Verander uw Windows 7-bibliotheekpictogrammen op de gemakkelijke manier

Heb je ooit de standaardpictogrammen van Windows willen vervangen door iets anders? De nieuwe Windows 7-bibliotheekpictogrammen kunnen met een hack worden gewijzigd in een tekstbestand, maar er is een eenvoudigere manier. We zullen beide uitleggen.

Weet je niet zeker waar we het over hebben? Open Windows Verkenner en bekijk de bibliotheken.

verander-je-windows-7-bibliotheek-iconen-de-eenvoudige-manier foto 1Voor de les van vandaag leren we je hoe je die pictogrammen kunt veranderen met iets anders. (Het werkt ook voor uw eigen aangepaste bibliotheken).

Verander bibliotheekpictogrammen op de gemakkelijke manier

Om de pictogrammen op een gemakkelijke manier te wijzigen, gebruiken we een kleine tool genaamd Library Icon Changer van een gebruiker bij deviantART. Met dank aan Pratik voor het wijzen op deze tool!

Nadat u de tool hebt geopend, krijgt u een lijst met pictogrammen en bibliotheken te zien ... klik gewoon op de bibliotheek aan de rechterkant en kies vervolgens het pictogram aan de linkerkant en klik op Pictogram selecteren uit dll. U kunt in plaats daarvan ook het Selecteer nieuw pictogram uit bestand gebruiken als u geen standaard Windows-pictogram wilt gebruiken.

verander-je-windows-7-bibliotheek-iconen-de-eenvoudige-manier foto 3

Merk op dat als u het pictogram naar de standaardwaarde wilt herstellen, u eerst op de bibliotheek aan de rechterkant moet klikken en vervolgens op de knop Standaardpictogram herstellen moet klikken.

Een andere opmerking is dat als u de DLL wilt wijzigen, u deze moet selecteren en vervolgens op Enter moet drukken.

verander-je-windows-7-bibliotheek-iconen-de-eenvoudige-manier foto 4

Nadat u uw pictogram hebt verwisseld, wordt het meestal meteen weergegeven, of u kunt Vernieuwen met F5 (hoewel u zich mogelijk moet afmelden of explorer.exe opnieuw moet opstarten).

verander-je-windows-7-bibliotheek-iconen-de-eenvoudige-manier foto 5

Download Vervang bibliotheekpictogrammen van deviantART [spiegelkopie]

Verander bibliotheken op de handmatige manier

Geen zin om ergens met een stukje software van iemand te knoeien? U kunt deze wijzigingen handmatig aanbrengen met niets meer dan Kladblok. Plak het volgende in het zoekvak van het startmenu of de locatiebalk van Explorer:

%appdata%microsoftwindowslibraries

Sleep vervolgens een van de pictogrammen van Verkenner naar een Kladblok-venster om het bestand te openen.

verander-je-windows-7-bibliotheek-iconen-de-eenvoudige-manier foto 6

In het bestand ziet u een pictogramReferentieregel, of als u deze niet ziet, wilt u er een toevoegen, zoals:

C:WindowsSystem32shell32.dll,301

De gegevens in het midden zijn het pad, ofwel naar het pictogrambestand (.ico), of als u naar een DLL-bestand verwijst, moet u de komma- en nummerpositie van het pictogram in het bestand toevoegen.

verander-je-windows-7-bibliotheek-icons-the-easy-way foto 7

En nu heb je geleerd hoe je de pictogrammen kunt verwisselen. Geweldig, hè? Oké, nou, het is niet zo geweldig. Maar nog steeds leuke geeky informatie om te hebben.

Meer verhalen

Comprimeer uw menuwerkbalk tot een enkele knop in Firefox

Zou je willen dat er een manier was om de gebruikersinterface in Firefox te verkleinen om wat kostbaar schermvastgoed terug te krijgen? Dat kan nu met de Compact Menu 2-extensie.

AbiWord is een gratis tekstverwerker voor Windows, Linux en Mac

Soms heb je een tekstverwerkingsprogramma nodig, maar niet een hele kantoorsuite. Vandaag bekijken we AbiWord, een gratis tekstverwerker voor alle drie de belangrijkste OS-platforms.

Hoe u uw Facebook-account kunt vergrendelen

Facebook stelt je zeker in staat om gemakkelijk met anderen te communiceren, maar als je niet oppast, kan bepaalde informatie die je privé wilt houden, worden blootgesteld. Hier bekijken we hoe u uw profiel kunt vergrendelen en hoe u andere ergernissen kunt voorkomen.

Stomme geektrucs: Windows 7 Easter Egg toont de XP Alt-Tab-prompt

Dit is een van die volledig zinloze trucs die geen enkele nuttige toepassing heeft, maar het is nog steeds leuk om erachter te komen hoe het moet. Het blijkt dat er een bug in Windows 7 zit die onder bepaalde voorwaarden de oude Alt-Tab-switcher in XP-stijl start.

Toegang tot tabbladgeschiedenis vanuit de tabbladbalk in Firefox

Heeft u uw menuwerkbalk verborgen (of uitgeschakeld), maar wilt u een snelle manier om toegang te krijgen tot de geschiedenis van uw tabbladen? Dat kan nu met de Tab Session History-extensie voor Firefox.

De 20 beste Windows-tweaks die nog steeds werken in Windows 7

Windows 7 wordt deze week uitgebracht en het is een enorme upgrade van eerdere versies van Windows. De grote vraag voor ons nerds is echter: zullen al mijn favoriete tweaks nog steeds werken?

Vermijd de Apple QuickTime Bloat met QT Lite

Soms kom je een website tegen waarvoor QuickTime nodig is om een ​​video te bekijken. In plaats van de opgeblazen QuickTime-versie van Apple te installeren, bekijken we vandaag QT Lite dat alleen de essentiële componenten installeert die nodig zijn om QuickTime-inhoud op een webpagina af te spelen.

Snel bladwijzers toevoegen aan Delicious in Firefox

Op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om bladwijzers toe te voegen aan uw Delicious-account? Dat kan nu met de post 2 del.icio.us-extensie voor Firefox.

Laad de URL van het laatste tabblad in een nieuw tabblad in Firefox

Ja, je bent er vrij zeker van dat je de meester bent van alles wat met Firefox te maken heeft. Ik bedoel, waarom zou je anders dit artikel lezen? Dus we moeten ons afvragen, heb je deze ooit eerder gezien?

Week in Geek: The Fun Flash Games Edition

Als je al meer dan een paar dagen abonnee bent, weet je dat we hier dol zijn op Good Friday Fun. Je hebt waarschijnlijk ook gemerkt dat we de games hier soms op HTG plaatsen, maar we hebben de sectie nooit officieel gelanceerd - tot nu toe.