Verwijder het NVIDIA-configuratiescherm uit het rechtermuisknopmenu op het bureaublad

Heb je je ooit afgevraagd hoe je het NVIDIA-configuratiescherm kunt verwijderen uit het contextmenu van het bureaublad? Als dat zo is, realiseerde je je waarschijnlijk niet dat het triviaal eenvoudig te verwijderen is.

Opmerking: deze methode werkt hetzelfde voor XP, Vista en Windows 7.

Voor degenen onder u die nog niet weten waar we het over hebben, hier is het menu-item dat we willen verwijderen:verwijder-nvidia-configuratiescherm-van-desktop-rechtsklik-menu foto 1

Ik hoef het NVIDIA-configuratiescherm zelden te gebruiken en het is toegankelijk via de sectie Aanvullende opties van het configuratiescherm als ik er echt bij moet.

Verwijder de gemakkelijke manier

Open gewoon het NVIDIA-configuratiescherm en schakel Beeld Bureaubladcontextmenu toevoegen uit

verwijder-nvidia-configuratiescherm-van-desktop-rechtsklik-menu foto 2

Hiermee wordt het item onmiddellijk uit het contextmenu verwijderd:

verwijder-nvidia-configuratiescherm-van-desktop-rechtsklik-menu foto 3

Het enige probleem hiermee is dat het shell-menu-item niet echt wordt verwijderd, maar alleen wordt uitgeschakeld.

Verwijderen met een registerhack

Als u het menu-item uit het register wilt verwijderen, kunt u regedit.exe openen via het zoek- of uitvoervak ​​van het startmenu en vervolgens naar de volgende sleutel bladeren:

HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryBackgroundshellexContextMenuHandlers

verwijder-nvidia-configuratiescherm-van-desktop-rechtsklik-menu foto 4

Zoek de NvCplDesktopContext-sleutel aan de linkerkant en zorg ervoor dat u de huidige sleutel exporteert naar een bestand voor back-updoeleinden. Zodra je dat hebt gedaan, verwijder je die sleutel.

Schakel de Shell-extensie volledig uit

Als u helemaal niet wilt dat de shell-extensie wordt geladen, kunt u de geweldige Nirsoft ShellExView-toepassing gebruiken om de extensie volledig uit te schakelen en te voorkomen dat deze wordt uitgevoerd.

Opmerking: zorg ervoor dat u ShellExView start door met de rechtermuisknop te klikken en Uitvoeren als beheerder te kiezen als u Vista gebruikt.

Zoek DesktopContextClass met de beschrijving NVIDIA Display Properties Extension en klik op de knop Uitschakelen.

verwijder-nvidia-configuratiescherm-van-desktop-rechtsklik-menu foto 5

Als u niet zeker weet of dit de juiste is, dubbelklikt u erop om de details te zien en controleert u of deze vergelijkbaar is met deze (hoewel uw versie anders kan zijn)

verwijder-nvidia-configuratiescherm-van-desktop-rechtsklik-menu foto 6

Zodra u de knop Uitschakelen gebruikt, is het menu-item verdwenen.

Meer verhalen

Gebruik gebruikersactiviteitenrapporten om te bepalen welk ouderlijk toezicht u moet gebruiken

Zoals u weet, hebben we deze week manieren besproken om uw kinderen online en met pc's in het algemeen te beschermen. Vista bevat de functie Ouderlijk toezicht waarmee u deze taken gemakkelijker kunt maken. Tot nu toe hebben we het gehad over het blokkeren of toestaan ​​van programma's, het beperken van de tijd dat kinderen de pc kunnen gebruiken en hoe?

How-To Geek on Lifehacker: Mythen over het tweaken van Windows-prestaties ontkrachten

In mijn laatste artikel over Lifehacker heb ik enkele van de meest aanstootgevende mythen onderzocht over het aanpassen van pc-prestaties en deze voor eens en voor altijd ontkracht:

Abonneren op RSS-feeds Mozilla's Thunderbird

Een tijdje terug schreef ik een artikel over het gebruik van Outlook 2007 als RSS-lezer. In mijn nieuwe functie gebruik ik Thunderbird eigenlijk als mijn e-mailclient en wilde me hiermee abonneren op RSS-feeds in plaats van een aparte app zoals RSS Owl of Google Reader te gebruiken. Niet dat er iets mis mee is

Programma's die uw kind gebruikt met ouderlijk toezicht blokkeren of toestaan

Dit is weer een deel van het gebruik van de functie Ouderlijk toezicht in Vista. Ik dacht dat ik deze week deze bedieningselementen en andere hulpprogramma's zou behandelen die we kunnen gebruiken om de kinderen te beschermen. Eind deze week of begin volgende zal ik alles op een rijtje zetten en één uitgebreid artikel schrijven dat

Regel eenvoudig het computervolume met een wielmuis

Er zijn verschillende manieren om het volume op uw computer te regelen. Als je een toetsenbord-ninja bent, kun je vertrouwen op sneltoetsen om het volume te regelen. Als je een set versterkte desktopspeakers hebt, kun je de volumeknop gebruiken. Er is ook de ouderwetse manier om op het luidsprekerpictogram in uw systeemvak te klikken

Gebruik ouderlijk toezicht om de tijd die kinderen op de computer doorbrengen te beperken

Ouders zijn altijd op zoek naar manieren om hun kinderen veilig te houden. Windows Vista heeft een coole functie toegevoegd, Ouderlijk toezicht genaamd, die heel gemakkelijk te gebruiken is en die helpt als het gaat om computers en internet. Ongeveer een jaar geleden heb ik besproken hoe u de bedieningselementen kunt gebruiken om ongunstige websites te filteren.

Forceer Firefox 3 om het standaard Vista-thema te gebruiken in Windows XP

Dit artikel is geschreven door Leon Steadman, dezelfde behulpzame lezer die ons liet zien hoe we een aangepast thema voor het XP Classic-aanmeldingsscherm kunnen gebruiken.

Converteer een Excel-spreadsheet naar een door tabs gescheiden tekstbestand

Als het gaat om de zakenwereld en kantoordocumenten, zijn er talloze bestandsindelingen, extensies en associaties waarmee rekening moet worden gehouden. Toen Adobe met het PDF-formaat uitkwam, moest het de standaard zijn en zelfs dat kan soms moeilijk zijn bij het omgaan met conversie voor verschillende taken

Mysticgeek's Weekoverzicht

We hebben deze week een aantal zeer spannende dagen gehad en veel geweldige inhoud behandeld. Ik ben bezig met een paar aanpassingen en wijzigingen aan mijn blog. Het meest opvallende is dat je je nu kunt aanmelden voor een e-mailabonnement om mijn dagelijkse artikelen te ontvangen.

Vrijdag plezier met Muxtape

Je hebt weer een week doorstaan ​​(heb je het goed gedaan?) Nou, zelfs als je vrijdag je irriteert, heb ik een coole site waarmee je kunt ploeteren om de rand eraf te halen. Muxtape is een coole site die het oude schooltijdperk van het delen van nagesynchroniseerde banden naar het digitale muziekrijk brengt. Deze site is niet flitsend of fancy …