Versleutel uw persoonlijke gegevens met Steganos LockNote

Heeft u een snelle en gemakkelijke manier nodig om uw persoonlijke gegevens op te slaan? Met Steganos LockNote kunt u uw informatie coderen en overal mee naartoe nemen.

Ermee beginnen

Dubbelklik op het LockNote exe-bestand om te beginnen. Dit is wat u de eerste keer zult zien dat u het bestand opent ... een leuke kleine intro met enkele snelle tips om u op weg te helpen.versleutel-uw-persoonlijke-informatie-met-steganos-locknote foto 1

Een snelle blik op de menuwerkbalk en het rechtermuisknopmenu

Het bestandsmenu.

versleutel-uw-persoonlijke-informatie-met-steganos-locknote foto 2

Het bewerkingsmenu.

Opmerking: LockNote staat het bewerken van het lettertype of de grootte niet toe.

versleutel-uw-persoonlijke-informatie-met-steganos-locknote foto 3

Het Help-menu.

versleutel-uw-persoonlijke-informatie-met-steganos-locknote foto 4

Het rechtsklikmenu

versleutel-uw-persoonlijke-informatie-met-steganos-locknote foto 5

Unicode-besturingstypes die in uw versleutelde document kunnen worden ingevoegd.

Uw versleutelde documentbestand opslaan

Tijd om het document op te slaan en te versleutelen. Let op de originele bestandsnaam bovenaan het venster lock-note-(1.0.4).

versleutel-uw-persoonlijke-informatie-met-steganos-locknote foto 7

Wanneer u uw document gaat opslaan (in ons voorbeeld noemen we het document angelic-secrets, u wordt gevraagd om een ​​wachtwoord in het volgende venster. De hierboven vermelde bestandsnaam blijft behouden (zelfs na het opslaan van het document) totdat u de venster.

versleutel-uw-persoonlijke-informatie-met-steganos-locknote foto 8

Hier kunt u het originele bestand zien waarmee we zijn begonnen en het bestand dat we zojuist hebben opgeslagen. Dubbelklikken op het originele bestand opent hetzelfde beginvenster als hierboven, klaar om te worden omgezet in een geheel nieuw versleuteld document (tenzij u het bestand onder de oorspronkelijke naam hebt opgeslagen).

versleutel-uw-persoonlijke-informatie-met-steganos-locknote foto 9

Dubbelklikken op het nieuw opgeslagen document zal onmiddellijk het promptvenster openen voor het wachtwoord dat u hebt gekozen.

versleutel-uw-persoonlijke-informatie-met-steganos-locknote foto 10

Ons voorbeelddocument opende zeer snel en is klaar om te bewerken en/of te gebruiken. Merk op dat de nieuwe bestandsnaam bovenaan het venster wordt weergegeven nu het opnieuw is geopend.

versleutel-uw-persoonlijke-informatie-met-steganos-locknote foto 11

Het wachtwoord wijzigen

Als u om wat voor reden dan ook uw wachtwoord nodig heeft of besluit te wijzigen, gaat u naar het menu Bestand en selecteert u Wachtwoord wijzigen…. U wordt om uw huidige wachtwoord gevraagd om het proces te starten.

versleutel-uw-persoonlijke-informatie-met-steganos-locknote foto 12

Nu bent u klaar om uw nieuwe wachtwoord in te voeren en te bevestigen.

versleutel-uw-persoonlijke-informatie-met-steganos-locknote foto 13

Nadat u uw nieuwe wachtwoord heeft ingevoerd en bevestigd, ziet u het volgende berichtvenster.

versleutel-uw-persoonlijke-informatie-met-steganos-locknote foto 14

Dat is alles!

