Verrassing: Macs zijn niet per se duurder dan Windows-pc's

surprise-macs-niet-noodzakelijker-duurder-dan-windows-pc's foto 1

De algemene wijsheid is dat Macs duurder zijn dan Windows-pc's. Dit is waar, als je een Windows-laptop van $ 250 vergelijkt met een MacBook die begint bij $ 899. Maar gezien vergelijkbare hardware zijn Macs niet per se duurder dan pc's.

Dit is eigenlijk vergelijkbaar met telefoons. Natuurlijk, een iPhone is duurder dan goedkope Android- en Windows-telefoons, maar een iPhone is vergelijkbaar geprijsd met high-end Android-telefoons van Samsung en HTC.Macs zijn duurder omdat er geen low-end hardware is

Macs zijn op een cruciale, voor de hand liggende manier duurder: ze bieden geen low-end product. Terwijl je een goedkope Windows-laptop of Chromebook kunt krijgen voor tussen $ 150 en $ 250, beginnen MacBooks bij $ 899 voor de meest goedkope MacBook Air. In 2012 was de gemiddelde prijs van een Windows-laptop $ 450, wat nog steeds ver onder de prijs ligt waarvoor een Mac begint.

Als je minder dan $ 899 aan een laptop uitgeeft, is een Mac gewoon een duurdere optie in vergelijking met die laptop van $ 500 waar de gemiddelde persoon naar kijkt. Dat is prima - goedkope, low-end pc's worden elk jaar beter en ze zijn geschikt voor veel mensen.

Maar als je eenmaal naar duurdere pc-hardware gaat kijken, zijn Macs niet per se duurder dan pc's met vergelijkbare specificaties.

verrassing-macs-niet-noodzakelijkerwijs-duurder-dan-windows-pc's foto 2

MacBooks zijn prijsconcurrerend met vergelijkbare laptop-pc's

Als u van plan bent ongeveer $ 1000 uit te geven aan een lichtgewicht laptop in ultrabook-stijl, laten we dan eens vergelijken wat u krijgt met zowel Macs als pc's.

Een 13-inch MacBook Air kost $ 999, en daarvoor krijg je 128 GB opslagruimte, een Intel Core i5-processor, 4 GB RAM en Intel HD Graphics 6000.

Laten we het vergelijken met de Dell XPS 13, een populaire en goed beoordeelde pc-ultrabook. Andere fabrikanten bieden vergelijkbare geprijsde laptops. In tegenstelling tot de MacBook Air begint het bij $ 799 - $ 200 goedkoper. Het $ 799-model wordt echter alleen geleverd met een Intel Core i3-processor en Intel HD Graphics 5500. Als u wilt overstappen naar een Core i5-processor, betaalt u voor het $ 999-model. Hiermee krijg je wel 8 GB RAM, maar je zit nog steeds vast aan de langzamere Intel HD Graphics 5500. De Dell XPS 13 heeft een veel mooier 1920×1080-scherm, terwijl de MacBook Air alleen een 1440×900-scherm biedt.

Aan de andere kant scoorde de 2015 Dell XPS 7 uur en 18 minuten in de batterijduurtest van Laptop Mag, terwijl de 13-inch MacBook Air uit 2015 14 uur scoorde - bijna het dubbele van de levensduur van de batterij.

Dus, als we de Dell XPS 13 en MacBook Air vergelijken, biedt de Dell XPS 13 een scherm met een hogere resolutie en dubbel zoveel RAM, samen met minder gewicht en een kleiner formaat. De MacBook Air biedt een dubbele batterijduur en snellere grafische hardware, en dat zonder zelfs maar in te gaan op het vergelijken van het toetsenbord en het trackpad. U kunt besluiten dat u de voorkeur geeft aan de laptop van Dell met een scherm met een hogere resolutie en meer RAM dan de langere levensduur van de batterij en andere voordelen, maar dat is verre van een goed idee.

verrassing-macs-niet-noodzakelijkerwijs-duurder-dan-windows-pc's foto 3

Mac Mini's zijn prijsconcurrerend met vergelijkbare desktop-pc's

Maar hoe zit het met desktop-pc's? Welnu, Apple's Mac Mini begint bij $ 499. Hiermee krijgt u een mini-pc met een 1,4 GHz Intel Core i5 CPU, 500 GB mechanische harde schijf, 4 GB RAM en Intel HD Graphics 5000.

