Wijzig de standaard lettergrootte in Word

Ben je gefrustreerd door altijd de lettergrootte te moeten wijzigen voordat je een document maakt in Word? Hier leest u hoe u een einde kunt maken aan die frustratie en voor eens en altijd uw favoriete standaardlettergrootte kunt instellen!

Microsoft veranderde het standaard lettertype-lettertype in 11-punts Calibri in Word 2007 na jaren van 12-punts Times New Roman als standaard. Hoewel het gemakkelijk over het hoofd kan worden gezien, zijn er manieren in Word om de standaardinstellingen te wijzigen in alles wat u maar wilt. Of u nu uw standaardinstelling wilt wijzigen in 12-punts Calibri of in 48-punts Comic Sans... hier leest u hoe u uw standaardlettertype-instellingen in Word 2007 en 2010 kunt wijzigen.

Standaardlettertypen in Word wijzigenAls u de standaardlettertype-instellingen wilt wijzigen, klikt u op het kleine vak met een pijl in de rechterbenedenhoek van het gedeelte Lettertype van het tabblad Start in het lint.

verander-de-standaard-lettergrootte-in-woord foto 1

Kies in het dialoogvenster Lettertype de gewenste standaardlettertype-instellingen. Merk op dat in het vak Lettertype +Body staat; dit betekent dat het lettertype wordt gekozen door de documentstijl die u kiest, en dat u alleen de standaardlettertypestijl en -grootte selecteert. Dus als uw stijl Calibri gebruikt, is uw lettertype Calibri in de grootte en stijl die u hebt gekozen. Als u liever een specifiek lettertype als standaard kiest, selecteert u er een in de vervolgkeuzelijst en deze selectie overschrijft de lettertypeselectie in uw documentstijl.

Hier hebben we alle standaardinstellingen gelaten, behalve dat we een 12-punts lettertype hebben geselecteerd in het Latijnse tekstvak (dit is uw standaard hoofdtekst; gebruikers van Aziatische talen zoals Chinees kunnen een vak voor Aziatische talen zien). Wanneer u uw selecties hebt gemaakt, klikt u op de knop Instellen als standaard in de linkerbenedenhoek van het dialoogvenster.

verander-de-standaard-lettergrootte-in-woord foto 2

U wordt gevraagd te bevestigen dat u deze instellingen als standaard wilt instellen. In Word 2010 krijgt u de mogelijkheid om deze instellingen alleen voor dit document of voor alle documenten in te stellen. Klik op het opsommingsteken naast Alle documenten op basis van de sjabloon Normal.dotm? en klik vervolgens op OK.

verander-de-standaard-lettergrootte-in-woord foto 3

Klik in Word 2007 op OK om deze instellingen als standaard op te slaan.

verander-de-standaard-lettergrootte-in-woord foto 4

Telkens wanneer u Word opent of een nieuw document maakt, moeten uw standaardlettertype-instellingen precies worden ingesteld op wat u wilt. En herhaal eenvoudig deze stappen om uw standaard lettertype-instellingen opnieuw te wijzigen als u dat wilt.

verander-de-standaard-lettergrootte-in-woord foto 5

Uw standaard sjabloonbestand bewerken

Een andere manier om uw standaardlettertype-instellingen te wijzigen, is door uw Normal.dotm-bestand te bewerken. Dit bestand is wat Word gebruikt om nieuwe documenten te maken; het kopieert in feite de opmaak in dit document elke keer dat u een nieuw document maakt.

Om uw Normal.dotm-bestand te bewerken, typt u het volgende in de adresbalk in Verkenner of in de prompt Uitvoeren:

%appdata%MicrosoftTemplates

verander-de-standaard-lettergrootte-in-woord foto 6

Hiermee wordt uw map Office-sjablonen geopend. Klik met de rechtermuisknop op het bestand Normal.dotm en klik op Openen om het te bewerken. Let op: Dubbelklik niet op het bestand, omdat hierdoor alleen een nieuw document wordt gemaakt op basis van Normal.dotm en eventuele wijzigingen die u aanbrengt, worden niet in dit bestand opgeslagen.

verander-de-standaard-lettergrootte-in-woord foto 7

Wijzig nu alle lettertype-instellingen zoals u dat normaal zou doen. Onthoud: alles wat u in dit document wijzigt of invoert, wordt weergegeven in elk nieuw document dat u met Word maakt.

verander-de-standaard-lettergrootte-in-woord foto 8

Als u wilt terugkeren naar uw standaardinstellingen, verwijdert u eenvoudig uw Normal.dotm-bestand. Word maakt het opnieuw met de standaard standaardinstellingen de volgende keer dat u Word opent.

verander-de-standaard-lettergrootte-in-woord foto 9

Let op: Als u uw standaard lettergrootte wijzigt, verandert de lettergrootte in bestaande documenten niet, dus deze tonen nog steeds de instellingen die u gebruikte toen deze documenten werden gemaakt. Sommige add-ins kunnen ook van invloed zijn op uw Normal.dotm-sjabloon. Als Word uw lettertype-instellingen niet lijkt te onthouden, probeer dan Word-add-ins uit te schakelen om te zien of dit helpt.

