Verizon biedt Gigabit-snelheden voor Fios-klanten

De internetverbindingen van veel Amerikanen thuis zijn hopeloos traag en pijnlijk duur in vergelijking met het aanbod in andere ontwikkelde landen. Maar Verizon en AT&T werken eraan om in ieder geval het eerste probleem op te lossen, met nieuwe initiatieven die maandag zijn aangekondigd om de verbindingssnelheden in stedelijke en landelijke gebieden in het hele land te verhogen.

Klanten van Verizon's Fios fiber-to-the-home-service kunnen nu op internet surfen met snelheden van bijna gigabit: downloads zo snel als 940 Mbps en uploads zo snel als 880 Mbps.De snelheidsboost zal echter niet voor elke Fios-klant merkbaar zijn, aangezien sommigen al resultaten behaalden die dicht bij die cijfers lagen, ondanks de eerdere belofte van Verizon van 750 Mpbs uploads en downloads. Het vertrouwen van Verzion in het adverteren van gigabitsnelheden is gebaseerd op de toevoeging van nieuwe firmware en diagnostische tools aan zijn netwerk, aldus het bedrijf.

Het nieuwe gigabit-aanbod is echter alleen beschikbaar in delen van New York, New Jersey, Philadelphia, Richmond, Va., Hampton Roads, Va., Boston, Providence en Washington, D.C.. In totaal komen 8 miljoen huishoudens in aanmerking voor de snelheidsverhoging. Ze zullen $ 69,99 per maand moeten uitgeven om het te krijgen, een grote stijging ten opzichte van Verizon's $ 39,99 basissnelheidsniveau, dat momenteel 50 Mbps garandeert.

Sommige klanten die zich eerder hadden geabonneerd op de snelste Fios-laag, Instant Internet genaamd, ontvangen automatisch Fios Gigabit Connection en zullen hun rekeningen lager zien, zei Verizon. Ondertussen beginnen Fios gigabit triple-play-bundels, inclusief tv- en telefoonservice, bij $ 79,99.

Die prijzen zijn huiveringwekkend in vergelijking met de glasvezelservice die bijvoorbeeld in een groot deel van Frankrijk beschikbaar is. Bouygues Telecom biedt momenteel triple-play-glasvezelbundels met maximale downloadsnelheden van 1 Gbps aan voor slechts 19 euro per maand ($ 20 per maand) met een contract van 12 maanden.

Verwant

  • Hoe snel is uw internetverbinding... echt? Hoe snel is uw internetverbinding... echt?

Maar glasvezelverbindingen in Europa en de VS hebben een beperkt bereik, zelfs in grote steden, zoals inwoners van New York City ontdekten toen Verizon zijn belofte om de stad te bedekken met Fios niet nakwam. Het installeren van glasvezel is ook onbetaalbaar in landelijke gebieden, dus ISP's zoals AT&T werken in plaats daarvan aan het leveren van snellere verbindingen via de ether aan landelijke klanten.

AT&T heeft maandag de beschikbaarheid aangekondigd van zijn vast draadloos internet op verschillende locaties in Georgië, waar klanten 10 Mbps kunnen verwachten, wat traag is in vergelijking met glasvezel, maar beter dan de inbel- of satellietverbindingen waar grote delen van het landelijke Amerika op vertrouwen.

AT&T is van plan om de dienst tegen het einde van het jaar naar 17 andere staten te brengen. Vast Draadloos internet stuurt een signaal van een antenne naar een ontvanger die op of in de buurt van het huis van een abonnee is gemonteerd. Uiteindelijk is AT&T van plan om de behoefte aan thuisontvangers te elimineren met zijn AirGig-service, die zich nog in de testfase bevindt.

Aanbevolen verhalen

Amazon biedt 'Lex' chatbotplatform aan ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen hun eigen chatbots maken met dezelfde taalverwerking als Amazon's eigen Alexa-stemassistent.

AT&T, Comcast en Verizon leggen uit dat ze je browsergeschiedenis niet verkopen

Maar elk bedrijf gebruikt klantgegevens al op manieren die u zich misschien niet realiseert.

Verizon stelt mobiele Fios-app vrij van datacaps

De aanbieding is van toepassing op Fios-klanten die Verizon ook gebruiken voor hun mobiele telefoonservice, met één uitzondering: degenen met het nieuwe onbeperkte abonnement.

Sprint pronkt met nieuwe Moto Phone, Gigabit LTE

Sprint pompte snelheden van 700 Mbps tijdens een basketbalwedstrijd, maar het echte resultaat kan een meer consistente ervaring zijn voor stads Sprint-abonnees in het algemeen.

Qualcomm is van plan gigabit-gegevenssnelheden naar uw auto te brengen

Maar het zal nog een tijdje duren voordat echte coureurs ervan kunnen genieten.