Wijzig het startmenu om kleine pictogrammen te gebruiken in Windows 7 of Vista

Windows Vista gebruikt standaard grote pictogrammen in het startmenu en verbergt de instelling voor kleine pictogrammen vrij goed. Het maakt niet uit, we hebben het gevonden. (Gelukkig is Windows 7 een beetje makkelijker)

Wijzigen in Windows 7

Klik met de rechtermuisknop op de orb-knop van het startmenu, kies Eigenschappen en vink vervolgens het vakje aan voor Gebruik kleine pictogrammen op het tabblad Taakbalk:verander-startmenu-naar-gebruik-kleine-pictogrammen-in-windows-7-of-vista foto 1

Wijzigen in Windows Vista

Klik met de rechtermuisknop op de startknop en selecteer Eigenschappen:

verander-startmenu-naar-gebruik-kleine-pictogrammen-in-windows-7-of-vista foto 2

Klik vervolgens op de knop Aanpassen:

verander-startmenu-naar-gebruik-kleine-pictogrammen-in-windows-7-of-vista foto 3

Scroll nu helemaal naar beneden. U zou een selectievakje moeten zien voor Grote pictogrammen gebruiken, die u wilt uitschakelen:

verander-startmenu-naar-gebruik-kleine-pictogrammen-in-windows-7-of-vista foto 4

Ahh, veel beter, vooral als je je favorieten vastzet in het startmenu:

verander-startmenu-naar-gebruik-kleine-pictogrammen-in-windows-7-of-vista foto 5

Meer verhalen

Defragmenteer meerdere harde schijven tegelijk in Windows

Het hulpprogramma Schijfdefragmentatie in Windows XP bevat geen manier om alle harde schijven tegelijk te defragmenteren, wat onhandig is als u meer dan één harde schijf in uw computer hebt.

Fluxbox installeren op Ubuntu Linux

Ubuntu gebruikt standaard de Gnome-gebruikersinterface. Fluxbox is een alternatieve vensterbeheerder voor Ubuntu die extreem licht en aanpasbaar is.

Installeer KDE (Kubuntu) op Ubuntu

De standaard desktop van Ubuntu gebruikt de Gnome-vensterbeheerder, wat een moeilijke overgang kan zijn voor Windows-gebruikers. Het KDE-bureaublad zou veel bekender zijn voor Windows-gebruikers, omdat KDE iets heeft dat vergelijkbaar is met het startmenu.

Globale adreslijst van Exchange exporteren om toegang te krijgen

Outlook geeft u geen optie om de Exchange Global Address-lijst naar een willekeurig formaat te exporteren. Je hebt niet eens de mogelijkheid om te sorteren tijdens het zoeken, wat me gek maakt.. Als ik wil zien wie er op het kantoor in Houston werken, wil ik niet de hele lijst hoeven door te nemen.

Ontdek welke artikelen het populairst zijn op uw site met Google Analytics

Opmerking: dit artikel was voor de eerdere versie van Analytics

Ontdek welke zoekwoorden bezoekers naar uw site trekken met Google Analytics

Opmerking: dit artikel was voor de eerdere versie van Analytics

Een Windows 10-stijl startmenu krijgen in Windows 8.1

Op 21 januari kondigde Microsoft officieel de nieuwe functies aan die in Windows 10 zouden worden opgenomen. Hoewel je zult moeten wachten op de release om van de meeste nieuwe functies te genieten, kun je vandaag profiteren van het nieuwe Windows 10 Start-menu.

Digitaal rechtenbeheer (DRM)

Digital Rights Management (DRM) is een soort toegangscontroletechniek die wordt gebruikt door houders van auteursrechten, uitgevers en hardwarefabrikanten om het gebruik, de manipulatie en de distributie van digitale inhoud na de eerste verkoop van die inhoud te beperken.

Pandora's nieuwe streaming audio-desktoptoepassing (bèta)

Voor alle fans van Pandora heeft het bedrijf eindelijk een coole desktop-applicatie voor ons gemaakt! Natuurlijk hebben we nog steeds een internetverbinding nodig om Pandora te laten werken. Hier kunnen we het installatieproces bekijken en enkele functies van de applicatie laten zien. Houd er rekening mee dat dit project nog steeds in is

Hoe videobestanden naar MP3 te converteren met VLC

Soms wil je misschien een videobestand converteren naar een mp3 om mee te nemen op een iPod of om gewoon naar de audio te luisteren zonder de video. Vandaag bekijken we hoe je het gratis programma VLC kunt gebruiken om videoformaten naar een mp3 te converteren.