Verborgen mappen weergeven in XP

[Deze tip is alleen voor beginners.] Standaard houdt Windows XP belangrijke systeembestanden en mappen verborgen om te voorkomen dat mensen bestanden verwijderen die ze niet zouden moeten verwijderen.

Om verborgen bestanden weer te geven, opent u het Configuratiescherm en dubbelklikt u op Mapopties.

verborgen-mappen-in-xp-foto weergeven 1Klik op het tabblad Weergave en klik vervolgens op het keuzerondje voor Verborgen bestanden en mappen weergeven

verborgen-mappen-in-xp-foto weergeven 2

Wanneer u nu teruggaat naar de verkenner, ziet u extra mappen die u eerder niet kon zien.

Opmerking: voor degenen onder u die XP willen tweaken en hacken, als u deze lijst nader bekijkt, ziet u een vinkje naast Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen.

verborgen-mappen-in-xp-foto weergeven 3

Als u beveiligde systeembestanden wilt weergeven, schakelt u dit selectievakje uit en verschijnt er een dialoogvenster met een waarschuwingsbevestiging. Klik op Ja om te verifiëren en u hebt dan toegang tot systeembestanden en -mappen.

Meer verhalen

Mac OSX Expose Clone voor Windows Vista

Expose is een applicatie op Mac OSX die alle geopende vensters met een druk op een toets betegelt, zodat je er snel tussen kunt kiezen. Nu is er eindelijk een Mac OSX Expose-kloontoepassing voor Windows Vista die geweldig werkt! Niet alleen dat, maar het is open source, dus je kunt het verbeteren als je wilt

Trim de opgeblazen vensterranden van Windows Vista

Windows Vista heeft standaard enorme randen, waarschijnlijk om te pronken met de nieuwe transparantie. Als u de voorkeur geeft aan een meer afgeslankte, minimale aanpak, kunt u deze instelling eenvoudig configureren om het redelijker te maken.

Waarom zien mijn Windows Vista-lettertypen er verschrikkelijk uit?

Als je net een computer hebt gekocht waarop Windows Vista is geïnstalleerd en je lettertypen er vreselijk uitzien, vooral wanneer je op internet surft, kan het zijn dat de standaardinstellingen die door de fabrikant zijn ingeschakeld, het vloeiend maken van lettertypen hebben uitgeschakeld.

Schakel Windows Verkenner Klikgeluiden uit in Windows 7 of Vista

De klikgeluiden van Windows Verkenner zijn genoeg om je na een tijdje gek te maken. Je zou denken dat de configuratie-optie om ze uit te schakelen een selectievakje zou zijn met de tekst Stop Irritant, maar dat is gewoon niet het geval.

MySql: geef toestemming voor aanmelding van rootgebruikers vanaf elke host

Merk op dat dit niet erg veilig is en alleen mag worden gebruikt voor een lokale ontwikkelbox waar je geen zin hebt om individuele machtigingen in te stellen, maar toch verbinding moet maken vanaf andere machines.

Start een toepassing die is toegewezen aan een specifieke CPU in Windows 7, 8 of Vista

Windows heeft een optie waarmee u een toepassing kunt starten en de CPU-affiniteit kunt instellen, waardoor de toepassing wordt toegewezen aan een specifieke CPU in een dual-coresysteem.

Snel de lijst met netwerkverbindingen openen in Windows 7 of Vista

Een van de grootste ergernissen voor mij in Windows 7 of Vista is dat je de lijst met netwerkverbindingen niet meteen kunt openen om de lijst met adapters te zien, zoals je zou kunnen in XP.

Schakel pop-upmeldingen van Security Center uit in Windows Vista

Als u besluit automatische updates uit te schakelen, zult u zich dood ergeren aan pop-upberichten van het Beveiligingscentrum die u vertellen dat u uw computerbeveiliging moet controleren of uw firewallstatus moet controleren als u de firewall hebt uitgeschakeld. Het is maar goed dat je die berichten kunt uitschakelen.

Zet AOL Instant Messenger (AIM) in uw Windows Sidebar

Het wordt tijd dat iemand een gadget voor de Windows Vista Sidebar uitbrengt die de zijbalk minder nutteloos maakt.

Wachtwoordzinnen gebruiken voor betere beveiliging

Wist u dat Windows het gebruik van wachtwoorden van maximaal 127 tekens ondersteunt? Ik gebruik geen wachtwoorden meer, en dat doe ik al jaren niet meer. Ik ben in plaats daarvan overgestapt op het gebruik van wachtwoordzinnen.