Wijzig de standaardmap met achtergronden in Mijn afbeeldingen op Windows XP

Heb je je ooit afgevraagd waarom Windows XP zulke vreselijk lelijke achtergronden had om uit te kiezen? Bovendien is er geen manier om de lijst met achtergronden eenvoudig te wijzigen in een map die u daadwerkelijk zou kunnen gebruiken ... zoals uw map Mijn afbeeldingen.

Er is een vrij eenvoudige registerhack die je kunt doen om Windows in een andere map te laten kijken, maar als je Blue Lace 16 wilt verwijderen, moet je het ook handmatig verwijderen. (De standaardwaarschuwingen over het bewerken van het register zijn hier van toepassing)

Met een naam als Bliss zou je denken dat ik minder moe zou zijn om dit te zien:verander-standaard-wallpaper-map-naar-mijn-foto's-op-windows-xp foto 1

Achtergrondmap wijzigen

Open regedit.exe met behulp van het startmenu Uitvoeren en navigeer vervolgens naar de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersion

verander-standaard-wallpaper-map-naar-mijn-foto's-op-windows-xp foto 2

Aan de rechterkant zou u een waarde moeten zien met de naam WallPaperDir, die de map definieert die Windows gebruikt om de lijst te vullen. Als de sleutel niet bestaat, kunt u een nieuwe tekenreekswaarde maken met dezelfde naam.

Dubbelklik om de waarde te wijzigen en plak vervolgens het volledige pad naar uw map Mijn afbeeldingen. (Merk op dat u hier elk pad kunt opgeven als u dat wilt.)

verander-standaard-wallpaper-map-naar-mijn-foto's-op-windows-xp foto 3

De verandering zou onmiddellijk moeten zijn, de volgende keer dat u het bureaubladpaneel opent ... maar u zult merken dat een aantal standaardafbeeldingen nog steeds in de lijst staan. Blijkt dat Windows ook de Windows-map opvraagt ​​​​voor afbeeldingen ...

Om daar vanaf te komen, bladert u naar C:Windows en zoekt u vervolgens naar een reeks vreselijk lelijke Bitmap-bestanden:

verander-standaard-wallpaper-map-naar-mijn-foto's-op-windows-xp foto 4

U kunt deze afbeeldingen verwijderen zodat ze niet meer in de achtergrondselectielijst verschijnen, pas op dat u niets anders in uw Windows-map verwijdert, anders kunt u waarschijnlijk niet meer opstarten.

Weer een ergernis opgelost...

Meer verhalen

Analoge desktopklok in Vista-stijl voor Windows XP

Een van de functies waar gewone gebruikers dol op lijken te zijn in Windows Vista, is de analoge klok van de zijbalk. Elke keer als ik naar iemands bureaublad in een coffeeshop kijk, gebruiken ze er een. Windows XP-gebruikers staan ​​niet in de kou met de ClocX desktopklok die op dezelfde manier werkt.

Deelnemen aan de rage van het sociale netwerk

Nou, ik dacht dat ik me bij The Geek zou aansluiten op het gebied van sociale netwerken (is dat een woord?) … Hoe dan ook, ik denk dat het heel leuk zal zijn om onze lezers te ontmoeten en online aan te sluiten. Ik weet niet zeker hoeveel ik deze sites in eerste instantie zal bijwerken, maar heb geduld en ik zal ze zo snel mogelijk laten werken

Maak een snelkoppeling om Taakbeheer te starten in geminimaliseerde modus

Vanmorgen kwam er een e-mail binnen van de zeer vriendelijke lezer Gordy, die vroeg of het mogelijk was om Taakbeheer automatisch op te starten in geminimaliseerde modus bij het opstarten van de machine ... dus dit artikel is voor hem, en hopelijk zal het ook iemand anders helpen .

Vriend worden met The Geek op StumbleUpon, Digg, Delicious, Twitter, enz.

Ik heb heel veel verzoeken van lezers ontvangen over hoe ze contact met me kunnen opnemen op verschillende sociale sites zoals StumbleUpon of Digg, dus ik besloot een pagina samen te stellen waar je me als vriend kunt toevoegen aan je sociale netwerk naar keuze.

Het lint automatisch verbergen in Office 2007

In een eerder artikel schreef ik over het minimaliseren van The Ribbon in Office 2007. Dit is geweldig om ruimte op je scherm te besparen, zodat je meer werkruimte hebt. In dat artikel vermeld ik dat je The Ribbon nog steeds kunt gebruiken voor elke functie die je nodig hebt terwijl je aan een document werkt. Hier ga ik een laten zien

Zoet zwart-thema voor Firefox

Onze forummoderator Scott is een grote fan van het thematiseren van zijn systeem, dus toen hij dit leuke nieuwe thema voor Firefox vond, stuurde hij het meteen door, en ik deel het met iedereen.

Vergrendel het scherm in de modus Volledig scherm in Windows Media Player

Als je een feestje geeft en naar muziek of video's luistert met Windows Media Player, wil je waarschijnlijk niet dat iemand met de rest van je computer knoeit terwijl je iemands genegenheid probeert te winnen.

Toekomstige datum een ​​bericht in Windows Live Writer

In de blogwereld is het belangrijk om elke dag artikelen op ongeveer hetzelfde tijdstip te posten, zodat je consistent kunt zijn voor je lezers. U weet al hoe u een bericht moet indienen voor een toekomstige datum in WordPress, maar wist u dat u zowel een datum als een tijd kunt opgeven wanneer u Windows Live Writer gebruikt?

Batch PDF-bijlagen afdrukken in Outlook

Dit artikel is geschreven door Sean Tsai, een datawarehousing-expert en een goede vriend van de How-To Geek

Snelle tip: stel een toekomstige datum in voor een bericht in WordPress

In de blogwereld is het belangrijk om elke dag artikelen op ongeveer hetzelfde tijdstip te posten, zodat je consistent kunt zijn voor je lezers. Dus hoe doen we dit in WordPress?