Verleng de proefperiode van Windows 7 van 30 naar 120 dagen

Wist u dat u Windows 7 zonder licentiesleutel kunt installeren en 30 dagen kunt gebruiken? Wat je misschien niet weet, is dat je die proefmodus ook kunt verlengen tot 120 dagen, zonder dat je een sleutel nodig hebt.

De basismanier waarop dit werkt, is dat je aan het einde van de 30 dagen een klein commando moet uitvoeren en je computer opnieuw moet opstarten, waarna je nog 30 dagen hebt, tot een maximum van 120 dagen. Deze truc zou moeten werken, ongeacht waar je je exemplaar van Windows 7 vandaan hebt gehaald.

Opmerking: bekijk zeker onze screenshot-walkthrough van de Windows 7 Beta als je dat nog niet hebt gedaan, want Microsoft geeft bètasleutels weg die pas op 1 augustus verlopen.De proefperiode met 30 dagen verlengen

Het eerste dat u wilt doen, is controleren hoeveel dagen er nog in uw proefperiode zitten. U kunt dit doen door met de rechtermuisknop op Computer te klikken en Eigenschappen te kiezen...

verlengen-de-windows-7-proef-van-30-naar-120-dagen foto 2

Onderaan dit venster zie je hoeveel dagen er nog zijn om te activeren (29 in mijn geval sinds ik deze box gisteren heb geïnstalleerd).

Om de hack die de proefmodus uitbreidt daadwerkelijk uit te voeren, moet je de opdrachtprompt in het startmenu zoeken (of ernaar zoeken), er met de rechtermuisknop op klikken en Uitvoeren als beheerder kiezen. (erg belangrijk)

Vervolgens typt u eenvoudig deze opdracht in:

slmgr -rearm

verlengen-de-windows-7-proef-van-30-naar-120-dagen foto 5

Binnen een paar seconden ziet u normaal gesproken dit dialoogvenster verschijnen, waarin staat dat de opdracht met succes is voltooid, waarna u opnieuw wilt opstarten.

verlengen-de-windows-7-proef-van-30-naar-120-dagen foto 6

Als ik de systeemeigenschappen opnieuw controleer, zie ik dat ik nu nog 30 dagen heb om te activeren.

Natuurlijk zou je dit normaal gesproken tegen het einde willen doen, waarschijnlijk op de laatste dag voor activering. Ik ben er vrij zeker van dat je deze truc zelfs kunt uitvoeren nadat de proefperiode van 30 dagen is verstreken, hoewel ik het nog niet zeker weet.

Meer verhalen

Verspil tijd met de meest geekiest Flash-game ooit

Rond middernacht stuitte ik op een nieuwe flashgame die was gepost door dillon, een van onze forumleden... ongeveer 3 uur later realiseerde ik me dat ik nog steeds aan het spelen was, en niets had geschreven voor vandaag... maar maakt niet uit, ik geef dit door productiviteitsmoordenaar waar iedereen van kan genieten!

Analyseer en beheer de ruimte op de harde schijf met WinDirStat

Er zijn een paar hulpprogramma's ingebouwd in Vista en XP waarmee u de gezondheid van de harde schijf kunt controleren, zoals ons vorige artikel over het genereren van een volledig systeemgezondheidsrapport. We hebben ook tools van derden behandeld, zoals DriveSpacio, en vandaag zullen we door het gebruik van WinDirStat lopen om de ruimte op de harde schijf te visualiseren.

Gemakkelijke, onbeperkte en veilige online back-up met Carbonite

Het hebben van een externe back-up van uw gegevens is altijd een essentieel onderdeel van een solide strategie voor gegevensback-up. Tot nu toe hebben we verschillende gratis online opslagservices behandeld die een beperkte hoeveelheid beschikbare ruimte hebben. De gratis oplossingen zijn misschien goed genoeg voor veel gebruikers, maar de krachtige pc-gebruiker vereist:

Snelle tip: gemakkelijk Outlook-gegevensbestanden comprimeren

Als u Microsoft Outlook gebruikt, wordt al uw e-mail opgeslagen in een bestand met persoonlijke mappen (.pst), dat in de loop van de tijd groter wordt. Als u een beetje ruimte op de harde schijf wilt besparen en misschien Outlook wilt versnellen, kunt u dat bestand eenvoudig comprimeren.

Weekendplezier: bekijk online video's met Babelgum

Dit weekend gaan we verder met onze serie over TV kijken op je pc met Babelgum, een dienst die kwaliteit boven kwantiteit lijkt te stellen. Deze service biedt iets meer dan 60 kanalen, wat misschien niet veel lijkt, maar er zijn duizenden kwaliteitsvideo's op volledig scherm die professioneel worden geproduceerd.

Hoe u uw gecrashte of hangende Vista-zijbalk kunt repareren

Als je veel verschillende Vista Gadgets installeert, kan het zijn dat je Vista Sidebar niet meer correct werkt, of mogelijk zelfs crasht of (vaker) gewoon blijft hangen. Je kunt de zijbalk terugzetten naar de standaardinstellingen met een heel eenvoudige aanpassing die we zullen

Veilig computergebruik: gratis virusbescherming met Comodo AntiVirus Beta 2.0

Als we verder gaan in onze serie over gratis antivirusprogramma's, moeten we Comodo AntiVirus eens bekijken, van dezelfde mensen als de populaire Comodo Firewall. We zullen hun bètaversie bekijken die onder Windows XP draait, hoewel deze compatibel is met Vista.

Hoe sites te controleren zonder een RSS-feed met Firefox

Download Update Scanner van Mozilla Add-ons

Voeg direct een achtergrondafbeelding toe aan een e-mail in Outlook 2007

Onze forumbeheerder Scott liet me een interessante truc zien in Outlook 2007, waarbij je elke afbeelding als achtergrond aan een e-mail kunt toewijzen. Omdat dit nieuws voor mij was, dacht ik dat ik het voor iedereen zou opschrijven.

Deel bestanden voor kleine bedrijven op de gemakkelijke manier (in plaats van FTP te gebruiken)

Als u in de IT werkt bij een klein of middelgroot bedrijf, begrijpt u hoe belangrijk het is om eenvoudig bestanden, zowel grote als kleine, te delen met klanten of andere leden van de organisatie. Het probleem is dat FTP onveilig is en het beheer ervan pijnlijk kan zijn.