Verhoog de snelheid van uw netbook met een SD-kaart en ReadyBoost

Op zoek naar een manier om de prestaties van uw netbook te verbeteren? Hier leest u hoe u een standaard SD-geheugenkaart of een USB-flashstation kunt gebruiken om de prestaties te verbeteren met ReadyBoost.

De meeste netbooks worden geleverd met 1 GB RAM, en veel oudere netbooks worden geleverd met nog minder. Zelfs als je meer RAM wilt toevoegen, kunnen ze vaak alleen worden geüpgraded tot maximaal 2 GB. Met ReadyBoost in Windows 7 is het eenvoudig om de prestaties van uw systeem te verbeteren met flashgeheugen. Als uw netbook een SD-kaartsleuf heeft, kunt u er een geheugenkaart in plaatsen en deze daar gewoon laten om het geheugen van uw netbook altijd een boost te geven; anders kunt u op dezelfde manier een standaard USB-flashstation gebruiken. Je kunt ReadyBoost ook op elke desktop of laptop gebruiken; degenen met beperkt geheugen zullen de meeste prestatieverbetering zien door het te gebruiken.

Let op: ReadyBoost vereist ten minste 256 MB vrije ruimte op uw flashstation en vereist ook minimale lees-/schrijfsnelheden. De meeste moderne geheugenkaarten of flashdrives voldoen aan deze vereisten, maar houd er rekening mee dat een oude kaart er mogelijk niet mee werkt.ReadyBoost gebruiken

Plaats een SD-kaart in uw kaartlezer of sluit een USB-stick aan op een USB-poort van uw computer. Windows zal automatisch zien of uw flashgeheugen ReadyBoost-compatibel is, en als dat zo is, kunt u er direct voor kiezen om uw computer sneller te maken met ReadyBoost.

boost-netbook-snelheid-met-een-sd-kaart--en-readyboost foto 1

Het dialoogvenster ReadyBoost-instellingen wordt geopend wanneer u dit selecteert. Kies Dit apparaat gebruiken en kies hoeveel ruimte ReadyBoost moet gebruiken.

boost-netbook-snelheid-met-een-sd-kaart--en-amp;-readyboost foto 2

Klik op OK en Windows zal ReadyBoost instellen en het gaan gebruiken om uw computer sneller te maken. Het zal automatisch ReadyBoost gebruiken wanneer de kaart op de computer wordt aangesloten.

boost-netbook-snelheid-met-een-sd-kaart--en-amp;-readyboost foto 3

Wanneer u uw SD-kaart of flashstation in Explorer bekijkt, ziet u een ReadyBoost-bestand met de grootte die u eerder hebt gekozen. Dit wordt verwijderd wanneer u uw kaart of flashstation uitwerpt.

boost-netbook-snelheid-met-een-sd-kaart--en-amp;-readyboost foto 4

Als u uw schijf moet verwijderen om deze ergens anders te gebruiken, verwijdert u deze gewoon zoals u gewend bent.

Windows zal u informeren dat de schijf momenteel wordt gebruikt. Zorg ervoor dat u alle geopende programma's of bestanden van de schijf hebt gesloten en druk vervolgens op Doorgaan om ReadyBoost te stoppen en uw schijf uit te werpen.

boost-netbook-snelheid-met-een-sd-kaart--en-amp;-readyboost foto 6

Als u de schijf verwijdert zonder deze uit te werpen, kan het ReadyBoost-bestand nog steeds op de schijf achterblijven. U kunt dit verwijderen om ruimte op de schijf te besparen, en de cache wordt opnieuw gemaakt wanneer u ReadyBoost de volgende keer gebruikt.

Conclusie

Hoewel ReadyBoost uw netbook misschien niet als een Core i7-laptop met 6 GB RAM laat aanvoelen, zal het toch de prestaties ten goede komen en multitasking nog eenvoudiger maken. En als je bijvoorbeeld een geheugenstick en een flashstation hebt, kun je ze allebei gebruiken met ReadyBoost voor het maximale voordeel. We hebben zelfs een betere batterijduur opgemerkt bij multitasken met ReadyBoost, omdat je hierdoor je harde schijf minder gebruikt.

