Verstuur gecodeerde e-mails via Gmail met een Chrome-extensie

verstuur-gecodeerde-e-mails-via-gmail-met-een-chromen-extensie foto 1

Wilt u gevoelige informatie via e-mail verzenden? Normale e-mailberichten kunnen worden onderschept of gehackt voordat ze de ontvanger bereiken. U kunt echter een gratis extensie voor Google Chrome gebruiken, SafeGmail genaamd, waarmee u versleutelde e-mails naar iedereen kunt verzenden.

Berichten worden gecodeerd en gedecodeerd in de browser, zodat uw bericht alleen wordt gezien door u en de persoon naar wie het is verzonden, en de berichten blijven gecodeerd in zowel de e-mailinbox van de afzender als de ontvanger. De berichten verlopen ook automatisch na een willekeurige tijdsduur .SafeGmail werkt met elke e-mailprovider van de ontvanger.

Om de extensie te installeren, gaat u naar de SafeGmail-extensiepagina via de link aan het einde van dit artikel. Klik op de knop Toevoegen aan Chrome.

verstuur-gecodeerde-e-mails-via-gmail-met-een-chromen-extensie foto 2

Het dialoogvenster Nieuwe extensie bevestigen wordt weergegeven. Klik op Toevoegen.

verstuur-gecodeerde-e-mails-via-gmail-met-een-chromen-extensie foto 3

Er wordt een berichtvenster weergegeven wanneer de extensie met succes is geïnstalleerd. Start Google Chrome opnieuw en open uw Gmail-pagina opnieuw nadat u de extensie hebt geïnstalleerd.

verstuur-gecodeerde-e-mails-via-gmail-met-een-chromen-extensie foto 4

SafeGmail voegt een Encrypt? selectievakje naar het scherm Opstellen. Nadat u uw e-mail hebt geschreven en een of meer ontvangers en een onderwerp hebt ingevoerd, klikt u op de knop Versleutelen? selectievakje. Er worden twee invoervakken weergegeven voor een vraag en een antwoord. Voer een vraag en een antwoord in dat alleen jij en de ontvanger(s) weten. Klik vervolgens op Verzenden + versleutelen.

OPMERKING: Het antwoord is hoofdlettergevoelig.

verstuur-gecodeerde-e-mails-via-gmail-met-een-chromen-extensie foto 5

De versleutelde e-mail ziet eruit als de volgende afbeelding voor de ontvanger(s). De versleutelde e-mail is opgenomen als tekst tussen stippellijnen. Kopieer deze tekst voordat u op de link Hier klikt om de e-mail te openen.

verstuur-gecodeerde-e-mails-via-gmail-met-een-chromen-extensie foto 6

Beantwoord de vraag en klik op Verzenden om toegang te krijgen tot het scherm waarin u de e-mail kunt ontsleutelen.

verstuur-gecodeerde-e-mails-via-gmail-met-een-chromen-extensie foto 7

Het scherm E-mailontsleuteling wordt weergegeven. Plak de e-mailinhoud die is gekopieerd uit de ontvangen e-mail in het bewerkingsvak en klik op Mijn e-mail weergeven.

verstuur-gecodeerde-e-mails-via-gmail-met-een-chromen-extensie foto 8

Het gedecodeerde bericht wordt weergegeven in het browservenster.

verstuur-gecodeerde-e-mails-via-gmail-met-een-chromen-extensie foto

SafeGmail stelt u ook in staat speciale taaltekens in te voeren in uw e-mailbericht dat moet worden gecodeerd.

Download SafeGmail van https://chrome.google.com/webstore/detail/safegmail/lmjkmpdndmbieflefonjgnnfimmkbedf. [Stopgezet]

Meer verhalen

Baker's Dozen - Kerstvideotraktaties voor uw vakantieplezier

Of het nu gaat om stuntelende boeven een lesje leren, vechten met die vervelende kerstverlichting, katten die in de kerstboom klimmen en meer, we hebben vandaag een dozijn geweldige videotraktaties voor jouw kijkplezier.

Geek Trivia: Wie was de eerste die Kerstmis in de ruimte vierde?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

FireHero is een door Raspberry Pi aangedreven pyrotechnisch kerstspektakel [Video]

Als je in de stemming bent voor een beetje kerstrockspektakel met gitaarriffs en vuurstralen - en dat zijn we zeker - mag je deze video niet missen.

De Augmented Reality TARDIS [Video]

Als je een kleine desktop Doctor Who TARDIS bouwt, hoe kun je dan het enorme interieur van het buitenaardse ruimteschip simuleren? Met augmented reality natuurlijk.

Geek Trivia: Welke film wil George Lucas met een voorhamer inslaan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

1DollarScan digitaliseert uw oude boeken en tijdschriften voor u

Het is frustrerend als uitgevers geen digitale versies van hun boeken aanbieden; 1DollarScans maakt het gemakkelijk om boeken, tijdschriften en handleidingen te digitaliseren voor gebruik op digitale apparaten.

Twee manieren om de kerstman te volgen deze kerstavond

Als je opgewonden kleintjes in huis hebt en je wilt de Kerstman in de gaten houden terwijl hij deze kerstavond zijn wereldwijde rondes maakt, dan zullen deze twee handige Santa Trackers je helpen om een ​​beetje extra kerstopwinding op te wekken.

De back-uptools van Windows 7 gebruiken in Windows 8

Windows 8 heeft een nieuw back-upsysteem voor bestandsgeschiedenis dat de back-uptools van Windows 7 vervangt. Windows 8 bevat echter nog steeds de back-uptools van Windows 7. Ze zijn met name handig voor het maken van back-ups van volledige systeemimages.

Bestanden verwijderen die ouder zijn dan X dagen op Windows

We hebben je al laten zien hoe flexibel de Linux-shell kan zijn, maar dat wil niet zeggen dat Windows verder achterloopt. Hier zijn twee technieken die u kunt gebruiken, afhankelijk van uw shell-voorkeur, cmd of PowerShell.

Week in Geek: Google Chrome 25 (Dev Channel) blokkeert stille, sluipende extensie-installaties

De WIG-editie van deze week staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals Mozilla Firefox 20 zal de laadtijden van pagina's versnellen, een Apache-plug-in verandert legitieme sites in bankaanvalplatforms, spyware op huur-pc's legde de meest intieme momenten van gebruikers vast, en meer.