Vermijd crapware met Giveaway of the Day gratis software

Giveaway of the Day is een interessante site en soms bieden ze een aantal fatsoenlijke programma's gratis aan. Er is echter altijd een addertje onder het gras, ze proberen crapware op te nemen tijdens de app-installatie. We laten u zien hoe u de extra rommel tijdens het installatieproces kunt vermijden.

Het eerste dat ze proberen te installeren is Software Informer. Merk op dat ze zeggen dat het (aanbevolen) is en sommigen denken misschien dat ze dit moeten installeren als onderdeel van het gratis programma, maar jij niet. Zorg ervoor dat u Nee selecteert op dit scherm.

vermijd-crapware-met-weggeef-van-de-dag-gratis-software fotoWat is Software Informer?

Het is een hulpprogramma dat is ontworpen om u informatie te geven over software die op uw computer is geïnstalleerd wanneer deze verouderd is. Het probleem is dat het niet erg goed werk levert en verschillende valse positieven geeft over updates. Als u er zeker van wilt zijn dat uw software is bijgewerkt, gebruikt u een door HTG aanbevolen programma zoals Secunia PSI dat we eerder in dit artikel hebben behandeld.

vermijd-crapware-met-weggeef-van-de-dag-gratis-software foto 2

Standaard bevindt het zich op een ongemakkelijke plaats op uw bureaublad en in het systeemvak en verschijnen er nieuwe GOTD-downloads. Een van de redenen die ze geven om het te installeren, is dat het een melding geeft wanneer GOTD een nieuw programma beschikbaar heeft ... nou, dat heb je niet nodig, want er is elke dag om 02.00 uur CST een nieuw programma.

vermijd-crapware-met-weggeef-van-de-dag-gratis-software foto 3

Een ander interessant ding dat ik ontdekte, is dat het een bètaversie van het programma is. Het vertelt je dat helemaal niet, en ik weet dat veel gebruikers geen apps willen die zich nog in de bètafase op hun pc bevinden.

vermijd-crapware-met-weggeef-van-de-dag-gratis-software foto 4

Het andere dat u misschien niet wilt, is dat de GOTD-site aan uw bladwijzers is toegevoegd. Deze optie is standaard aangevinkt, dus zorg ervoor dat u de selectievakjes uitschakelt als u ze niet wilt. Het verschijnt onder het installatiescherm van de software-app en je ziet het na de gratis app die ze installaties weggeven. Merk op dat hier ook nog een poging is gedaan om Software Informer te installeren.

vermijd-crapware-met-weggeef-van-de-dag-gratis-software foto 5

Conclusie

We zijn niet tegen GOTD omdat ze soms gratis commerciële software van hoge kwaliteit hebben. Pas op dat u geen extra rommel installeert als u dat niet wilt. Telkens wanneer u iets van hen downloadt, krijgt u Software Informer en de bladwijzers aangeboden. Voor meer informatie over het vermijden van rommel in uw software-installaties, bekijk ons ​​artikel... Rants: We Hate the Scam of Bundled Crapware.

Meer verhalen

Vrijdagpret: verplicht

De hele week zwoegen voor het hoofdkantoor is klote, behalve vrijdag. Het betekent dat twee dagen vrijheid nabij zijn. en je kunt de middag verspillen met het spelen van een leuk flash-spel. Vandaag bekijken we de op fysica gebaseerde game genaamd Compulse.

Broncode van webpagina's bekijken in tabbladen in Firefox

Verergerd met het moeten bekijken van de broncode van webpagina's in externe vensters? Weg met al die extra vensters en geniet van het bekijken van uw broncode in tabbladen met de Source Viewer Tab-extensie voor Firefox.

175 Windows 7-tweaks, tips en instructieartikelen

Windows 7 wordt officieel uitgebracht op 22 oktober, wat toevallig ook vandaag is. Het team hier heeft woedend Windows 7-artikelen geschreven en oude artikelen voor Windows 7 bijgewerkt - en we hebben nu meer dan 175 artikelen over Windows 7.

Een tabblad dupliceren met een sneltoets in Chrome of Firefox

Wilt u dezelfde pagina op meer dan één tabblad openen? Vandaag laten we u zien hoe u op een eenvoudige manier een tabblad kunt dupliceren in Chrome of Firefox.

Een virtuele harde schijf maken in Windows 7

Heb je ooit gewenst dat je een extra harde schijf had om bestanden op te slaan, te delen of opzij te zetten als een versleutelde kluis? Een van de nieuwe functies in Windows 7 is de mogelijkheid om virtuele harde schijven te maken en we laten u zien hoe.

Combineer Wolfram Alpha & Google-zoekresultaten in Firefox

Zou je willen dat er een manier was om al die Wolfram Alpha- en Google-goedheid te combineren wanneer je naar iets zoekt? Dat kan nu met de Wolfram Alpha Google-extensie voor Firefox.

Voer apps uit in Sandboxie om uw systeem schoon en veilig te houden

Maakt u zich zorgen over het uitvoeren van een toepassing op uw computer, omdat u niet zeker weet welke invloed dit heeft? Vandaag bekijken we Sandboxie, waarmee u uw browser, e-mail of andere apps in een veilige sandbox-omgeving kunt uitvoeren zonder wijzigingen aan te brengen in uw Windows-systeem.

Eenvoudige tips: Windows 7 Volume Mixer maakt snelle toegang tot geluidsinstellingen mogelijk

Windows 7 doet meer dan alleen grote, glimmende nieuwe functies - het heeft ook heel veel kleine kleine aanpassingen die gewoon een heel leuk tintje geven aan de algehele bruikbaarheid van het besturingssysteem. Laten we eens kijken naar een van die aanpassingen in de volumemixer.

Comprimeer uw menuwerkbalk tot een enkele knop in Firefox

Zou je willen dat er een manier was om de gebruikersinterface in Firefox te verkleinen om wat kostbaar schermvastgoed terug te krijgen? Dat kan nu met de Compact Menu 2-extensie.

AbiWord is een gratis tekstverwerker voor Windows, Linux en Mac

Soms heb je een tekstverwerkingsprogramma nodig, maar niet een hele kantoorsuite. Vandaag bekijken we AbiWord, een gratis tekstverwerker voor alle drie de belangrijkste OS-platforms.