Vermijd Java's Ask Toolbar-installaties met deze ene rare registerhack

vermijd-java-en-8217;s-ask-toolbar-installaties-met-deze-een-rare-register-hack foto 1

Java probeert de vreselijke Ask Toolbar en andere irritante rommel - sorry, gesponsorde software - te installeren wanneer je het installeert. Erger nog, Java bundelt deze junkware met beveiligingsupdates. Deze registerhack vertelt Java om dat spul nooit te installeren.

Als u Java nodig heeft (en waarschijnlijk niet), moet u deze instelling wijzigen. Het zal je beschermen tegen Java's junkware - tenminste totdat iemand bij Oracle zich realiseert dat de Ask Toolbar-installaties niet werken.De Java-configuratieschermoptie

Deze eerste methode werkt alleen als Java al is geïnstalleerd. Het is echter niet nutteloos - het zal je beschermen tegen het per ongeluk installeren van de Ask Toolbar en andere rommel wanneer je een van de vele beveiligingsupdates installeert die Java nodig heeft, omdat het verschrikkelijk onveilig is.

Deze instelling is begraven in het Java-configuratiescherm. Om toegang te krijgen, drukt u eenmaal op uw Windows-toets om het menu Start of het startscherm te openen en typt u Java. Klik op de snelkoppeling Java configureren.

vermijd-java-en-8217;s-ask-toolbar-installaties-met-deze-een-rare-register-hack foto 2

Klik op het tabblad Geavanceerd en scrol helemaal naar beneden - ja, ze hebben deze optie helemaal onderaan de lijst Geavanceerd verborgen. Vink de optie Sponsoraanbiedingen onderdrukken bij het installeren of bijwerken van Java aan en klik op OK.

De optie hier stelt in principe dezelfde registerwaarde in die u hieronder zelf kunt instellen.

vermijd-java-en-8217;s-ask-toolbar-installaties-met-deze-een-rare-register-hack foto 3

We weten niet precies wanneer deze optie is toegevoegd, maar het lijkt ergens in juli of augustus 2014 te zijn geweest. Als je de optie hier niet ziet, heb je een verouderde versie van Java - werk deze nu bij! (En zorg ervoor dat u de junkware uitschakelt tijdens het installeren van de update.)

De register-hack

U kunt ook een snelle registerhack gebruiken om deze instelling te wijzigen. We hebben een .reg-bestand dat u kunt gebruiken om het met een paar klikken in te schakelen. Dit voorkomt dat Java de Ask-werkbalk de eerste keer dat u het installeert probeert te installeren. U kunt dit .reg-bestand op de computers van uw gezin uitvoeren en ze zullen niet worden gebeten door de Ask-werkbalk als ze ooit proberen Java te installeren.

Download het bestand Disable_Java_Junkware.zip, dubbelklik erop om het te openen en dubbelklik op het bestand Disable_Java_Junkware.reg om de waarden aan uw register toe te voegen. (U kunt met de rechtermuisknop op een .reg-bestand klikken en op Bewerken klikken om te controleren wat het zal doen; controleer het gedownloade .reg-bestand voordat u het uitvoert.)

vermijd-java-en-8217;s-ask-toolbar-installaties-met-deze-een-rare-register-hack foto 4

Beter nog, systeembeheerders kunnen deze registerinstelling met behulp van groepsbeleid uitrollen naar alle computers in hun organisatie, en iedereen die Java installeert of bijwerkt, wordt niet gevraagd om extra rommel te installeren.

Als je dit liever zelf doet, dan kan dat. Open gewoon Kladblok of een andere teksteditor, kopieer de volgende tekst en plak deze in een nieuw tekstbestand:

Windows Register-editor versie 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREJavaSoft]
SPONSORS=UITSCHAKELEN

[HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Wow6432Node JavaSoft]
SPONSORS=UITSCHAKELEN

Sla het bestand op en geef het de bestandsextensie .reg, bijvoorbeeld Disable_Java_Junkware.reg. Dubbelklik op het .reg-bestand en importeer het.

vermijd-java-en-8217;s-ask-toolbar-installaties-met-deze-een-rare-register-hack foto 5

Als deze tip te ver doordringt, kan Oracle de vereiste registersleutels wijzigen en opnieuw beginnen met het installeren van junkware. Het is nog steeds een goed idee om op te letten bij het installeren van Java-beveiligingsupdates in de toekomst.


