Verleng de proefperiode van Windows Vista tot 120 dagen

Windows Vista is het eerste Windows-besturingssysteem waarmee u 30 dagen een proefversie kunt gebruiken voordat u koopt. Het is echt een geweldige zet voor Microsoft, vooral in het licht van hoe weinig voordeel je krijgt van het upgraden naar Vista in de eerste plaats. Er is een binnenkort bekende truc die de proefperiode kan verlengen tot 120 dagen.

Als u met de rechtermuisknop op het computerpictogram in het startmenu klikt, ziet u het venster met basissysteeminformatie en ziet u ook het aantal dagen dat u nog hebt om te activeren:

verlengen-windows-vista-proef-naar-120-dagen foto 1Het lijkt erop dat ik nog maar 12 dagen heb... of toch?

Als u niet bent buitengesloten van uw computer
Open een opdrachtprompt in de beheerdersmodus door cmd in het zoekvak van het startmenu te typen en vervolgens op de sneltoets Ctrl+Shift+Enter te drukken om in de beheerdersmodus te starten.

verlengen-windows-vista-proef-naar-120-dagen foto 2

Voer nu deze opdracht uit vanaf de prompt:

slmgr -rearm

Het zal even duren, maar uiteindelijk zal er een dialoogvenster verschijnen waarin staat dat u opnieuw moet opstarten. Doe dit en u zult zien dat de activeringsperiode is teruggezet naar 30 dagen.

verlengen-windows-vista-proef-naar-120-dagen foto 3

Houd er rekening mee dat als u 120 dagen van deze tip wilt profiteren, u deze opdracht op dag 29 of 30 van uw proefmodus moet gebruiken. U kunt deze opdracht slechts 3 keer gebruiken voordat Microsoft u naar beneden haalt.

Als u al bent buitengesloten (modus met verminderde functionaliteit)

Je kunt Vista nog steeds opnieuw activeren als je nog meer resets over hebt. Als je alle 3 al hebt opgebruikt, heb je pech, maar als dat niet het geval is, kun je deze stappen volgen om je computer opnieuw te ontgrendelen.

  • Open eerst Internet Explorer en typ C: in de adresbalk. U wordt gevraagd om UAC.
  • Typ nu C:WindowsSystem32 in de adresbalk en zoek het uitvoerbare bestand cmd.exe. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Als administrator uitvoeren.
  • Gebruik nu dezelfde methode als hierboven (slmgr -rearm).
  • U zou het bericht moeten zien dat de computer opnieuw is ingeschakeld. Op dit punt wilt u waarschijnlijk de computer opnieuw opstarten.

Een proefkopie van Windows Vista verkrijgen

Windows Vista is het eerste Microsoft-besturingssysteem dat u een proefperiode geeft. Een van de vragen die mij constant worden gesteld, is Waar krijg ik een exemplaar van Vista?. Dit antwoord is minder voor de hand liggend.

Als u een MSDN-licentie hebt, kunt u deze daar downloaden en in de proefmodus uitvoeren. De meeste mensen hebben echter geen MSDN.

Als u iemand kent die een exemplaar van Vista heeft, kunt u de cd lenen en gebruiken om in proefmodus te installeren. Zolang u hun serienummer niet probeert te gebruiken, zou dit geen probleem moeten zijn.

Er zijn verschillende andere manieren om een ​​kopie van de Vista-cd te krijgen. Als je niet weet wat ik bedoel, vraag het dan aan de persoon waarvan iedereen weet dat hij een enorme verzameling gedownloade inhoud heeft. Ik vermoed dat ze je kunnen aansluiten, maar onthoud dat het slechts een proefkopie is. Ik pleit niet voor piraterij.

U kunt ook een exemplaar kopen.

De 1-jarige activeringspatch aanpakken

Er is een discussie geweest over een activeringshack van 1 jaar waarmee je Windows Vista maximaal 1 jaar kunt gebruiken zonder te activeren. Voor zover ik kan nagaan, is dit volledig nep en zou het niet eens moeten worden geprobeerd. Eerlijk gezegd is het het beste om gewoon een nieuwe computer te kopen waarop Vista al is geïnstalleerd.

