Verbindingsproblemen oplossen met Windows Home Server Toolkit

Als u langzame of helemaal geen verbindingen met uw Windows Home Server ervaart, is een goede manier om problemen op te sporen de Windows Home Server Toolkit. Vandaag bekijken we de toolkit en zien we hoe deze u kan helpen uw connecties terug te krijgen.

Windows Home Server Toolkit installeren

De WHS Toolkit is een eenvoudig te gebruiken hulpprogramma waarmee u kunt achterhalen wat er mis gaat als computers geen verbinding maken met uw thuisserver. Download en installeer de toolkit eenvoudig op een van de machines in uw netwerk die niet goed verbinding maken.verbindingsproblemen-met-windows-home-server-toolkit oplossen foto 1

Voor dit voorbeeld hebben we de toolkit op een Windows 7-machine geïnstalleerd en na installatie ziet u deze in het menu Start. Het eerste dat we moeten doen, is de invoegtoepassing naar de Home Server publiceren.

verbindingsproblemen-met-windows-home-server-toolkit oplossen foto 2

Nadat het is gekopieerd, ontvangt u het volgende bericht dat het op de Home Server moet worden geïnstalleerd.

verbindingsproblemen-met-windows-home-server-toolkit oplossen foto 3

Open de Home Server Console en klik op Add-ins en vervolgens op het tabblad Beschikbaar aan de rechterkant en vervolgens op Installeren.

verbindingsproblemen-met-windows-home-server-toolkit oplossen foto 4

U ontvangt een bericht dat de installatie is geslaagd en dat de WHS-console wordt gesloten.

verbindingsproblemen-met-windows-home-server-toolkit oplossen foto 5

WHS Console wordt gesloten en u ziet een foutmelding dat de verbinding is verbroken ... dat is normaal, klik gewoon op OK.

verbindingsproblemen-met-windows-home-server-toolkit oplossen foto 6

Probleemoplosser voor connectoren gebruiken

Nu kunt u de toolkit gebruiken om netwerkproblemen op te lossen. Ga naar Start All Programs Windows Home Server Toolkit en start vervolgens de Connector Troubleshooter.

verbindingsproblemen-met-windows-home-server-toolkit oplossen foto 7

De probleemoplosser verzamelt gegevens en probeert verbindingsproblemen te diagnosticeren. Het brengt geen wijzigingen aan in instellingen op uw computer, maar helpt wel bij het opsporen van problemen en het vinden van oplossingen.

verbindingsproblemen-met-windows-home-server-toolkit oplossen foto 8

Nadat het is voltooid, ontvangt u een rapport dat in uw browser wordt geopend en wijst op eventuele gevonden problemen. Het kan u verwijzen naar een stuurprogramma of software die moet worden geïnstalleerd, een Knowledgebase-artikel, Windows Updates ... enz.

verbindingsproblemen-met-windows-home-server-toolkit oplossen foto 9

Het kan voorkomen dat u wordt gevraagd deze logboeken naar de technische ondersteuning te sturen, de logboeken naar de server te kopiëren of andere opties te beheren. U kunt dit doen vanuit de WHS-console onder Hulpprogramma's voor thuisservers.

verbindingsproblemen-met-windows-home-server-toolkit oplossen foto 10

Hier hebben we bijvoorbeeld de logbestanden naar de server gekopieerd.

verbindingsproblemen-met-windows-home-server-toolkit oplossen foto 11

Geavanceerde modus

Hoewel de bovenstaande methode eenvoudig is en de meeste mensen zou moeten helpen die het nodig hebben, kun je het ook in de geavanceerde modus uitvoeren. Hierdoor kunt u de tests zien die de probleemoplosser uitvoert en krijgt u een beter idee van eventuele problemen. Om het in de geavanceerde modus uit te voeren, gaat u naar Start Uitvoeren, typt u cmd in het zoekvak en drukt u op Enter.

verbindingsproblemen-met-windows-home-server-toolkit oplossen foto 12

Typ nu in de opdrachtprompt het volgende ...

cd /d %ProgramFiles%Windows Home ServerToolkit

Typ vervolgens bij de volgende prompt ...

