Vergeet Bing: Google overal gebruiken op uw iPhone, iPad en Mac

vergeet-bing-hoe-google-overal-op-je-iphone-ipad-en-mac-te-gebruiken foto 1

Apple heeft Google verwoed van hun besturingssystemen verwijderd. Siri en Spotlight zoeken standaard met Bing en er gaan geruchten dat ze Yahoo! of Bing de standaardzoekmachine in Safari hierna.

Voor degenen onder ons die gewoon denken dat Google de betere zoekmachine is, is al deze diepe integratie van concurrerende zoekmachines irritant. Hier leest u hoe u Google terugkrijgt.Siri op je iPhone of iPad

Siri zoekt liever op internet met de Bing-zoekmachine van Microsoft, en als je een zoekopdracht hardop uitspreekt of een zoekopdracht uitspreekt gevolgd door je zoekopdracht, zal Siri Bing raadplegen.

Maar u kunt Siri ook Google-zoekopdrachten laten uitvoeren. Als je met Siri praat, begin dan gewoon met het woord Google gevolgd door wat je wilt zoeken. Siri voert vervolgens uw zoekopdracht uit met Google. Dus in plaats van vakantiebestemmingen te zeggen of naar vakantiebestemmingen te zoeken, zou je Google-vakantiebestemmingen zeggen.

Als Siri ooit de Mac haalt, zou dezelfde truc op je Mac moeten werken. Dit is mogelijk omdat je Siri de opdracht kunt geven om je zoekopdracht op specifieke plaatsen uit te voeren. Je zou bijvoorbeeld wolfram alpha kunnen zeggen gevolgd door een vraag voor Wolfram Alpha, en Siri zou Wolfram Alpha vragen zoals je hebt opgedragen. Siri probeert normaal gesproken automatisch de beste plaats te raden om uw zoekopdracht te richten, en ze denkt altijd dat Bing beter is dan Google.

vergeet-bing-hoe-google-overal-op-je-iphone-ipad-en-mac-te-gebruiken foto 2

Spotlight op je Mac

De webzoekfunctie die in Spotlight op Mac OS X Yosemite is geïntroduceerd, gebruikt Bing, niet Google. Apple heeft geen officieel plug-insysteem toegevoegd aan Spotlight, dus je bent beperkt tot slechts de weinige services die ze bieden.

Flashlight lost dit op, door Spotlight reverse-engineering toe te voegen om een ​​plug-in systeem toe te voegen waarmee je alles kunt doen wat je wilt. Installeer Flashlight en schakel de Google plug-in in. U kunt dan Spotlight openen met Command+Space en g Search typen om snel een zoekopdracht op Google uit te voeren in plaats van alleen op Bing te vertrouwen.

vergeet-bing-hoe-google-overal-op-je-iphone-ipad-en-mac-te-gebruiken foto 3

Spotlight op je iPhone of iPad

Spotlight op iOS - je weet wel, de zoekfunctie die verschijnt wanneer je met je vinger naar beneden veegt over het startscherm - vertrouwt in theorie ook op Bing voor zoekresultaten op het web.

Voor nu kun je een zoekopdracht in Spotlight typen en vervolgens op Search Web tikken om er een Google-zoekopdracht naar uit te voeren in je webbrowser.

Als Apple deze optie verwijdert en het dwingt om Bing zoals Spotlight op Mac OS X te gebruiken, wil je misschien gewoon je browser openen en het gebruiken om in plaats daarvan zoekopdrachten op internet te starten.

vergeet-bing-hoe-google-overal-op-je-iphone-ipad-en-mac-te-gebruiken foto 4

Safari op je Mac

Apple heeft Google nog niet uitgewisseld als standaardzoekmachine in de Safari-webbrowser, hoewel dit slechts een kwestie van tijd lijkt.

Als dat het geval is - of als iemand anders de standaardzoekmachine in uw browser heeft gewijzigd - kunt u dit snel terugzetten. Open Safari, klik op het Safari-menu in de balk bovenaan je scherm en klik op Voorkeuren. Klik op het pictogram Zoeken en selecteer Google (of een andere zoekmachine die u verkiest) in de vervolgkeuzelijst.

vergeet-bing-hoe-google-overal-op-je-iphone-ipad-en-mac-foto te gebruiken 5

Safari op je iPhone of iPad

De Safari-browser op iPhones en iPads werkt op dezelfde manier. Open de app Instellingen, scrol omlaag en tik op de categorie Safari. Tik op de optie Zoekmachine en selecteer Google (of uw favoriete zoekmachine.)

Als u Chrome of een andere webbrowser gebruikt, moet u de instellingen van die browser-app wijzigen om uw favoriete zoekmachine te selecteren. De instelling hier is alleen van toepassing op Safari.

vergeet-bing-hoe-google-overal-op-je-iphone-ipad-en-mac-te-gebruiken foto 6

Google Apps op uw iPhone en iPad

Apple heeft ook verwoed andere Google-services uit iOS verwijderd en Google Maps vervangen door zijn eigen Maps-app. Als u afhankelijk bent van Google-services zoals Maps, Gmail en andere, kunt u de verschillende apps van Google installeren vanuit de App Store.

