Vernietig malware efficiënt met Spybot Search & Destroy

Eerst hebben we u laten zien hoe gemakkelijk uw computer geïnfecteerd kan raken met spyware, crapware en andere ongewenste software - en vandaag laten we u zien hoe u uw systeem kunt opschonen met Spybot Search & Destroy.

Belangrijke onderdelen van de installatie

Terwijl u Spybot Search & Destroy installeert, zijn er twee vensters waar u speciale aandacht aan moet besteden.Hier ziet u het venster Componenten selecteren. Het wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat updates onmiddellijk downloaden en Security Center-integratie zijn geselecteerd.

Let op: Na de installatie kunnen er nog enkele kleine updates zijn die gedownload kunnen worden.

vernietig-malware-efficiënt-met-spybot-zoeken--en-038;-vernietig foto 1

In het venster Extra taken is het zeker aan te raden om ervoor te zorgen dat Beveiliging van Internet Explorer (SDHelper) en Beveiliging van systeeminstellingen gebruiken (Tea Timer) beide zijn geselecteerd. Dit zal u helpen om uw systeem extra te beschermen.

vernietig-malware-efficiënt-met-spybot-zoeken--en-038;-vernietig foto 2

Scannen op malware

Zodra u Spybot Search & Destroy hebt geïnstalleerd en het voor de eerste keer start, wordt u gevraagd of u een registerback-up wilt maken voordat u met de software scant. Het wordt aanbevolen om de back-up te maken ... back-ups zijn immers altijd een goede zaak.

Zoals je kunt zien in de volgende schermafbeelding, was Spybot Search & Destroy al hard aan het werk om malware te vangen terwijl het nog in het initiële installatieproces zat direct na het opstarten (erg geweldig!). Omdat we wisten dat dit allebei malware was, hebben we ervoor gekozen om beide processen af ​​te sluiten en te verwijderen.

vernietig-malware-efficiënt-met-spybot-zoeken--en-038;-vernietig foto 3

Zodra het initiële installatieproces is voltooid, ziet u het hoofdvenster van het Home. Hier kunt u kiezen welke actie u wilt uitvoeren. Voor ons voorbeeld hebben we besloten om naar updates te zoeken voor het geval er iets anders beschikbaar was (aanbevolen).

vernietig-malware-efficiënt-met-spybot-search--en-038;-vernietig foto 4

Zoals je kunt zien, waren er extra updates beschikbaar voor de immunisatiedatabase, de Tea Timer-service die tijdens het installatieproces werd geselecteerd en een Engelstalig beschrijvingsbestand. Als u klaar bent met het downloaden van beschikbare updates, klikt u op Afsluiten om het Updates-venster te sluiten.

vernietig-malware-efficiënt-met-spybot-search--en-038;-vernietig foto 5

Zodra het Updates-venster is gesloten, keert u terug naar het hoofd Home-venster. Dit is een goed moment om door te gaan en uw systeem te immuniseren. Hier ziet u de hoeveelheid immunisatie die beschikbaar is om toe te passen (onbeschermd versus beschermd). Klik op het groene plusteken immunisatieknop om de immunisatie toe te passen. Dit helpt niet alleen uw geïnstalleerde browsers, maar stimuleert ook uw Hosts-bestand.

vernietig-malware-efficiënt-met-spybot-search--en-038;-vernietig foto 6

Nadat de immunisatie is voltooid, kunt u de verschuiving in aantallen zien van onbeschermd naar beschermd. Nu is het tijd om te beginnen met scannen op malware. Klik op de Search & Destroy-knop aan de linkerkant van het venster.

vernietig-malware-efficiënt-met-spybot-zoeken--en-038;-vernietig foto 7

Om te beginnen met scannen, klikt u op de knop Controleren op problemen.

vernietig-malware-efficiënt-met-spybot-search--en-038;-vernietig foto 8

Zodra het scannen is gestart, kunt u de voortgang eenvoudig volgen met behulp van de kleurenbalk en de numerieke teller helemaal onderaan het venster. Naast de numerieke teller kunt u op elk moment zien naar welk type malware Spybot Search & Destroy zoekt.