Intel biedt een kit aan die bekend staat als de Intel NUC, waarmee je je eigen pc met kleine vormfactor kunt bouwen - toegegeven, de Intel NUC is kleiner dan de Mac Mini. Deze kit kost je $ 349. Hiermee krijg je een 1,6 GHz Intel Core i5-processor en Intel HD Graphics 6000. Maar hij wordt niet geleverd met RAM, een harde schijf of zelfs een kopie van het Windows-besturingssysteem - je moet betalen voor al die apart. Dus Intel's eigen pc met kleine vormfactor zal duurder zijn dan Apple's Mac Mini, naast montage.

HP biedt een HP Pavilion Mini Desktop, en het begint bij $ 319 met een snellere 500 GB mechanische harde schijf dan de Mac Mini biedt. Maar het bevat een langzamere Intel Pentium-processor. Voor een vergelijkbare processor moet je $ 449 betalen - en dat levert je een Core i3-processor op, geen Core i5-processor. Je krijgt hiervoor ook een grotere schijf van 1 TB, maar je betaalt een redelijk vergelijkbaar bedrag.

Dell's op gaming gerichte Alienware Alpha is een vreemde eend in de bijt voor $ 499 en biedt superieure prestaties met NVIDIA-graphics. Als je van plan bent pc-games te spelen, dan is dit absoluut een betere deal - maar als je gewoon een mini-pc wilt en alleen desktop-applicaties wilt gebruiken, zijn die NVIDIA-graphics niet echt nodig en betekent dat de Alienware Alpha meer stroom zal gebruiken . Macs concurreren gewoon niet op bepaalde markten - dit geldt ook voor gamecomputers.

verrassing-macs-niet-noodzakelijker-duurder-dan-windows-pc's foto 4


Dit patroon heeft de neiging zichzelf te herhalen als je andere Apple-producten bekijkt. U kunt goedkopere opties van andere fabrikanten vinden, maar zoek naar producten met vergelijkbare specificaties en u zult zien dat ze er ongeveer hetzelfde uitzien. Ja, je kunt absoluut kibbelen en sommige pc-producten vinden die een beetje goedkoper zijn dan vergelijkbare Macs. Maar over het algemeen zijn Macs redelijk dichtbij in prijs.

Zolang je op zoek bent naar het type product dat Apple aanbiedt, zal een Mac redelijk concurrerend zijn. Maar Apple biedt niet voor iedereen computers. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een goedkope computer of een krachtige, op gaming gerichte computer, biedt Apple die niet en bent u zeker beter af met pc's.

Macs bieden ook een hogere inruilwaarde. Macs hebben de neiging om hun waarde na verloop van tijd beter te behouden dan pc's. Als u van plan bent uw laptop binnen een paar jaar op eBay of Craigslist te verkopen, kunt u over het algemeen meer van zijn waarde terugkrijgen als het een Mac is.

Image Credit: ShashiBellamkonda op Flickr, llcatta86 dotcom op Flickr, Paul Hudson op Flickr, nubobo op Flickr

Meer verhalen

Google Drive offline gebruiken op een desktop of mobiel apparaat

Als er een nadeel is aan het gebruik van cloudgebaseerde services voor al uw productiviteits- en organisatiebehoeften, dan is het dat als u geen internetverbinding kunt krijgen, u in feite pech heeft.

Een aantal woorden invoegen in uw Word-document

Word houdt bepaalde beknopte informatie over documenten bij, zoals het aantal woorden in een document. Als u het aantal woorden in uw document wilt weergeven in het document zelf dat u snel kunt bijwerken, is dit eenvoudig te doen.

Opmerkingen voor 2015-08-31

Netflix beëindigt vijfjarige filmdeal met Epix

Een snelkoppeling naar Windows Update maken in Windows 10

Met Windows 10 wijkt Microsoft langzaam af van het Configuratiescherm ten gunste van de nieuwe app Instellingen, die een meer uniforme en consistente plek biedt om klassieke en geavanceerde instellingen te configureren. Maar hoe open je een bepaalde pagina gemakkelijk vanuit een snelkoppeling?

Hoe u uw router kunt controleren op malware

De beveiliging van consumentenrouters is behoorlijk slecht. Aanvallers profiteren van lusteloze fabrikanten en vallen grote hoeveelheden routers aan. Hier leest u hoe u kunt controleren of uw router is gecompromitteerd.

Geek Trivia: welk stripfiguur heeft een enorme cultstatus in Duitsland?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Opmerkingen voor 2015-08-30

Minecraft miljardair Markus Persson haat het om miljardair te zijn

Geek Trivia: Dragon King is een echte titel en de koning regeert over?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Opmerkingen voor 2015-08-29

Google Chrome blokkeert automatisch afspelende Flash-advertenties vanaf 1 september

Geek Trivia: Onderzoekers hebben een heropleving van luizenplagen vastgesteld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!