Apple staat niet toe dat u uw standaard-apps op een systeembrede manier wijzigt, maar er zijn nog steeds manieren om vast te houden aan de apps die u verkiest. Als u bijvoorbeeld op een kaartlink in de Gmail- of Chrome-apps tikt, wordt die kaart geopend in de Google Maps-app, niet in Apple Maps. Volg onze handleiding om het gebrek aan systeembrede standaard-app-opties op iOS te omzeilen als u liever de services van Google gebruikt.

vergeet-bing-hoe-google-overal-op-je-iphone-ipad-en-mac-te-gebruiken foto 7

Het menu Services op uw Mac

Met het weinig bekende Services-menu op Mac OS X kun je ook overal met Google zoeken.

Selecteer gewoon wat tekst in een toepassing, klik er met de rechtermuisknop op of houd Control ingedrukt terwijl u erop klikt, wijs naar Services en selecteer Zoeken met Google. U kunt ook gewoon op de aanpasbare sneltoets drukken om direct overal een Google-zoekopdracht naar de geselecteerde tekst uit te voeren. Als Services niet in het contextmenu wordt weergegeven, kunt u op de naam van de toepassing klikken in de menubalk boven aan uw scherm, Services aanwijzen en hier op de optie Zoeken met Google klikken.

Dit is zo'n lang bestaande, weinig bekende functie dat Apple nog niet eens de moeite heeft genomen om Zoeken met Bing hier toe te voegen. Volg onze gids voor het beheren en gebruiken van Services als u deze niet ziet - u moet deze mogelijk inschakelen.

vergeet-bing-hoe-google-overal-op-je-iphone-ipad-en-mac-foto te gebruiken 8


Nee, dit is geen betaalde advertentie voor Google. Als je de voorkeur geeft aan Bing, Yahoo!, DuckDuckGo of een andere zoekmachine, ga je gang en blijf het gebruiken. Maar deze trucs kunnen degenen onder ons helpen die Google verkiezen gezond te blijven bij het gebruik van Apple-producten. Je kunt zelfs veel van de bovenstaande trucs gebruiken om andere zoekmachines te selecteren.

Meer verhalen

Vermijd Java's Ask Toolbar-installaties met deze ene rare registerhack

Java probeert de vreselijke Ask Toolbar en andere irritante rommel - sorry, gesponsorde software - te installeren wanneer je het installeert. Erger nog, Java bundelt deze junkware met beveiligingsupdates. Deze registerhack vertelt Java om dat spul nooit te installeren.

Moet je de Nest Learning Thermostat van Google kopen?

Thermostaten zijn slechts een van de vele huishoudelijke artikelen die een slimme upgrade krijgen in de recente druk op domotica en interconnectiviteit. Is het de moeite waard om een ​​slimme thermostaat aan te schaffen? Lees verder terwijl we de Nest Learning Thermostat beoordelen en je vertellen wat we denken na drie maanden leven met

3 gratis manieren om op afstand verbinding te maken met het bureaublad van uw Mac

Apple verkoopt Apple Remote Desktop in de Mac App Store voor $ 80, maar je hoeft geen geld uit te geven om op afstand verbinding te maken met je Mac. Er zijn gratis oplossingen, waaronder een die in je Mac is ingebouwd.

Alles wat u moet weten over het gebruik van een MicroSD-kaart met uw Amazon Fire-tablet

Amazon's $ 50 Fire Tablet wordt alleen geleverd met 8 GB opslagruimte, maar ondersteunt ook MicroSD-kaarten. Een MicroSD-kaart is een goedkope manier om extra opslagruimte toe te voegen aan uw tablet en deze te gebruiken voor muziek, video's, apps en andere soorten inhoud.

Hoe AutoRun-malware een probleem werd op Windows en hoe het (meestal) werd opgelost

Dankzij slechte ontwerpbeslissingen was AutoRun ooit een enorm beveiligingsprobleem op Windows. Met behulp van AutoRun kon schadelijke software worden gestart zodra u schijven en USB-drives in uw computer stopte.

Wanneer moet u versleuteling gebruiken?

Meer besturingssystemen bevatten standaard codering, wat prima is. Maar als uw besturingssysteem dat niet doet, hoeft u waarschijnlijk niet alles te versleutelen met software van derden.

Hoe u zich kunt aanmelden bij meerdere accounts op dezelfde website tegelijk

Als u zich ooit bij twee verschillende accounts op dezelfde website tegelijk wilt aanmelden, bijvoorbeeld om meerdere Gmail-inboxen naast elkaar te openen, kunt u niet zomaar een nieuw tabblad of browservenster openen.

Hoe maak je jeugdige, stralende portretten in minder dan een minuut

Je hebt het gezien in tijdschriften, fotowebsites, advertenties en tal van andere plaatsen - die romantische, bijna zoetige look toegepast op een afbeelding om de huidtextuur te verzachten en stralende portretten te maken. Hier leest u hoe u die supermodel-gloed in minder dan een minuut kunt krijgen.

Wat is Direct X 12 en waarom is het belangrijk?

Toen Microsoft begon met het beschrijven van nieuwe functies van zijn aankomende Windows 10-besturingssysteem, was DirectX 12 een van die functies waar het over sprak. Gamers zullen onmiddellijk weten wat dit is, maar ze realiseren zich misschien niet hoe belangrijk een update zal zijn.

Een offline kopie van een webpagina opslaan op een iPhone of Android-smartphone

Smartphones hebben nog steeds niet overal internetverbindingen - en zelfs als ze dat wel hadden, zijn er momenten dat u een kopie van een webpagina wilt opslaan. Met moderne iPhones en Android-telefoons kunt u kopieën van webpagina's opslaan, zodat u ze later kunt raadplegen.