De verschillende opvattingen over e-sigaretten aan de overkant van de Atlantische Oceaan

In de afgelopen jaren heeft de NHS, naarmate er meer diepgaand onderzoek is gedaan, het gebruik van e-sigaretten goedgekeurd naast hun stoppen met roken-diensten. Nu de topwetenschappers in het VK schatten dat e-sigaretten 95% veiliger zijn dan het roken van tabak, is het niet moeilijk te begrijpen waarom de Britse gezondheidsdienst zijn kansen waagt met deze potentieel revolutionaire technologie, maar onze neven aan de overkant van de Atlantische Oceaan zijn voorzichtiger in hun nadering. In 2014 kondigde de Food and Drug Administration haar plan aan om e-sigaretten op te nemen in haar regulering van tabaksproducten, een weerspiegeling van Amerika's vermoedens van het product en de wens van de regering om het als een gevaar te promoten op hetzelfde niveau als zijn tabakstegenhanger. Dit plan is in 2016 afgerond.

E-sigaretten zijn iets meer dan tien jaar oud en zijn voor het eerst op de markt verschenen in 2004. Dit vormt duidelijk een probleem voor wetenschappers om het gevaar van het product te onderscheiden, aangezien er nog nooit iets soortgelijks is gezien. In termen van het vervullen van zijn uitgangspunt is het echter een succesvol product. In plaats van de rook van brandende tabak in te ademen, ademt de roker de damp in van een verwarmde vloeistof die nicotine en andere toevoegingen, zoals smaakstoffen, bevat. Dit voorkomt dat de roker wordt blootgesteld aan de 4000+ chemicaliën in tabaksrook, waarvan er minstens 50 kankerverwekkend zijn. Het enige probleem dat op het spel staat, zijn de onbekende effecten van blootstelling aan e-vloeistofdamp.

Overheidsinstanties en de medische industrie in het VK zijn echter van mening dat de voordelen van het gebruik van e-sigaretten veel groter zijn dan het nadeel van het niet kennen van de gevaren op de lange termijn, als die er al zijn. Er worden voortdurend talloze onderzoeken uitgevoerd die de gevaren van het roken van tabak blootleggen en de waarde die elke gerookte sigaret voor uw leven heeft. Bijvoorbeeld deze van BMJ, die ontdekte dat elke gerookte tabakssigaret het leven van de roker met naar schatting 11 minuten verkort. De gemiddelde roker in het VK rookt 11 sigaretten per dag, dus dat is 2 uur leven per dag dat ze verliezen, en een maand per jaar. De kern van het argument van het VK is dat zelfs het ruilen van de helft van je totale aantal gerookte sigaretten voor een e-sigaret je maanden en, na verloop van tijd, jaren van je leven kan besparen.Wat betreft het gebruik om helemaal te stoppen met roken, is de NHS nadrukkelijk in haar advies om e-sigaretten te gebruiken naast ondersteuning van de NHS-stop met roken-service, omdat het verlangen naar een sigaret zowel psychologisch als chemisch is. Maar de reden dat de NHS het gebruik van e-sigaretten aanbeveelt, is niet alleen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Charity 'Action on Smoking and Health' voerde een onderzoek uit onder de 2,8 miljoen gebruikers van e-sigaretten in het VK. 67% van de ex-tabaksrokers uit die groep zei dat e-sigaretten hen hielpen volledig te stoppen met roken. Tot nu toe zijn zowel de theorie als de praktijk van vapen enorm succesvol gebleken in het VK.

Amerikaanse overheidsinstanties hebben echter niet 'voldoende bewijs' om hen te overtuigen van de voordelen van e-sigaretten. De opname door de FDA van de markt voor e-sigaretten in haar Tabakswet van 2009 betekent dat elk e-sigarettenproduct ter goedkeuring aan de FDA moet worden voorgelegd en dat elk nieuw product, zoals nieuwe smaken, moet worden geautoriseerd door de FDA. FDA. Een dergelijk proces kan miljoenen dollars kosten en zal vrijwel zeker de productie en distributie van e-sigaretten in de VS vertragen. In wezen vrezen de VS dat e-sigaretten eigenlijk een middel zijn voor mensen - vooral jongeren - om te beginnen met roken in plaats van te stoppen. Beide theorieën hebben echter niet genoeg bewijs om iemand hoe dan ook te overtuigen. De FDA meldt dat er 'nog geen langetermijnstudies beschikbaar zijn' om te bepalen of e-sigaretten ervoor zorgen dat mensen overstappen op 'verbrande producten' (d.w.z. tabak) of worden gebruikt als middel om te stoppen met roken.

Maar het is niet alleen de FDA die deze vermoedens heeft. Gezondheidsorganisaties in Amerika uiten hun bezorgdheid over de giftigheid van de vloeistof in e-sigaretten, hoewel ze toegeven dat de meeste afkomstig zijn van 'per ongeluk inslikken' van de vloeistof. En dan is er nog de druk die wordt uitgeoefend door giganten van tabaksfabrikanten, zoals Phillip Morris, maker van de internationaal geliefde Marlboro-sigaretten en eigenaar van 50% van de Amerikaanse tabaksmarkt. Morris steunde openlijk de tabakswet van de FDA, omdat het betekent dat hij alleen door de FDA-goedkeuringen zal vliegen, en met een tabaksgigant die zo rijk en onopvallend is, zullen e-sigaretten nauwelijks een kijkje krijgen.

Het heeft honderden jaren geduurd om de omvang van de gevaren van tabak aan het licht te brengen, dus het is begrijpelijk dat mensen zich zorgen maken over de onbekende langetermijneffecten van het roken van e-sigaretten. Maar volgens rapporten van het Center for Disease Control and Prevention is het roken van sigaretten verantwoordelijk voor 480.000 sterfgevallen per jaar in de VS. Het lijkt hoog tijd dat de VS hun uitgebreide middelen inzetten en gezondheid boven rijkdom stellen.

Aanbevolen verhalen

Drones en RC-kajaks bieden een fris uitzicht op de oceaan

Scripps' onderzoeksschip Sally ride heeft een aantal nieuwe hightech tools in zijn arsenaal.