SD-kaarten en thumbdrives zijn tegenwoordig relatief goedkoop, en velen van ons hebben er al een aantal, dus dit is een geweldige manier om de netbookprestaties goedkoop te verbeteren.

Meer verhalen

Zoek alternatieve zoekmachines vanuit de zoekpagina van Bing

Dus je gebruikt Bing Search graag, maar bent misschien nog steeds nieuwsgierig naar wat een andere zoekmachine zal bieden als deze wordt gebruikt. Nu kunt u zoeken met een andere zoekmachine vanuit de Bing Search-pagina en genieten van genummerde resultaten met behulp van twee eenvoudige gebruikersscripts.

Ontvang pop-upmeldingen voor uw RSS-feeds met Feed Notifier

Bent u op zoek naar een manier om updates van uw favoriete websites rechtstreeks op uw bureaublad te krijgen? Als dat zo is, wil je Feed Notifier eens bekijken. Deze gratis Windows-toepassing wordt uitgevoerd in het systeemvak en levert pop-upmeldingen op uw bureaublad wanneer uw geabonneerde RSS-feeds worden bijgewerkt.

OCR alles met OneNote 2007 en 2010

OCR-software van hoge kwaliteit kan vaak erg duur zijn, maar het kan zijn dat u er al een op uw computer hebt geïnstalleerd waarvan u niet op de hoogte was. Hier leest u hoe u OneNote kunt gebruiken om alles op uw computer te OCRen.

Hoe ondertitels volledig uit te schakelen in VLC

Als je veel video's bekijkt met VLC, is het je misschien opgevallen dat het standaard ondertitels inschakelt als ze er zijn, wat soms behoorlijk vervelend kan zijn. Hier is de snelle tip om ze volledig uit te schakelen.

Geniet van How-To Geek User Style Script Goodness

De meeste mensen zijn zich er misschien niet van bewust, maar er zijn twee gebruikersstijlscripts die speciaal zijn gemaakt voor gebruik met de How-To Geek-website. Als je nieuwsgierig bent, sluit je dan bij ons aan terwijl we deze twee scripts aan het werk bekijken.

Verander de Windows 7 Start Orb op de gemakkelijke manier

Wilt u uw Windows 7-pc nog unieker en persoonlijker maken? Bekijk dan deze eenvoudige handleiding over het wijzigen van uw start-orb in Windows 7.

VERT.ZOEKEN in Excel, deel 2: VERT.ZOEKEN gebruiken zonder een database

In een recent artikel hebben we de Excel-functie VLOOKUP geïntroduceerd en uitgelegd hoe deze kan worden gebruikt om informatie uit een database op te halen in een cel in een lokaal werkblad. In dat artikel vermeldden we dat er twee toepassingen waren voor VERT.ZOEKEN, en slechts één ervan had betrekking op het opvragen van databases.

Vergroot de grootte van taakbalkvoorbeeldminiaturen in Windows 7

Taakbalkminiatuurvoorbeelden zijn ongelooflijk handig in Windows 7, maar voor sommige gebruikers zijn ze misschien te klein. Hier is een hulpmiddel waarmee u miniatuurvoorbeelden van uw taakbalk kunt maken zoals u ze wilt.

Werkbladen en werkmappen verbergen en zichtbaar maken in Excel 2007 & 2010

Het verbergen van werkbladen kan een eenvoudige manier zijn om gegevens in Excel te beschermen, of gewoon een manier om de rommel van een aantal tabbladen te verminderen. Hier zijn een paar zeer eenvoudige manieren om werkbladen en werkmappen in Excel 2007/2010 te verbergen en zichtbaar te maken.

Ervaar je muziek op een geheel nieuwe manier met Zune voor pc

Ben je de standaard look en feel van Media Player beu en wil je iets nieuws en innovatiefs? Zune biedt een frisse, nieuwe manier om van je muziek, video's, foto's en podcasts te genieten, of je nu een Zune-apparaat hebt of niet.