Het is raar dat Oracle ons deze optie in de eerste plaats zelfs gaf, maar dit is hoe ze op kritiek reageren: Hé, IT-mensen - stop met klagen over de Ask Toolbar. Gebruik deze verborgen optie en laten we deze onzin-software op de computers van normale gebruikers blijven opdringen, oké?

Sorry, Oracle - dat is niet goed genoeg. Het installeren van junkware is al erg genoeg, ook al is het helaas gebruikelijk in Windows. Maar kritieke beveiligingsupdates gebruiken voor de meest kwetsbare software op Windows als een kans om meer junkware op de computers van gebruikers te pushen? Dat brengt het alleen maar naar een ander niveau. Het is gewoon slordig.

Meer verhalen

Hoe u de vervelende e-mails van LinkedIn voorgoed kunt stoppen?

Zoals de meeste sociale netwerken, stuurt LinkedIn je graag e-mails. Hoewel ze een handige manier kunnen zijn om belangrijke dingen bij te houden, zijn deze e-mails voor het grootste deel slechts een manier om ervoor te zorgen dat u vaker op de site incheckt. En als je de instellingen op hun standaard laat staan, krijg je veel e-mails van

Hoe u uw Android-apparaat kunt wissen en terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Er komt een moment in het leven van elke mobiele gebruiker dat hij of zij zijn of haar apparaat moet terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Misschien moet je het verkopen, of misschien is het gewoon wankel en wil je helemaal opnieuw beginnen. Gelukkig duurt het maar een paar minuten om te doen.

Hoe je je Nest Learning Thermostat bedient met Alexa

Je kunt veel dingen doen met de Alexa-stemassistent van Amazon en nu, dankzij de nieuwe smart home-integratie, kun je je Nest Learning Thermostat bedienen.

Web-API

Een Web API, of Web Application Programming Interface, is relatief ten opzichte van de traditionele computer Application Programming Interface (API). Net zoals een API verschillende elementen op een traditionele computer met elkaar laat praten met behulp van gemeenschappelijke routines en tools, zorgt een web-API voor duidelijke communicatie tussen

Zoekresultaten voor ontwikkelaars uitschakelen in Spotlight op een Mac

Spotlight-zoekopdracht op Mac OS X toont resultaten uit de categorie Ontwikkelaars als je ooit Xcode op je Mac hebt geïnstalleerd. Als je nog steeds Xcode hebt geïnstalleerd, is er een eenvoudig selectievakje om dit uit te schakelen. Maar als u Xcode hebt verwijderd, blijft Spotlight de zoekresultaten van ontwikkelaars weergeven zonder dat dit mogelijk is

Screenshot Tour: 10 nieuwe functies en wijzigingen in Android 4.4 KitKat

Laat je niet misleiden door het versienummer, Android 4.4 KitKat is geen kleine release. Dit is geen kleine update zoals Android 4.3, maar een grote nieuwe release met veel belangrijke functies.

Hoe u Siri kunt gebruiken om uw Philips Hue-lampen te bedienen

Dankzij het HomeKit-domoticasysteem van Apple en de veelzijdigheid van Siri, kun je nu je huisverlichting bedienen met niets anders dan je stem. Lees verder terwijl we dit demonstreren met Philips Hue.

Moet u Ubuntu LTS gebruiken of upgraden naar de nieuwste release?

Misschien wel het meest opmerkelijke aan de onlangs uitgebrachte Ubuntu 13.04 is dat het helemaal niet opmerkelijk is. Ubuntu 13.04 bevat de nieuwste versies van software en extra glans, maar er zijn geen onmisbare functies die ervoor zorgen dat u zich haast om te upgraden.

Het computergebruik van uw kinderen controleren en beheren op Windows 8

Met de Family Safety-functies van Windows 8 kunt u het computergebruik van uw kinderen controleren, wekelijkse rapporten ontvangen, tijdslimieten instellen voor computergebruik, ongepaste websites filteren, kinderen blokkeren voor het gebruik van bepaalde applicaties en meer.

Ruimte vrijmaken die wordt gebruikt door de Berichten-app van uw iPhone of iPad

Als je veel berichten verstuurt en ontvangt, kan de Berichten-app veel ruimte op je iPhone of iPad in beslag nemen. Het slaat niet alleen uw berichtgeschiedenis op, het bewaart fotobijlagen die u hebt ontvangen. Al deze gegevens nemen vervolgens ook iCloud-ruimte in beslag als onderdeel van uw back-ups.