Tijdens het scannen van ons voorbeeldsysteem kunt u zien dat Spybot Search & Destroy een lijst aan het maken was van de malware (hoeveelheid en type) die het al had gevonden.

Opmerking: Spybot Search & Destroy duurt even om de scan te voltooien, dus wees geduldig. Het wachten is het meer dan waard!

Zodra het scannen is voltooid

Nadat Spybot Search & Destroy klaar is met het scannen op malware, zal het het aantal gevonden problemen in de linkerbenedenhoek van het venster weergeven. In het hoofdgedeelte van het venster kunt u de gecompileerde lijst zien van wat er is gevonden.

vernietig-malware-efficiënt-met-spybot-search--en-038;-vernietig foto 10

Als u op het plusteken naast elk item klikt, ziet u informatie over elk gevonden item (d.w.z. registerwaarde, bestand, locatie). Het mooie van de samengestelde lijst is dat u door kunt gaan om te controleren op valse positieven (indien aanwezig) en die specifieke vermeldingen te deselecteren. Je kunt heel specifiek zijn in wat er wel of niet wordt verwijderd (erg leuk!).

vernietig-malware-efficiënt-met-spybot-search--en-038;-vernietig foto 11

De malware verwijderen

Nadat u de gecompileerde lijst hebt gecontroleerd, klikt u op Geselecteerde problemen oplossen. U ziet dan een bevestigingsvenster met de vraag of u verder wilt gaan. Selecteer Ja om de malware te verwijderen.

vernietig-malware-efficiënt-met-spybot-search--en-038;-vernietig foto 12

Er staat een groot groen vinkje naast het item voor elk item van malware op de samengestelde lijst die met succes is verwijderd. Als een deel van de ontdekte malware op dit moment actief wordt gebruikt, kunt u ervoor kiezen deze items te laten verwijderen wanneer u uw computer opnieuw opstart. Selecteer Ja om deze optie te activeren.

Nadat u door het bovenstaande bevestigingsvenster hebt geklikt, ziet u het volgende berichtvenster met details over het aantal opgeloste problemen. Als er problemen zijn die tijdens het opnieuw opstarten worden opgelost, worden deze ook weergegeven en wordt u gevraagd uw computer opnieuw op te starten. Selecteer OK om opnieuw te starten.

vernietig-malware-efficiënt-met-spybot-search--en-038;-vernietig foto 14

Malware verwijderen tijdens een herstart

Als je malware hebt die wordt verwijderd tijdens het opnieuw opstarten, zal Spybot Search & Destroy ook een geheel nieuwe scan uitvoeren tijdens het proces voor het geval malware zichzelf probeert te herstellen tijdens het opnieuw opstarten. Uw systeem zal pas volledig opnieuw opstarten als de scan is voltooid, dus u kunt een zwart scherm verwachten.

Opmerking: deze scan zal waarschijnlijk langer duren dan de normale scan, dus als u tijdens het wachten iets anders heeft om aan te werken of een boek te lezen, kunt u dat gerust doen. Spybot Search & Destroy laat je weten wanneer het klaar is.

vernietig-malware-efficiënt-met-spybot-search--en-038;-vernietig foto 15

Zoals je kunt zien in ons voorbeeld, probeerde een deel van de malware zichzelf te herstellen tijdens de herstart, maar werd gemakkelijk opgevangen door Spybot Search & Destroy. Om gevonden malwareproblemen te verwijderen, selecteert u Geselecteerde problemen oplossen. Nadat u op Geselecteerde problemen oplossen hebt geklikt, wordt uw systeem opnieuw opgestart.

Op ons voorbeeldsysteem hadden de processen die werden betrapt bij het herstellen van zichzelf, opstartitems die zich herhalende tijdelijke pop-upvensters creëerden met berichten die aantoonden dat ze niet konden laden. Het wordt dus aanbevolen om door te gaan en op dat moment opnieuw op te starten. Nadat uw systeem opnieuw is opgestart, kunt u achterover leunen en genieten van hoe schoon uw systeem zojuist is geworden!

vernietig-malware-efficiënt-met-spybot-search--en-038;-vernietig foto 16

Conclusie

Hoewel Spybot Search & Destroy niet de snelste anti-malwaresoftware is, is het zeer nauwgezet en efficiënt in het verwijderen van malware van een computersysteem. Dit is dus absoluut een aanbevolen anti-malware-app om in de buurt te hebben.