De TimerStop-hack aanpakken
Er is een hack waarmee je Windows Vista voor altijd kunt gebruiken zonder je te registreren. Deze hack is duidelijk illegaal, wordt niet ondersteund door Microsoft en zal waarschijnlijk breken met toekomstige patches voor Vista. Ik heb geverifieerd dat dit werkt met enkele vrienden. Hoewel ik het niet persoonlijk heb gebruikt, geloof ik niet dat het zou moeten worden gebruikt, en ik zou het ten zeerste afraden om dit te doen.

Meer verhalen

Verander de Ubuntu-server van DHCP in een statisch IP-adres

Als het installatieprogramma van Ubuntu Server uw server heeft ingesteld om DHCP te gebruiken, wilt u dit wijzigen in een statisch IP-adres zodat mensen het daadwerkelijk kunnen gebruiken.

Laat VLC Player eruitzien als Winamp 5 (soort)

vlc -I skins2

Geautomatiseerde taak-e-mailmeldingen verzenden in SQL Server met SMTP

Wanneer u automatische back-uptaken op uw databaseserver hebt uitgevoerd, vergeet u soms dat ze zelfs worden uitgevoerd. Dan vergeet je te controleren of ze met succes worden uitgevoerd, en realiseer je je pas wanneer je database crasht en je deze niet kunt herstellen omdat je geen actuele back-up hebt.

Mappen delen met uw Ubuntu Virtual Machine (gast)

VMware Workstation biedt een geweldige mogelijkheid om gedeelde mappen te maken, zodat uw virtuele machine gemakkelijk toegang heeft tot gegevens op uw host-pc. Dit bespaart veel tijd, vooral wanneer u software installeert die anders veel tijd zou kosten om te downloaden.

Spam van internationale afzenders blokkeren in Windows Vista Mail

Ik gebruik persoonlijk niet de Windows Mail-client die bij Windows Vista wordt geleverd, maar terwijl ik aan het onderzoeken was hoe ik deze kon gebruiken om lokaal toegang te krijgen tot mijn Gmail, ontdekte ik een leuke optie in het paneel Opties voor ongewenste e-mail.

Installeer VMware Tools op Ubuntu Edgy Eft

Update: als je VMware Workstation versie 5.5.3 hebt, volg dan de bijgewerkte handleiding. Als u versie 5.5.2 of lager gebruikt, gaat u verder.

Controleer uw schijfgebruik op Ubuntu met Disk Usage Analyzer

Ubuntu Linux bevat een geweldige GUI-tool voor Disk Usage Analyzer waarmee u kunt achterhalen welke bestanden en mappen alle ruimte op uw harde schijf innemen. Dit is een van die geweldige kleine tools die bij elk besturingssysteem moeten worden gebundeld.

Een configuratiebestand toevoegen aan uw Windows Forms-toepassing

Wanneer u een nieuwe Windows Forms-toepassing maakt, is het niet meteen duidelijk hoe u een configuratiebestand voor uw toepassing kunt krijgen. Het configuratiebestand van uw toepassing hoort executablename.exe.config te heten en moet zich in dezelfde map bevinden als uw toepassing om de

Gaim Instant Messenger-verkeer op het werk beveiligen met SecureCRT en SSH

De meeste mensen realiseren zich inmiddels dat het gebruik van instant messaging vanaf het werk gemakkelijk kan worden gevolgd en geregistreerd. Als je overal toegang hebt tot een SSH-server (de mijne is bij mij thuis), dan kun je een snelle SOCKS-proxy instellen om al je verkeer via je SSH-thuisserver door te sturen, en je werkgever zal het niet eens weten

Ubuntu upgraden van Dapper naar Edgy met apt-get

Belangrijke opmerking: volgens de Ubuntu Help: