Bloedige, vleesloze Impossible Burger zal binnenkort gemakkelijker te vinden zijn

Engadget / Kris Naudus

De zogenaamde Impossible Burger debuteerde vorig jaar, maar het is nog steeds vrij moeilijk om er een te bemachtigen. Hoewel het eruitziet, ruikt en zelfs bloedt als echt, bevat de burger geen rundvlees, maar 'vlees' dat is gemaakt van plantaardige eiwitten. Helaas kun je er maar één krijgen in 10 restaurants in de VS - en dat is nadat er deze week meer zijn toegevoegd. Impossible Foods, het bedrijf dat de in het laboratorium ontwikkelde rundvleesvervanger maakt, zit midden in een grote uitbreiding die de burger toegankelijker moet maken.

Het bedrijf zegt dat het voor het einde van het jaar de beschikbaarheid van de Impossible Burger zal uitbreiden naar 1.000 restaurants. Het is in staat om dit te doen dankzij een enorme nieuwe fabriek in Oakland, Californië, met als doel om in de loop van elke maand een miljoen pond vlees te produceren. Impossible Foods zegt dat de nieuwe faciliteit de piekproductiestatus zal bereiken voordat 2018 rond rolt.Het concept is niet bedoeld om veganisten en vegetariërs alleen een optie te geven die meer op het echte werk lijkt. Impossible Foods hoopt ook dat zijn burger ook carnivoren zal verleiden vanwege de extra gezondheidsvoordelen en het feit dat het milieuvriendelijker is om te produceren. Het bedrijf legt uit dat het proces niet alleen minder water en land verbruikt, maar ook de totale uitstoot van broeikasgassen vermindert.

Impossible Foods voegt heem, een stof die dierlijk bloed rood maakt, toe aan zijn veganistische producten om de kenmerken van echt rundvlees na te bootsen. Heme wordt ook gevonden in planten, dus het bedrijf kan het gebruiken om zijn pasteitjes te laten ruiken en sissen als vlees terwijl het kookt en bloedt als een zeldzame burger, als je dat zo lekker vindt. Impossible Foods is natuurlijk niet het enige bedrijf dat tegenwoordig met vleesalternatieven komt. Beyond Meat heeft bijvoorbeeld de Beyond Burger. Er is ook een startup die algen gebruikt om nepgarnalen te kweken in een laboratorium en een ander bedrijf in San Francisco dat 'echte' kaas maakt zonder de melk. Ondanks alle manieren waarop bedrijven realistischere voedselvervangers bedenken, is de enige vraag nu of je avontuurlijk genoeg bent om ze te eten.

Aanbevolen verhalen

Facebook-opmerkingen lijken binnenkort misschien op sms-gesprekken

Messenger-functies sluipen langzaam de belangrijkste Facebook-ervaring binnen.

Heeft de onmogelijke Veggie Burger de NY Times-test doorstaan?

Veggieburgers zijn al lang populair onder degenen die vlees uit hun dieet hebben gelaten. Met een beetje hulp van een tech-startup in Silicon Valley kan vlees...