ConnectorTroubleshooter.exe – a

verbindingsproblemen-met-windows-home-server-toolkit oplossen foto 13

De probleemoplosser wordt geopend in de geavanceerde modus... klik op Alle tests uitvoeren, voer het serverwachtwoord in en ontvang gedetailleerde informatie over elke uitgevoerde test.

verbindingsproblemen-met-windows-home-server-toolkit oplossen foto 14

Dit kan worden gebruikt om verbindingsproblemen op te lossen en om foutrapporten naar de technische ondersteuning te sturen. U moet de toolkit installeren op elke machine die u koppelt om problemen op te lossen en deze werkt op XP SP2 en hoger. Als je problemen hebt om verbinding te maken met je thuisserver, kan deze toolkit erg handig zijn voor zowel beginners als gevorderden.

Download Windows Home Server Toolkit 1.1 32-bit

Download Windows Home Server Toolkit 1.1 64-bit

Meer verhalen

Aanpassen en verbeteren hoe uw tabbladen werken in Firefox

Wilt u een gemakkelijke manier om de functionaliteit van uw tabbladen aan te passen en te verbeteren? Dan wil je zeker eens kijken naar de Tabberwocky extensie voor Firefox.

Open verschillende Outlook-functies in afzonderlijke Windows om de productiviteit te verbeteren

Als u een groot deel van de werkdag in Outlook werkt, vindt u het misschien vervelend om van de e-mailweergave naar de agenda te moeten navigeren en vervolgens naar Contacten... enz. Vandaag laten we je een coole snelle tip zien waarmee je elke functie in een nieuw venster kunt openen.

Een machine loskoppelen van een thuisgroep

De Homegroup-functie in Windows 7 is geweldig voor het delen van bestanden tussen machines. Soms vindt u het misschien nodig om een ​​thuisgroep te verlaten omdat u geen toegang tot de bestanden of printer nodig hebt. Hier laten we u de stappen zien om de verbinding met een thuisgroep te verbreken.

Windows 7 leren: maak een thuisgroep en sluit u daarbij aan bij een nieuwe computer

Een van de coole nieuwe functies in Windows 7 is de Homegroup-functie waarmee bestanden eenvoudig tussen machines kunnen worden gedeeld. Vandaag bekijken we hoe u een nieuwe Windows 7-machine aan een bestaande thuisgroep kunt toevoegen.

Toegang tot uw favoriete Google-services in Chrome op de gemakkelijke manier

Wilt u een gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot uw favoriete Google-services tijdens het browsen met Chrome? U kunt nu snel klikken met de Google Apps Shortcuts-extensie.

Hoe de beveiligingstool en andere frauduleuze/nep-antivirusmalware te verwijderen?

Als je een pc hebt die is geïnfecteerd met Security Tool, lees je waarschijnlijk dit artikel, zodat je begrijpt hoe je er vanaf kunt komen. Gelukkig hebben we de instructies om je te helpen van dit virus af te komen.

Tekstgebieden van webpagina's bewerken in uw favoriete teksteditor

Bent u gefrustreerd door tekstgebieden op webpagina's die beperkt zijn in grootte en kleine tekst weergeven/gebruiken? Nu kunt u het invoeren van tekst veel aangenamer (en gemakkelijker voor uw ogen) maken met de It's All Text! extensie voor Firefox.

Voorgestelde sites uitschakelen en verwijderen uit Internet Explorer 8

Als je een gebruiker bent van Internet Explorer 8, hetzij uit vrije wil of vanwege werkvereisten, ben je misschien moe van het zien van de vervelende functie Suggested Sites in de favorietenbalk. Vandaag laten we u zien hoe u Voorgestelde sites kunt uitschakelen en verwijderen van de Toolbar.

Schijfopruiming in Server 2008, deel 2: een opruiming plannen

Uw servers overzichtelijk houden is eenvoudig met Schijfopruiming, en het plannen van een opruiming maakt het moeiteloos.

Apps toevoegen aan of verwijderen uit de Microsoft Office 2007 of 2010 Suite

Toen u MS Office 2007 of 2010 installeerde en geen aangepaste installatie uitvoerde, kan het zijn dat er enkele apps in de suite zijn die u niet nodig hebt of gebruikt. Hier bekijken we hoe u die toepassingen op uw computer kunt toevoegen of verwijderen.