Verberg schijven van uw computer in Windows 7 of Vista

Als u schijven in Deze computer hebt waar u nooit toegang toe hebt, zoals een USB-flashstation dat u uitsluitend voor ReadyBoost gebruikt, een diskettestation of een netwerkstation dat alleen voor een bepaald stuk software wordt gebruikt, wilt u misschien verberg eenvoudig de schijf van uw computer.

Deze tip verbergt alleen dat de schijf wordt weergegeven, toepassingen en de opdrachtprompt hebben er nog steeds toegang toe en u kunt nog steeds handmatig naar de map bladeren als u het pad typt.

Wat doet die floppydrive daar nu?verberg-schijven-van-uw-computer-in-windows-7-of-vista foto 2

Configureer de verborgen schijven

Open regedit.exe met behulp van het zoekvak van het startmenu en blader vervolgens naar de volgende sleutel.

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer

Als de Verkenner-sleutel niet bestaat, kunt u met de rechtermuisknop op Beleid klikken, Nieuwe sleutel selecteren en deze Verkenner noemen.

verberg-schijven-van-uw-computer-in-windows-7-of-vista foto 3

De NoDrives-sleutel bestaat waarschijnlijk niet standaard, dus u moet deze maken door met de rechtermuisknop te klikken nieuwe 32-bits DWORD en deze NoDrives te noemen.

Deze waarde is een 32-bits getal en de bits zijn in omgekeerde volgorde gerangschikt met een waarde van 1 die die schijf verbergt. Als we bijvoorbeeld schijven A: en F: willen verbergen, zouden we het als volgt rangschikken:

Z Y X W V U T S R Q P O N M L K J I H G F E D C B A 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 1

Als we 100001 naar decimaal converteren, krijgen we een decimale waarde van 33 of een hexadecimale waarde van 0x21, dus als u dubbelklikt op de sleutel in de register-editor, kiest u Decimaal en voert u vervolgens 33 in het waardeveld in.

verberg-schijven-van-uw-computer-in-windows-7-of-vista foto 4

Om deze wijzigingen te zien, moet u explorer.exe opnieuw opstarten, wat u eenvoudig kunt doen vanuit Taakbeheer of op een langere manier door gewoon uit en weer in te loggen.

Tweak verwijderen

Om deze tweak uit te schakelen, verwijdert u eenvoudig de NoDrives-registersleutel volledig.

Referentie-informatie:

Hier is een lijst met de waarden die u voor een paar verschillende stationsletters wilt invoeren.

Stationsletter Decimaal Hex A 1 1 B 2 2 C 4 4 D 8 8 E 16 10 F 32 20 G 64 40 H 128 80

Als u meerdere stations wilt verbergen, moet u de tabel met alle stationsletters gebruiken om de juiste binaire code te achterhalen en die vervolgens naar decimaal of hexadecimaal om te zetten. (hint: je kunt de rekenmachine in wetenschappelijke modus gebruiken)

Kijk, nu is die waardeloze floppydrive weg!

verberg-schijven-van-uw-computer-in-windows-7-of-vista foto 5

Het is natuurlijk beter om de diskettedrive in uw BIOS uit te schakelen, maar deze tip geldt nog steeds voor andere typen stations.

Merk op dat dit ook werkt op Windows XP.

Meer verhalen

Een gebruiker toevoegen in Windows Home Server

Windows Home Server bevindt zich nog in de bètafase, maar wanneer het officieel wordt uitgebracht, hebben we alle informatie die u nodig hebt om uw thuisserver effectief te beheren. Hier is een korte handleiding over hoe u een nieuwe gebruiker aan uw thuisserver kunt toevoegen.

Verfraai uw Word 2007-documenten met alinearanden en arcering

Hier is een snelle tip om wat extra flair toe te voegen aan alinea's in uw Word 2007-documenten om ze te laten opvallen.

Oude stuurprogramma's verwijderen na het upgraden naar nieuwe hardware

Als je rare problemen ervaart na het upgraden van je hardware, of als je net een upgrade hebt uitgevoerd naar het nieuwste hardwareapparaat en niet de gewenste prestaties ziet, wil je misschien de oude stuurprogramma's verwijderen die nog steeds voor de oude hardware zijn geïnstalleerd , ook al kun je ze normaal gesproken niet zien in

Herstel ontbrekende/verborgen items in het Configuratiescherm van Windows 7 of Vista

Heb je je ooit afgevraagd waar het pictogram Beeldscherminstellingen of de map Netwerkverbindingen in de klassieke weergave van het Configuratiescherm is gebleven? Trouwens, waarom kun je ze niet zoeken met behulp van de zoekfunctie in het startmenu? Omdat het verboden is om in het register te laden - daarom.

Gizmo's, gadgets en widgets Oh Bleh!

Noem ze wat je wilt Gadgets, Widgets, Gizmo's ... maar wat ze zijn is dom. Ik heb geen enkele gadget gevonden die allesbehalve vervelend is. Geen van deze kleine eye candy-speeltjes doet iets om mijn computerervaring te verbeteren. Integendeel, ze irriteren me en vreten waardevolle computerbronnen op

Firefox-extensies compatibel maken nadat Firefox-update ze zonder goede reden heeft verbroken

Ik was niet van plan om vanavond nog een Firefox-artikel te schrijven, maar na het herstarten van Firefox liep de automatische updater zonder mijn toestemming en brak mijn favoriete extensie. Ik zou natuurlijk de extensie kunnen openen en het probleem handmatig kunnen oplossen, maar het is gewoon belachelijk om dat te moeten doen.

Plaknotities toevoegen aan elke pagina met Internote voor Firefox

Hoe vaak heb je een plaknotitie op een pagina willen plaatsen om je aan iets te herinneren? U kunt bijvoorbeeld een plakbriefje op digg.com plaatsen, zodat u de volgende keer dat u het bezoekt, aangeeft dat u echt iets productiever zou moeten doen. =)

Voeg Sudo toe aan je laatste bash-commando met '!!' Syntaxis

Hoe vaak heb je een opdracht in je linux-shell getypt en realiseerde je je toen dat je sudo was vergeten te typen, zodat je een fout krijgt of het gevreesde alleen-lezen-bestand bewerkt? Dit overkomt me veel meer dan ik zou willen toegeven, dus ik schrijf erover.

Upgrade de firmware van uw router

Als u een router in uw thuisnetwerk gebruikt, is het erg belangrijk om uw firmware up-to-date te houden. Firmware is software die is ingebed in de hardware van uw router. Aangezien een meerderheid van de mensen een bekabelde of draadloze router van Linksys bezit, zal ik de stappen op Linksys WRT54GS laten zien. Afhankelijk van

Pas uw welkomstfoto's aan in Windows Vista

Iedereen weet hoe ze hun Vista-aanmeldings-/startmenu-afbeelding moeten wijzigen, maar als u een nieuwe afbeelding selecteert, verwijdert Windows Vista de laatste afbeelding volledig uit de lijst, waardoor alleen de nieuwe afbeelding en de standaardafbeeldingen overblijven. Gebruikt iemand echt de robot of de visfoto?