snel een synoniem voor een woord nodig? Meestal betekent dat het openen van een browser en het uitvoeren van de juiste zoekopdracht. Nu heb je al die goede woordkracht binnen handbereik met WordWeb.

Woorden begrijpen met DictionarySearch

Persoonlijk zocht ik woorden met ijver op in de overtuiging dat ik daardoor ongelooflijk slim zou overkomen in een standaardgesprek. Toen ik geen onmiddellijke uitbetaling zag, leek de inspanning om fysiek een woordenboek te openen en het woord te vinden niet de moeite waard.

Friday Fun: Castle Game Collection

Voor het plezier van vandaag aan het einde van de week brengen we je een aantal kasteelvernietigingsspellen. Het doel van elk is om een ​​katapult te gebruiken om de kastelen te vernietigen met behulp van stenen en andere wapens van verschillende grootte.

Outlook 2007-agenda's delen via Microsoft Office Online Service

Als u op zoek bent naar een gemakkelijke manier om uw Outlook 2007-agenda's met anderen te delen, is een oplossing om uw agenda te publiceren naar de Microsoft Office Online-service.

Versleutel uw persoonlijke gegevens met Steganos LockNote

Heeft u een snelle en gemakkelijke manier nodig om uw persoonlijke gegevens op te slaan? Met Steganos LockNote kunt u uw informatie coderen en overal mee naartoe nemen.