Versnel Amarok met grote muziekcollecties

Amarok is een geweldige applicatie voor het beheren en afspelen van je muziekcollectie, maar de standaardinstellingen zijn niet geoptimaliseerd voor snelheid als het gaat om grote muziekcollecties. De problemen zijn vooral merkbaar tijdens het gebruik van het zoekvak.

Het probleem is dat de standaard ingebedde database sqlite gebruikt om de collectie-informatie op te slaan, die niet zo goed schaalt als een speciale database zoals MySQL ... dus we zullen overschakelen om die in plaats daarvan te gebruiken.

MySQL configureren voor AmarokDeze instructies gaan ervan uit dat MySQL nog niet is geïnstalleerd. Als je het al gebruikt, sla dan gewoon de eerste paar stappen over.

Ervan uitgaande dat u Ubuntu gebruikt, voert u deze opdracht uit vanaf een terminal om de MySQL-server en -client op uw systeem te installeren:

sudo apt-get install mysql-client mysql-server

Om veiligheidsredenen moet u waarschijnlijk een rootwachtwoord voor uw MySQL-server instellen met behulp van deze opdracht:

sudo mysqladmin -u root-wachtwoord mynewpassword

U kunt de opdracht flush privileges gebruiken of MySQL opnieuw starten:

sudo /etc/init.d/mysql herstart

Vervolgens gebruiken we de opdracht mysqladmin om een ​​database te maken die Amarok kan gebruiken:

sudo mysqladmin -u root -pMyRootPassword maak amarokdb

De laatste stap in de opdrachtregel stelt het gebruikersaccount voor Amarok in MySQL in. Zorg ervoor dat u hier een ander wachtwoord gebruikt.

mysql -u root -pMyRootPassword

> VERLENEN ALLES OP amarokdb.* AAN amarok@localhost GEDENTIFICEERD DOOR ‘amarokpassword’;

> VLAKKE VOORRECHTEN;

Amarok configureren

Open het configuratiedialoogvenster van Amarok via het menu Extra en kies vervolgens het pictogram Verzameling aan de linkerkant.

speed-up-amarok-met-grote-muziekcollecties foto 1

Wijzig de vervolgkeuzelijst in MySQL en voer vervolgens uw gegevens in:

  • Hostnaam: localhost
  • Database: amarokdb
  • Gebruikersnaam: amarok
  • Wachtwoord: wachtwoord uit stap hierboven

Sluit het dialoogvenster en dan moet je je verzameling opnieuw scannen om alles naar MySQL te verplaatsen, wat de eerste keer even kan duren.

Geniet van het snelle zoeken!

Meer verhalen

Waarom is het muziekmappictogram van Windows Vista geel geworden?

Ik heb links en rechts e-mails ontvangen van lezers die klagen dat hun muziekmappictogram is veranderd van het standaard glanzende pictogram in het generieke gele mappictogram. Na wat onderzoek heb ik eindelijk een oplossing voor dit probleem.

Kopieer Windows-stuurprogramma's van de ene machine naar de andere

Problemen met stuurprogramma's zijn een bron van eindeloze problemen in de Windows-wereld. Vaak heb je een werkend stuurprogramma op een andere computer, maar heb je de installatie-cd niet meer om op de nieuwe computer te installeren.

Herstel de optie 'Verborgen bestanden en mappen weergeven' in Vista

Ik heb een aantal e-mails ontvangen van lezers die me vertellen dat hun computer geen optie heeft voor Verborgen bestanden en mappen weergeven in het dialoogvenster Mapopties. De vraag verscheen zelfs op het forum, waar Scott prompt een registeraanpassing vond die ik met iedereen deel.

Tomcat 6 installeren op Ubuntu

Als u Ubuntu gebruikt en de Tomcat-servletcontainer wilt gebruiken, moet u de versie uit de repositories niet gebruiken, omdat deze gewoon niet correct werkt. In plaats daarvan moet je het handmatige installatieproces gebruiken dat ik hier schets.

Verbinding maken met VMware Server Console via SSH

Is jou dit ooit overkomen? Ik heb een nieuwe virtuele machine gemaakt met Ubuntu op mijn VMware-server voordat ik van huis ging, maar vergat de ssh-server te installeren ... dus ik kon helemaal niet bij die machine komen vanaf mijn externe locatie. In plaats van terug naar huis te rijden, besloot ik een oplossing te zoeken.

Toewijzing aan HostnameC$ Share inschakelen op Windows 7 of Vista

Bijna iedereen kent het verborgen C$-aandeel voor beheerders dat altijd is ingebouwd in Windows-bestandsdeling, maar je hebt je misschien afgevraagd waarom je dat niet kunt gebruiken in Windows 7 of Vista.

Jatecblog gaat over op How-To Geek-blogs (Linux-lezers moeten zich abonneren)

Een paar weken geleden, toen ik de laatste Great Geek Sites-verzameling plaatste, had ik Jatecblog toegevoegd, een geweldige nieuwe blog over Linux en open source-onderwerpen. Sinds die tijd ging hun blog uit de lucht vanwege hostingproblemen.

Foutopsporing in een Windows Vista Sidebar-gadget met Visual Studio

Een van de bijkomende voordelen van het breken van onze Vista-gadget en mijn e-mail die vol stond met klachten, was dat ik heb geleerd hoe je een Vista-gadget debugt in Visual Studio, dus ik deel de rijkdom met iedereen.

Waarom is Taakbeheer uitgeschakeld?

Enige tijd geleden ontving ik een e-mail van een lezer die nieuwsgierig was waarom hun Taakbeheer-optie grijs was weergegeven in het rechterklikmenu van de taakbalk. Na wat onderzoek was zijn probleem opgelost en nu deel ik de oplossing met iedereen.

Oplossing voor problemen met How-To Geek Sidebar-gadget

Gisteren was gewoon pech. Niet alleen crashte een server op het werk, maar de How-To Geek Vista-gadget werkte gewoon niet meer. Nadat ik had geleerd hoe ik zijbalkgadgets kon debuggen (daarover later meer) vond ik eindelijk het probleem: onze gadget was geblokkeerd door Feedburner.