Download Spybot Search & Destroy (versie 1.6.2)

Volgende: Spyware opschonen met Ad-Aware

We hebben u al laten zien hoe gemakkelijk u uw systeem kunt infecteren en het vervolgens kunt opschonen met Spybot, maar houd ons in de gaten, want morgen laten we u zien hoe u spyware verwijdert met Ad-Aware, en later deze week bespreken we hetzelfde met MalwareBytes.

Meer verhalen

Geniet van veiliger surfen op het web met WOT

Heeft u een snelle en gemakkelijke manier nodig om te zien of een website slecht nieuws voor u is om te bezoeken? Met een snelle installatie biedt WOT (Web of Trust) veiligheid en gemoedsrust tijdens het surfen op internet.

Gebruik de probleemstappenrecorder om problemen met Windows 7 op te lossen

Als u computerondersteuning heeft gegeven, weet u dat het een uitdaging kan zijn om een ​​diagnose te stellen van het probleem dat een gebruiker ondervindt op basis van zijn beschrijving. Afhankelijk van de omgeving kan een sessie op afstand of over de schouder meelopen geen praktische oplossing zijn. Nieuw in Windows 7 is een handig hulpprogramma

Servicevoorwaarden (TOS)

De Servicevoorwaarden zijn de juridische voorwaarden waarmee de gebruiker akkoord moet gaan om de betreffende service te gebruiken. Hoewel niet alle websites een Servicevoorwaardenovereenkomst hebben tussen de site en de gebruiker, vooral diegene die alleen informatie verstrekken, zoals nieuwssites of andere algemene doeleinden

Geniet van On-Demand Woordenboek & Thesaurus Kracht met WordWeb

Kom je een ongebruikelijk woord tegen of heb je snel een synoniem voor een woord nodig? Meestal betekent dat het openen van een browser en het uitvoeren van de juiste zoekopdracht. Nu heb je al die goede woordkracht binnen handbereik met WordWeb.

Woorden begrijpen met DictionarySearch

Persoonlijk zocht ik woorden met ijver op in de overtuiging dat ik daardoor ongelooflijk slim zou overkomen in een standaardgesprek. Toen ik geen onmiddellijke uitbetaling zag, leek de inspanning om fysiek een woordenboek te openen en het woord te vinden niet de moeite waard.

Friday Fun: Castle Game Collection

Voor het plezier van vandaag aan het einde van de week brengen we je een aantal kasteelvernietigingsspellen. Het doel van elk is om een ​​katapult te gebruiken om de kastelen te vernietigen met behulp van stenen en andere wapens van verschillende grootte.

Outlook 2007-agenda's delen via Microsoft Office Online Service

Als u op zoek bent naar een gemakkelijke manier om uw Outlook 2007-agenda's met anderen te delen, is een oplossing om uw agenda te publiceren naar de Microsoft Office Online-service.

Versleutel uw persoonlijke gegevens met Steganos LockNote

Heeft u een snelle en gemakkelijke manier nodig om uw persoonlijke gegevens op te slaan? Met Steganos LockNote kunt u uw informatie coderen en overal mee naartoe nemen.

Voer webapplicaties uit vanaf uw bureaublad met Mozilla Prism

Wilt u snel en gemakkelijk toegang hebben tot uw favoriete e-mail, sociale accounts en websites vanaf uw bureaublad, snelstartmenu of startmenu? Dat kan nu met Mozilla Prism.

Abonneer u op leuke en interessante webkalenders met Outlook 2007

In eerdere artikelen hebben we u laten zien hoe u een Outlook-agenda kunt delen en hoe u uw Google-agenda in Outlook kunt bekijken. Deze zijn geweldig voor het delen van planningstaken met collega's en collega's, wat misschien niet altijd leuk is. Maar vandaag zullen we een manier bekijken om je te abonneren op meer