ATI Catalyst Control Center verwijderen uit het rechtermuisknopmenu op het bureaublad

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe u het Catalyst(TM) Control Center-item uit het bureaubladcontextmenu kunt verwijderen? Na gisteren te hebben geschreven over het verwijderen van het NVIDIA-configuratiescherm, schreven een aantal lezers hoe ze van de ATI-versie af konden komen.

We kunnen op dezelfde plaats in het register kijken om het item snel te verwijderen, of we kunnen hetzelfde hulpprogramma gebruiken dat we gisteren hebben gebruikt om de shell-extensie volledig uit te schakelen.

Opmerking: deze methode werkt hetzelfde voor XP, Vista en Windows 7.Voor het geval je niet zeker weet waar we het over hebben, hier is het menu-item dat we willen verwijderen:

verwijder-ati-katalysator-controlecentrum-van-het-bureaublad-rechtsklik-menu foto 1

Verwijder de Register Hack Way

Open regedit.exe via het zoek- of uitvoervak ​​van het startmenu en blader vervolgens naar de volgende sleutel:

HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryBackgroundshellexContextMenuHandlersACE

verwijder-ati-katalysator-controlecentrum-van-het-bureaublad-rechtsklik-menu foto 2

Dubbelklik op de (standaard) waarde aan de rechterkant en voeg enkele streepjes toe voor de waarde om deze uit te schakelen. U zou met de rechtermuisknop op het bureaublad moeten kunnen klikken en zien dat het item is verwijderd.

Als je wilt, kun je deze sleutel gewoon verwijderen, maar ik zou de sleutel met de rechtermuisknop naar een bestand exporteren voor back-updoeleinden voordat ik hem verwijder.

Schakel de Shell-extensie volledig uit

Als u helemaal niet wilt dat de shell-extensie wordt geladen, kunt u de geweldige Nirsoft ShellExView-toepassing gebruiken om de extensie volledig uit te schakelen en te voorkomen dat deze wordt uitgevoerd.

Opmerking: zorg ervoor dat u ShellExView start door met de rechtermuisknop te klikken en Uitvoeren als beheerder te kiezen als u Vista gebruikt. Dit lijkt niet te werken voor Windows 7, maar de bovenstaande registerhack werkt prima.

Zoek het SimpleShlExt Class-item met de beschrijving ACE Context Menu in de lijst en klik op de knop Uitschakelen.

verwijder-ati-katalysator-controlecentrum-van-het-bureaublad-rechtsklik-menu foto 3

Als u niet zeker weet of dit de juiste is, dubbelklikt u erop om de details te zien en controleert u of deze vergelijkbaar is met deze (hoewel uw versie anders kan zijn)

verwijder-ati-katalysator-controlecentrum-van-het-bureaublad-rechtsklik-menu foto 4

Op dit punt zou u een mooi schoon bureaubladcontextmenu moeten hebben:

verwijder-ati-katalysator-controlecentrum-van-het-bureaublad-rechtsklik-menu foto 5

Irriteert dit menu-item u net zo erg als mij?

Meer verhalen

Maximaliseer uw IE7-tabbalkruimte door de opdrachtbalk te verwijderen

Een van de vele ergernissen die ik heb met Internet Explorer is de vrij kleine standaardbreedte van de tabbalk... als iemand die de hele tijd veel tabbladen opent, wordt het moeilijk te beheren. Met een simpele aanpassing kunnen we de opdrachtbalk verwijderen die zich meestal aan de rechterkant van de tabbladen bevindt.

Gebruik Microsoft Live SkyDrive voor 25 GB opslag (online opslagserie)

Tegenwoordig is er een overvloed aan opties beschikbaar voor opslag, zowel online als offline. Er komen steeds meer mogelijkheden voor goedkope en vaak gratis online opslag. Je moet een beetje rondkijken voor een dienst die bij je past. Sommige gratis accounts bieden niet veel capaciteit, en degenen

Gebruik gebruikersactiviteitenrapporten om te bepalen welk ouderlijk toezicht u moet gebruiken

Zoals u weet, hebben we deze week manieren besproken om uw kinderen online en met pc's in het algemeen te beschermen. Vista bevat de functie Ouderlijk toezicht waarmee u deze taken gemakkelijker kunt maken. Tot nu toe hebben we het gehad over het blokkeren of toestaan ​​van programma's, het beperken van de tijd dat kinderen de pc kunnen gebruiken en hoe?

How-To Geek on Lifehacker: Mythen over het tweaken van Windows-prestaties ontkrachten

In mijn laatste artikel over Lifehacker heb ik enkele van de meest aanstootgevende mythen onderzocht over het aanpassen van pc-prestaties en deze voor eens en voor altijd ontkracht:

Abonneren op RSS-feeds Mozilla's Thunderbird

Een tijdje terug schreef ik een artikel over het gebruik van Outlook 2007 als RSS-lezer. In mijn nieuwe functie gebruik ik Thunderbird eigenlijk als mijn e-mailclient en wilde me hiermee abonneren op RSS-feeds in plaats van een aparte app zoals RSS Owl of Google Reader te gebruiken. Niet dat er iets mis mee is

Programma's die uw kind gebruikt met ouderlijk toezicht blokkeren of toestaan

Dit is weer een deel van het gebruik van de functie Ouderlijk toezicht in Vista. Ik dacht dat ik deze week deze bedieningselementen en andere hulpprogramma's zou behandelen die we kunnen gebruiken om de kinderen te beschermen. Eind deze week of begin volgende zal ik alles op een rijtje zetten en één uitgebreid artikel schrijven dat

Regel eenvoudig het computervolume met een wielmuis

Er zijn verschillende manieren om het volume op uw computer te regelen. Als je een toetsenbord-ninja bent, kun je vertrouwen op sneltoetsen om het volume te regelen. Als je een set versterkte desktopspeakers hebt, kun je de volumeknop gebruiken. Er is ook de ouderwetse manier om op het luidsprekerpictogram in uw systeemvak te klikken

Gebruik ouderlijk toezicht om de tijd die kinderen op de computer doorbrengen te beperken

Ouders zijn altijd op zoek naar manieren om hun kinderen veilig te houden. Windows Vista heeft een coole functie toegevoegd, Ouderlijk toezicht genaamd, die heel gemakkelijk te gebruiken is en die helpt als het gaat om computers en internet. Ongeveer een jaar geleden heb ik besproken hoe u de bedieningselementen kunt gebruiken om ongunstige websites te filteren.

Forceer Firefox 3 om het standaard Vista-thema te gebruiken in Windows XP

Dit artikel is geschreven door Leon Steadman, dezelfde behulpzame lezer die ons liet zien hoe we een aangepast thema voor het XP Classic-aanmeldingsscherm kunnen gebruiken.

Converteer een Excel-spreadsheet naar een door tabs gescheiden tekstbestand

Als het gaat om de zakenwereld en kantoordocumenten, zijn er talloze bestandsindelingen, extensies en associaties waarmee rekening moet worden gehouden. Toen Adobe met het PDF-formaat uitkwam, moest het de standaard zijn en zelfs dat kan soms moeilijk zijn bij het omgaan met conversie voor verschillende taken