Conclusie

Soms zijn het de kleine dingen die het meest frustrerend kunnen zijn. Uw standaardlettertype-instellingen krijgen zoals u dat wilt, is een geweldige manier om frustratie weg te nemen en u productiever te maken.

En hier is een korte vraag: geeft u de voorkeur aan de nieuwe standaard 11-punts Calibri, of geeft u de voorkeur aan 12-punts Times New Roman of een andere combinatie? Zet het geluid uit in de reacties en laat de wereld weten wat je favoriete lettertype-instellingen zijn.

Meer verhalen

Hoe VERT.ZOEKEN in Excel te gebruiken

VERT.ZOEKEN is een van de handigste functies van Excel en ook een van de minst begrepen. In dit artikel demystificeren we VERT.ZOEKEN aan de hand van een realistisch voorbeeld. We maken een bruikbare factuursjabloon voor een fictief bedrijf.

Bewaar webartikelen om later te lezen met Instapaper

Ben je ooit een heleboel geweldige artikelen tegengekomen die je online wilt lezen, maar waar je gewoon geen tijd voor hebt? Vandaag bekijken we een online service waarmee u uw artikelen later kunt lezen, online of op een iPhone of eReader.

Geniet van naadloos lezen op Twitter in Chrome

Twitter kan heel leuk zijn, maar het is frustrerend om constant de Meer-knop te moeten gebruiken om een ​​groot aantal tweets te bekijken. Alles wat je nodig hebt om van die frustratie af te komen, zijn de Meer Tweets! extensie voor Google Chrome.

Voeg 'Mijn Dropbox' toe aan uw Windows 7-startmenu

Hier bij How-To Geek zijn we grote fans van Dropbox, het verbazingwekkend snelle online hulpprogramma voor het synchroniseren van bestanden, maar we zouden nog gelukkiger zijn als we het native zouden kunnen toevoegen aan het Windows 7 Start-menu, waar het thuishoort. En vandaag gaan we dat doen.

Ondersteuning voor sommige versies van Windows wordt beëindigd

Blijft u bij uw oudere versie van Windows in plaats van te upgraden naar Windows 7? Dat is geen probleem, maar hier is een snelle herinnering om ervoor te zorgen dat u het nieuwste servicepack gebruikt om beschermd te blijven.

FLAC-bestanden afspelen in Windows 7 Media Center & Player

Een ergernis voor muziekliefhebbers die van het FLAC-formaat houden, is dat er geen native ondersteuning is voor WMP of WMC. Als je een muziekliefhebber bent die de voorkeur geeft aan het FLAC-formaat, zullen we kijken naar het toevoegen van ondersteuning voor Windows 7 Media Center en Player.

Houd een venster bovenaan met een handig AutoHotkey-script

Ben je het zat om heen en weer te schuiven tussen vensters om je werk gedaan te krijgen? Hier is een handig hulpmiddel waarmee u elk venster altijd bovenaan kunt houden wanneer u het nodig hebt.

Herstel verwijderde bestanden op een NTFS-harde schijf vanaf een Ubuntu Live-cd

Per ongeluk een bestand verwijderen is een vreselijk gevoel. Het niet kunnen opstarten in Windows en het verwijderen van dat bestand ongedaan maken, maakt dat nog erger. Gelukkig kunt u verwijderde bestanden op NTFS-harde schijven herstellen vanaf een Ubuntu Live-cd.

Chemische vergelijkingen en diagrammen maken in Word

Microsoft Word is een geweldig hulpmiddel voor het opmaken van tekst, maar wat als u een scheikundige formule of diagram wilt invoegen? Dankzij een nieuwe gratis invoegtoepassing voor Word, kunt u nu hoogwaardige scheikundeformules en diagrammen rechtstreeks vanuit het lint in Word invoegen.

Bekijk weersvoorspellingen in Google Chrome

Als je van een eenvoudige, duidelijke interface houdt om de weersvoorspellingen bij te houden, sluit je dan bij ons aan als we kijken naar de Weather Underground-extensie voor Google Chrome.