Aangepast verwijderen over:config Vermeldingen op de gemakkelijke manier

Heeft u ooit een aangepast item about:config aan uw Firefox-browser toegevoegd en wenste u dat u het kon verwijderen? Dat kan nu met een eenvoudige reset-tweak die zich richt op enkelvoudige vermeldingen.

Opmerking: het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​reeks opmerkingen of een lijst bij te houden van eventuele wijzigingen die u aanbrengt in uw about:config-instellingen (standaard of aangepaste vermeldingen). Dit is een uiterst waardevol bezit als u wijzigingen op een later tijdstip ongedaan moet maken.

De browserversie die in ons voorbeeld wordt gebruikt, is Firefox 3.5-beta99 en de aangepaste toegevoegde about:config-invoer is nglayout.initialpaint.delay.



Ingaan op about:config

Typ om te beginnen about:config (zonder de aanhalingstekens) in de adresbalk en druk op Enter. Met de nieuwe bètaversie is dit het bericht dat u ziet zodra u op Enter heeft gedrukt (tenzij u dit venster eerder hebt gedeactiveerd door Toon deze waarschuwing de volgende keer uit te schakelen). Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!.

verwijder-custom-aboutconfig-entries-the-easy-way foto 1

Als je eenmaal hebt doorgeklikt, ziet je browservenster er als volgt uit.

Aangezien we de exacte gewoonte kennen over: config-invoer waarnaar we op zoek zijn, typt of plakt u nglayout.initialpaint.delay (zonder de aanhalingstekens) in de filteradresbalk (u hoeft niet op Enter te drukken om de invoer weer te geven) . En daar is de invoer waar we naar op zoek zijn, op zichzelf opgelost.

Nu kunnen we de aanpassing maken die we nodig hebben om dit aangepaste item te verwijderen uit Firefox's about:config entry set. Klik met de rechtermuisknop op de individuele regel about:config en selecteer Reset.

verwijder-custom-aboutconfig-entries-the-easy-way foto 4

Nadat u op Reset hebt geklikt, ziet u dat het item about:config niet langer vetgedrukt is, is gewijzigd van een door de gebruiker ingesteld geheel getal in een standaardtekenreeks en nu leeg is in het gebied Waarde.

verwijder-custom-aboutconfig-entries-the-easy-way foto 5

Op dit punt moet u uw browser opnieuw opstarten. Nadat u opnieuw bent opgestart, is het tijd om te controleren of de aangepaste about:config is verwijderd. Herhaal het proces van het openen van het about:config-venster zoals hierboven vermeld en voer nogmaals de naam van het aangepaste item in de filteradresbalk in.

Zoals je kunt zien, bestaat het item niet meer ... je hebt het effectief uit je browser gewist!

Conclusie

Als je graag experimenteert met aangepaste about:config-vermeldingen om de prestaties van je browser te verbeteren, kan deze aanpassing erg handig zijn om een ​​wijziging ongedaan te maken die mogelijk niet zo goed voor je werkt. Veel plezier met het aanpassen van uw browser!

Meer verhalen

Week in Geek – De gelikte Windows 7 File Copy Animation Edition

Eerder deze week op Lifehacker heb ik een paar van de echt gelikte functies opgeschreven waar ik van ben gaan houden in Windows 7 ... maar ik vergat een kleine functie te noemen met een heel grote impact op hoe je je computer gebruikt.

Friday Fun: Boxhead The Zombie Wars

We hebben weer een vrijdag gehaald en vandaag zullen we kijken naar een geweldige manier om je frustratie te uiten door zombies te doden in Boxhead The Zombie Wars.

Sla meerdere bijlagen tegelijk op in Outlook 2007

Je zou willen dat je collega's en collega's je verschillende documenten zouden sturen, allemaal gecomprimeerd in één bestand, maar zo vaak is dat niet het geval. Hier zullen we kijken naar het in één keer opslaan van meerdere bijlagen bij je harde duik.

Open de privé-navigatiemodus van IE op de gemakkelijke manier

De privé-navigatiemodus van Internet Explorer is een uitstekende manier om te verbergen waar u naar kijkt voor nieuwsgierige blikken, maar het is normaal gesproken verborgen onder een menu ... maar we kunnen het gemakkelijker maken om toegang te krijgen.

Houd huiswerkopdrachten bij met Soshiku

Vandaag bekijken we Soshiku, een gratis online service voor middelbare scholieren en studenten die helpt bij het plannen en bijhouden van huiswerkopdrachten. Soshiku stuurt u herinneringsmeldingen via e-mail en sms naar uw mobiele telefoon.

Kantaris is een unieke mediaspeler op basis van VLC

Wat krijg je als je het speelt-alles-aspect van VLC combineert met de prettige interface van Windows Media Player? Vandaag laten we je de superstrakke Kantaris-mediaspeler zien.

Luister en neem meer dan 12.000 online radiostations op met RadioSure

Komt u een interessant online radiostation tegen en wilt u het programma eenvoudig kunnen opnemen? Vandaag zullen we kijken naar een geweldige gratis applicatie waarmee je gemakkelijk door meer dan 12.000 online radiostations kunt bladeren en ze met één klik kunt opnemen.

Week in Geek - De gratis Swag Geek-wedstrijdeditie

We hebben te veel swag rondhangen en hebben besloten je je nerdvaardigheden te laten testen in een poging om te bewijzen hoeveel van een nerd je werkelijk bent ... en ook wat gratis dingen te krijgen.

Gebruik tijdelijke aanduidingen voor afbeeldingen om documenten sneller weer te geven in Word

Soms, wanneer we Microsoft Word-documenten met meerdere of grote afbeeldingen krijgen, kan het een vervelende hoeveelheid tijd kosten om te openen. Hier zullen we kijken hoe de documenttekst snel kan worden weergegeven en hoe de afbeeldingen later kunnen worden weergegeven.

Transformeer uw XP-computer naar een moderne look

Ik weet zeker dat de meesten van ons erg moe zijn als ze naar de wolken en het cartoonachtige uiterlijk van Windows XP kijken. Vandaag gaan we kijken naar een paar gratis alles-in-één transformatiepakketten om XP een moderne uitstraling te geven.