Wijzig de aan/uit-knoppen van Windows 7 of Vista in Afsluiten/Slaapstand/Sluimerstand

De standaardactie voor de aan / uit-knop in het startmenu in Windows 7 is afsluiten en in Vista is Slaapstand, wat niet per se voor iedereen nuttig is, dus we zullen hier uitleggen hoe u dit kunt wijzigen.

Wijzig de Windows 7-afsluitknop

Windows 7 maakt het heel gemakkelijk - ga gewoon naar de voorkeuren van het menu Start / Taakbalk door met de rechtermuisknop op het startmenu te klikken en Eigenschappen te kiezen.verander-de-windows-7-of-vista-power-knoppen-om-af te sluitenslaapslaapstand foto 1

Het enige dat u hoeft te doen, is de vervolgkeuzelijst voor Power Button Action wijzigen in wat u maar wilt.

Verander de aan/uit-knoppen van Windows Vista
U kunt deze instelling eenvoudig configureren met behulp van het geavanceerde paneel met energie-instellingen, wat een beetje lastig is om normaal te bereiken, maar we nemen de snelkoppeling.

Open een opdrachtprompt (typ cmd in de zoekbalk van het startmenu) en typ vervolgens het volgende:

powercfg.cpl,1

U kunt ook de lange route nemen (Configuratiescherm Energiebeheer Wijzig planinstellingen Geavanceerde energie-instellingen wijzigen)

Zodra je bij dit dialoogvenster bent, blader je naar beneden zoals weergegeven naar de aan / uit-knoppen en het deksel

verander-de-windows-7-of-vista-power-knoppen-om-af te sluitenslaapslaapstand foto 2

Vanaf hier kunt u de opties wijzigen:

  • Aan/uit-knopactie - Wijzigt de hardware-aan-uitknopactie
  • Startmenu aan/uit-knop – Wijzigt de aan/uit-knop in het startmenu

U kunt de aan / uit-knop wijzigen in Sleep, Hibernate of Shut Down, of zelfs niets voor de hardware-aan / uit-knop.

Meer verhalen

Versnel uw Windows Vista-computer met ReadyBoost

Windows Vista bevat een nieuwe functie genaamd ReadyBoost waarmee u een flashgeheugenstick of SD-kaart kunt aansluiten om veelgebruikte bestanden op te slaan voor snellere toegang dan vanaf de harde schijf.

Installeer Samba Server op Ubuntu

Als u bestanden wilt delen tussen uw Ubuntu- en Windows-computers, kunt u het beste Samba-bestandsdeling gebruiken.

Deel Ubuntu-thuismappen met Samba

Met Samba Server kunt u de thuismappen van gebruikers automatisch delen. Dit kan handig zijn, zodat u niet voor elke gebruiker handmatig elke share hoeft aan te maken.

Maak een Samba-gebruiker op Ubuntu

Als u Samba Server op uw netwerk gebruikt, wilt u gebruikers maken die toegang hebben om het te gebruiken. Er is een heel eenvoudige commandostructuur om dit te doen.

Stel Windows in als standaard besturingssysteem bij Dual Booting Ubuntu

Wanneer u een dual-boot van Ubuntu installeert, is een van de frustrerende dingen die u meteen zult opvallen, dat Ubuntu nu is ingesteld als het standaardbesturingssysteem in de Grub-lader. Er is een eenvoudige manier om terug te schakelen naar het standaardgebruik van Windows.

Voorkomen dat een toepassing wordt uitgevoerd bij het opstarten in Windows Vista

Vroeger waren er veel plaatsen waar een applicatie zichzelf kon vasthaken om bij het opstarten te worden uitgevoerd. U moest het register op meer dan één plaats controleren, evenals uw startmenu. Met Windows Vista is er een ingebouwd paneel dat dat allemaal voor u afhandelt.

De virtuele basismachine van een gekoppelde kloon verplaatsen in VMware

Als u de gekoppelde kloonfunctie in VMware gebruikt (en dat zou u ook moeten doen), dan zou u geïrriteerd kunnen zijn dat u de virtuele basismachine niet kunt verplaatsen zonder alle gekoppelde klonen te verbreken.

Home Directory-pictogram toevoegen aan het bureaublad in Windows 7 of Vista

Een van de nieuwe veranderingen in Windows 7 en Vista is dat elke gebruiker een Home-directory heeft die daadwerkelijk toegankelijk is en bedoeld is om te worden gebruikt. In XP en 2k had je een verborgen thuismap waar je niet in mocht rondscharrelen.

Geef uw Google Agenda weer in Windows Agenda

Windows Vista bevat een ingebouwde kalendertoepassing die behoorlijk gelikt is, maar als een verslaafde aan Google Agenda, zou ik mijn Google-agenda gewoon in een desktopclient willen bekijken. Dit is waar Vista's Abonneren op agenda-functie redelijk goed werkt.

Wijzig het MAC-adres van uw netwerkkaart op Ubuntu

Er zijn veel redenen waarom u uw MAC-adres voor uw netwerkkaart handmatig wilt instellen. Ik zal je niet vragen wat je reden is.