Functies

  • Werkt met Windows 2000 en hoger
  • Klein en draagbaar exe-bestandsformaat (geen installatie vereist)
  • AES 256 bit-codering
  • Bewaar uw persoonlijke gegevens in versleutelde, gemakkelijk te openen LockNote-bestanden (dubbelklik en voer uw wachtwoord in)
  • Versleutel automatisch bestaande tekstbestanden door ze naar een LockNote-venster te slepen en neer te zetten

Links

Download Steganos LockNote versie 1.0.5 (via SourceForge)

Meer verhalen

Real Media Audio afspelen met VLC

Vorige week hebben we u laten zien hoe u Real Media Audio-streams kunt downloaden en converteren met RealPlayer zelf. Hoewel nuttig, was er een inherente fout in de logica van dit bericht: de meeste gebruikers zouden liever nooit achter een computer zitten waarop RealPlayer is geïnstalleerd, laat staan ​​dat ze zich vrijwillig zouden onderwerpen aan de

Bewerk Microsoft Word 2007-documenten in Afdrukvoorbeeld

Als u aan Word 2007-documenten voor op kantoor werkt, zou het dan niet fijn zijn om ze in Afdrukvoorbeeld te bewerken in plaats van terug te gaan naar het document? Vandaag bekijken we hoe u documenten kunt bewerken in Afdrukvoorbeeld.

Breid uw XP-taakbalk gratis uit over meerdere monitoren

Als er iets is waar we als nerds van houden, dan is het het gebruik van meerdere monitoren. We lopen door bibliotheken, universiteiten en huizen en kijken hoe mensen met slechts één scherm wegzwerven, en we zuchten een hoorbare zucht. De extra lolcats die ze zouden kunnen zien als ze hun efficiëntie maar maximaliseren.

Bekijk de weersomstandigheden in realtime met Weather Watcher

Zelfs als u een computernerd bent die nooit het daglicht ziet, moet u zich toch bewust zijn van wat het weer in uw omgeving doet. Vandaag zullen we kijken naar Weather Watcher, een gratis aanpasbaar desktop-weerstationprogramma waarmee u in realtime op de hoogte kunt blijven van de huidige omstandigheden.

Week in Geek: Windows 7 Taskbar's Last Window Trick Edition

De functie voor het groeperen van taakbalkknoppen is niets nieuws in Windows 7 en het is nog steeds erg irritant als je snel wilt schakelen tussen meerdere vensters van hetzelfde type. Maar Windows 7 maakt het beter.

Vrijdagpret: Karoshi Zelfmoord Salarisman

Vrijdag is eindelijk hier en vandaag zullen we kijken naar een uniek stressverlichtend spel waarbij het doel is om je salarisman zelfmoord te laten plegen!

Excuses voor een vreselijke audioadvertentie

Een paar dagen geleden noemden we een vreselijke automatisch afgespeelde audioadvertentie die een van onze filler-adverteerders besloot te plaatsen zonder het ons te vertellen. We hebben ze in niet mis te verstane bewoordingen verteld dat het maar beter niet nog een keer kan gebeuren... en toen hebben ze het gisteravond weer ingeschakeld.

Schakel over naar de Dvorak-toetsenbordindeling in XP

Je hebt misschien de gevoeligheid van je polsen voor carpale tunnel overwogen. U probeert misschien te voorkomen dat uw opdringerige vrienden en familie uw pc gebruiken zonder dat het lijkt alsof u iets te verbergen heeft. Je zou zelfs kunnen proberen om de ziekte van Alzheimer af te weren door jezelf opzettelijk te onderwerpen aan:

BitLocker To Go versleutelt draagbare flashdrives in Windows 7

De BitLocker-functie is geïntroduceerd in Windows Vista en stelde u in staat de inhoud van uw harde schijf te coderen. Nu in Windows 7 bieden ze BitLocker To Go waarmee je draagbare USB-flashstations kunt versleutelen.

Doomi is een gratis kleine lichtgewicht takenlijst-app

In ons drukke nerdsleven lijkt het alsof we nooit genoeg herinneringen kunnen krijgen voor alle taken van de dag. Doomi is een gratis, eenvoudig te gebruiken To-Do-applicatie die geen onnodige extra functies bevat.