Bestanden ouder dan x dagen verwijderen op Linux

Het find-hulpprogramma op linux stelt je in staat een aantal interessante argumenten door te geven, waaronder een om een ​​ander commando op elk bestand uit te voeren. We zullen dit gebruiken om erachter te komen welke bestanden ouder zijn dan een bepaald aantal dagen en vervolgens de opdracht rm gebruiken om ze te verwijderen.

Opdrachtsyntaxis

zoek /pad/naar/bestanden* -mtime +5 -exec rm {} ;Merk op dat er spaties zijn tussen rm, {} en ;

Uitleg

  • Het eerste argument is het pad naar de bestanden. Dit kan een pad, een map of een jokerteken zijn, zoals in het bovenstaande voorbeeld. Ik zou aanraden om het volledige pad te gebruiken en ervoor te zorgen dat je de opdracht uitvoert zonder de exec rm om er zeker van te zijn dat je de juiste resultaten krijgt.
  • Het tweede argument, -mtime, wordt gebruikt om het aantal dagen oud te specificeren dat het bestand is. Als u +5 invoert, vindt het bestanden die ouder zijn dan 5 dagen.
  • Met het derde argument, -exec, kun je een commando zoals rm doorgeven. De {} ; aan het einde is vereist om de opdracht te beëindigen.

Dit zou moeten werken op Ubuntu, Suse, Redhat of vrijwel elke versie van Linux.

Meer verhalen

Visuele aanwijzingen bij het kopiëren of verplaatsen van bestanden in Vista

Ik kan me nooit herinneren welke toets ik ingedrukt moet houden om een ​​bestand te kopiëren of te verplaatsen wanneer ik een bestand van de ene naar de andere locatie sleep. Vista komt te hulp met visuele aanwijzingen wanneer je een bestand sleept.

Selecteer bestanden met behulp van selectievakjes in Windows Vista

Windows Vista heeft een nieuwe functie in Windows Verkenner die erg handig is.. selectievakjes! In plaats van de Ctrl-toets ingedrukt te houden en op een aantal verschillende bestanden te klikken om ze te selecteren, kunt u gewoon op de selectievakjes klikken ... niet meer per ongeluk de bestanden kopiëren of helemaal onderaan gaan en de

Versnel uw Windows Vista-computer met ReadyBoost

Windows Vista bevat een nieuwe functie genaamd ReadyBoost waarmee u een flashgeheugenstick of SD-kaart kunt aansluiten om veelgebruikte bestanden op te slaan voor snellere toegang dan vanaf de harde schijf.

Installeer Samba Server op Ubuntu

Als u bestanden wilt delen tussen uw Ubuntu- en Windows-computers, kunt u het beste Samba-bestandsdeling gebruiken.

Deel Ubuntu-thuismappen met Samba

Met Samba Server kunt u de thuismappen van gebruikers automatisch delen. Dit kan handig zijn, zodat u niet voor elke gebruiker handmatig elke share hoeft aan te maken.

Maak een Samba-gebruiker op Ubuntu

Als u Samba Server op uw netwerk gebruikt, wilt u gebruikers maken die toegang hebben om het te gebruiken. Er is een heel eenvoudige commandostructuur om dit te doen.

Stel Windows in als standaard besturingssysteem bij Dual Booting Ubuntu

Wanneer u een dual-boot van Ubuntu installeert, is een van de frustrerende dingen die u meteen zult opvallen, dat Ubuntu nu is ingesteld als het standaardbesturingssysteem in de Grub-lader. Er is een eenvoudige manier om terug te schakelen naar het standaardgebruik van Windows.

Voorkomen dat een toepassing wordt uitgevoerd bij het opstarten in Windows Vista

Vroeger waren er veel plaatsen waar een applicatie zichzelf kon vasthaken om bij het opstarten te worden uitgevoerd. U moest het register op meer dan één plaats controleren, evenals uw startmenu. Met Windows Vista is er een ingebouwd paneel dat dat allemaal voor u afhandelt.

De virtuele basismachine van een gekoppelde kloon verplaatsen in VMware

Als u de gekoppelde kloonfunctie in VMware gebruikt (en dat zou u ook moeten doen), dan zou u geïrriteerd kunnen zijn dat u de virtuele basismachine niet kunt verplaatsen zonder alle gekoppelde klonen te verbreken.

Home Directory-pictogram toevoegen aan het bureaublad in Windows 7 of Vista

Een van de nieuwe veranderingen in Windows 7 en Vista is dat elke gebruiker een Home-directory heeft die daadwerkelijk toegankelijk is en bedoeld is om te worden gebruikt. In XP en 2k had je een verborgen thuismap waar je niet in mocht rondscharrelen.