Versnel uw webbrowser met Google Public DNS

Bent u op zoek naar een snellere manier om op internet te surfen en pagina's sneller te laten laden? Als dat het geval is, bent u misschien geïnteresseerd in het uitproberen van Google Public DNS. Hier zullen we bekijken hoe u het aan uw router of thuiscomputer kunt toevoegen.

DNS (Domain Name System) vertaalt een IP-adres naar een gemakkelijk te onthouden hostnaam. Als u standaard de DNS-instellingen van uw ISP gebruikt, is dit misschien niet de snelste manier om naar uw favoriete sites te gaan. We hebben eerder de service OpenDNS aanbevolen omdat snelheden meestal sneller zijn dan die van uw ISP en het biedt verschillende andere coole opties. Google heeft onlangs een gratis openbare DNS-service gelanceerd en we zullen bekijken hoe u deze op uw pc of router kunt instellen.

Google DNS toevoegen aan een Windows-computerOm Google Public DNS aan uw Windows 7-machine toe te voegen, klikt u met de rechtermuisknop op Netwerk en kiest u Eigenschappen.

versnel-uw-web-browsen-met-google-public-dns foto 2

Als alternatief kunt u Netwerkcentrum invoeren in het zoekvak in het Startmenu.

versnel-uw-web-browsen-met-google-public-dns foto 3

Het Netwerkcentrum wordt geopend en u wilt klikken op Adapterinstellingen wijzigen aan de rechterkant van het scherm.

versnel-uw-web-browsen-met-google-public-dns foto 4

Klik nu met de rechtermuisknop op LAN-verbinding en selecteer Eigenschappen. Als u een draadloze verbinding hebt, klikt u met de rechtermuisknop op Draadloze netwerkverbinding en klikt u op Eigenschappen.

versnel-uw-web-browsen-met-google-public-dns foto 5

Het scherm Eigenschappen LAN-verbinding wordt geopend en u wilt Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) markeren en vervolgens op de knop Eigenschappen klikken.

versnel-uw-web-browsen-met-google-public-dns foto 6

Het venster Eigenschappen van Internet Protocol versie 4 verschijnt. Als je al DNS-instellingen hebt vermeld, zorg er dan voor dat je ze kopieert of noteert voor het geval je terug wilt schakelen. Selecteer Gebruik de volgende DNS-serveradressen en typ het volgende in voor Voorkeurs- en alternatieve DNS-server:

Opmerking: volgens Google kun je het primaire en secundaire adres verwisselen, maar gebruik niet hetzelfde nummer voor beide.

Voorkeur DNS-server: 8.8.8.8

Alternatieve DNS-server: 8.8.4.4

versnel-uw-web-browsen-met-google-public-dns foto 7

Klik op Ok en sluit vervolgens de resterende vensters en start uw systeem opnieuw op. Vervolgens wilt u de instellingen testen. Blader in feite rond naar uw bladwijzers en zorg ervoor dat ze correct worden weergegeven.

versnel-uw-web-browsen-met-google-public-dns foto 8

Een andere test die u zou kunnen proberen, is door een IP-adres rechtstreeks in uw browser in te voeren. U kunt bijvoorbeeld http://208.43.115.82 invoeren in de adresbalk en ervoor zorgen dat howtogeek.com correct wordt weergegeven.

versnel-uw-web-browsen-met-google-public-dns foto 9

Voeg Google DNS toe aan uw router

In dit voorbeeld gebruiken we een draadloze router van Belkin. Elke router verschilt, maar het principe is hetzelfde. Ga naar de configuratie-instellingen van uw router door het IP-adres van de router in uw browser te typen. Voor de Belkin-router is de standaardwaarde bijvoorbeeld 192.168.2.1.

Voer het routerwachtwoord in als daarom wordt gevraagd en zoek vervolgens de DNS-instellingen. In ons Belkin-voorbeeld staat dit onder Internet WAN.

versnel-uw-web-browsen-met-google-public-dns foto 11

Voer het inlogwachtwoord opnieuw in als hierom wordt gevraagd.

versnel-uw-web-browsen-met-google-public-dns foto 12

Voer nu de primaire en secundaire DNS-adressen in en pas de wijzigingen toe. Nogmaals, volgens Google kun je het primaire en secundaire adres verwisselen, maar gebruik niet hetzelfde nummer voor beide. We hebben de onze als volgt ingesteld:

Primair: 8.8.8.8

Secundair: 8.8.4.4

versnel-je-webbrowsen-met-google-public-dns foto 13

Nadat u de DNS-wijzigingen hebt aangebracht, moet uw router mogelijk opnieuw worden opgestart, terwijl dit in het geval van een Belkin 40 seconden is. Nadat de router opnieuw is opgestart, gaat u door en test u de instellingen om te controleren of ze werken.

versnel-uw-web-browsen-met-google-public-dns foto 14

Voeg Google DNS toe aan Ubuntu Linux

Hier zullen we kijken naar het toevoegen van Google DNS aan Ubuntu 9.10. Klik op Systeem Voorkeuren Netwerkverbindingen.

