Verwacht geen Halo 6 voor 'Quite Some Time'

Microsoft bereidt zich voor om de hardware te lanceren die Sony en de PS4 zou kunnen vangen. Maar de Xbox One X alleen lost dat probleem niet op. Microsoft heeft ook games nodig, en een aantal van de meest populaire IP's is beschikbaar als gloednieuwe titels. Halo ziet er echter niet naar uit dat het een van hen zal zijn, in ieder geval niet dit jaar.

We hadden allemaal verwacht dat Project Scorpio officieel zou worden onthuld en genoemd op de E3, maar we verwachtten ook een aantal grote titelaankondigingen. Een daarvan was de volgende inzending in de Halo-serie. Er was vooraf niets uitgelekt over een Halo 6-onthulling, dus het zou geen verrassing moeten zijn geweest toen het geen melding kreeg.Postend op de Halo Waypoint-blog, erkende 343 Industries-hoofdschrijver Jeff Easterling de teleurstelling dat er geen Halo 6-nieuws was tijdens de Xbox-mediabriefing. Hij bereidde Halo-fans ook voor op een lange wachttijd door te zeggen: 'het is duidelijk gemaakt dat we het geruime tijd niet zullen hebben over de volgende grote titel van Halo. En nee, dat betekent niet Gamescom. Of PAX. Vertrouw ons, als we klaar zijn om dat spreekwoordelijke gordijn terug te trekken, weet je het. Het zal niet snel zijn.'

Verwant

  • Microsoft verdient geen geld aan $ 500 Xbox One XMicrosoft verdient geen geld aan $ 500 Xbox One X

Gamescom vindt eind augustus plaats en PAX begin september. De spellen voor de feestdagen worden doorgaans van eind september tot en met november gelanceerd. Wanneer een nieuwe Halo-game wordt gelanceerd, gaat daar maandenlang marketing aan vooraf. Dus ik denk dat het redelijk veilig is om aan te nemen dat Halo 6 niet in 2017 wordt gelanceerd. Sterker nog, ik betwijfel of we het op zijn vroegst in de tweede helft van 2018 zullen zien.

Halo 6 als lanceringstitel voor de Xbox One X in november zou geweldig zijn geweest voor de verkoop, maar het zal ook geweldig zijn om Halo 6 volgend jaar beschikbaar te hebben voor de eerste verjaardag van de One X. Als je op de lanceringsdag een Xbox One X koopt, zit je niet zonder games om te spelen, omdat alle bestaande Xbox One-games compatibel zijn met het systeem (inclusief een lijst met Xbox One X Enhanced Games) en de steeds groter wordende lijst met achterwaarts compatibele games van eerdere hardwaregeneraties. Tot slot mogen we het royale Xbox Game Pass-abonnement niet vergeten.

Aanbevolen verhalen

Wat te verwachten op E3 ​​2017

Volgende week is de Electronic Entertainment Expo en dat betekent veel aankondigingen over videogames en gaming-hardware. Hier zijn enkele van de mogelijkheden.

De deal sluiten: 6 slimme ondernemers delen hun geheimen

De te nemen stappen als alles op het spel staat.

Yi Halo kan 3D YouTube-video's opnemen in 8K

Met behulp van de Jump-technologie van Google kan de rig met 17 camera's hoogwaardige 360-graden video's samenvoegen voor weergave met virtual reality-headsets of op internet.