versnel-uw-web-browsen-met-google-public-dns foto 15

Selecteer de Ethernet- of Draadloze verbinding en klik op Bewerken.

versnel-uw-web-browsen-met-google-public-dns foto 16

Klik op het tabblad IPv4-instellingen en wijzig de vervolgkeuzelijst Methode in Alleen automatisch (DHCP)-adres. Voer in het veld DNS-servers de twee Google DNS-adressen in, gescheiden door een spatie en klik vervolgens op Toepassen.

versnel-uw-web-browsen-met-google-public-dns foto 17

Typ uw systeemwachtwoord en klik op Verifiëren en sluit de resterende schermen. Ga vervolgens door uw browser en zorg ervoor dat de instellingen zijn gelukt.

versnel-uw-web-browsen-met-google-public-dns foto 18

Conclusie

Ik gebruik het de afgelopen dagen en pagina's laden een beetje sneller met Google DNS-instellingen via OpenDNS, en extreem sneller dan mijn ISP. Hoewel pagina's iets sneller worden weergegeven met Google DNS, heeft het niet de extra coole instellingen van OpenDNS zoals inhoudsfiltering, typfoutcorrectie, gebruikersdashboard en meer. Natuurlijk kunt u het ook aan uw Mac-computer en eventuele servers toevoegen als u dat wilt. Ik heb verschillende rapporten gelezen en het lijkt erop dat internationale gebruikers er veel baat bij zullen hebben. We zijn geïnteresseerd in wat u ervan vindt. Heeft u Google Public DNS gebruikt? Zo ja, deel uw resultaten door hieronder een reactie achter te laten.

Lees meer over Google Public DNS

Meer verhalen

Krijg een zijbalk in Opera-stijl panelen in Firefox

Vind je de Panels Sidebar in Opera leuk en wil je dezelfde functionaliteit ook in Firefox? Dat kan nu met de All-in-One Sidebar-extensie.

Vrijdagpret: Kinetikz

Er is weer een vrijdag aangebroken en het is tijd om je TPS-rapporten neer te leggen en een leuke flashgame op bedrijfstijd te spelen. Vandaag bekijken we Kinetikz, wat leuk, uitdagend en ontspannend tegelijk is.

Een draaitabel maken in Excel 2007

Als u een grote spreadsheet met tonnen gegevens heeft, is het een goed idee om een ​​draaitabel te maken om gegevens eenvoudig en gemakkelijker te analyseren. Vandaag bekijken we hoe u een eenvoudige draaitabel kunt maken om grote hoeveelheden gegevens beter te organiseren om specifieke gebieden te identificeren.

Beperk de toegang tot programma's met AppLocker in Windows 7

Als u een computer deelt en niet wilt dat andere gebruikers toegang krijgen tot bepaalde toepassingen, is er een nieuwe functie in Windows 7 waarmee u ze kunt blokkeren. Vandaag kijken we snel naar het beperken van de programma's die andere gebruikers kunnen openen met AppLocker.

Bewaar een webpagina in PDF-formaat met Web2PDF

Heeft u op een website een leuk artikel gevonden dat u als pdf-bestand wilt of moet opslaan? Zie hoe eenvoudig het is om een ​​webpagina naar PDF-bestanden te converteren met Firefox of uw favoriete browser.

Opdrachten en functies vinden in Office 2007 op de gemakkelijke manier

Als u overstapt naar Office 2003 naar 2007, kan het moeilijk zijn om de juiste opdrachten te vinden voor het maken van uw documenten met behulp van het lint. Zoekopdrachten is een coole invoegtoepassing waarmee u snel opdrachten kunt zoeken en vinden.

Vermijd crapware met Giveaway of the Day gratis software

Giveaway of the Day is een interessante site en soms bieden ze een aantal fatsoenlijke programma's gratis aan. Er is echter altijd een addertje onder het gras, ze proberen crapware op te nemen tijdens de app-installatie. We laten u zien hoe u de extra rommel tijdens het installatieproces kunt vermijden.

Websites maken met KompoZer

Bent u op zoek naar een manier om eenvoudig uw eigen webpagina's te maken? KompoZer is een mooie eenvoudige website-editor waarmee u snel aan de slag kunt en vertrouwd raakt met het proces.

Betaal niet voor Windows-beveiliging als dat niet hoeft

Bij Lifehacker heb ik een interessant artikel geschreven voor How-To Geek-lezers, over hoe goed de standaard Windows-beveiligingstools werken als je gewoon een beetje gezond verstand gebruikt (en Microsoft Security Essentials installeert).

Maak het navigatiedeelvenster gemakkelijker te beheren in Windows 7

Windows 7 heeft veel verbeteringen aangebracht aan verschillende functies, maar Windows Verkenner kan een beetje vervelend zijn bij het organiseren van een grote verzameling bestanden en mappen. Vandaag laten we u een snelle tip zien om het beheersbaarder te maken.