Verander uw Windows 7-laptop in een wifi-hotspot met Connectify

In sommige computersituaties moet u mogelijk snel een WiFi-hotspot maken, zodat andere draadloze apparaten een internetverbinding kunnen gebruiken. Vandaag bekijken we Connectify, waarmee u uw Windows 7-machine gemakkelijk in een instant WiFi-hotspot verandert.

Mogelijk bevindt u zich op een locatie waar maar één Ethernet-verbinding beschikbaar is (hotelkamer, kantoor of vergaderruimte enz.) en moet u de internetverbinding delen met andere mensen of apparaten. Connectify is een gratis hulpprogramma dat weinig systeembronnen gebruikt en het u gemakkelijk maakt om uw Windows 7-machine in te stellen als een veilige WiFi-hotspot.

Let op: Connectify werkt alleen met Windows 7 Home en hoger, Starter wordt niet ondersteund.Verbinden

De installatie is snel en eenvoudig, en eenmaal voltooid, hebt u toegang tot Connectify via het pictogram in de taakbalk.

zet-je-windows-7-laptop-in-een-wifi-hotspot-met-connectify foto 1

Typ onder instellingen een naam voor het wifi-netwerk, een wachtwoord om toegang te krijgen en beslis vervolgens welk type internetverbinding u wilt delen. Het staat LAN, VirtualBox Host-Only, draadloze netwerkverbinding en geen internetdeling toe. Als je klaar bent, klik je op de Start Hotspot-knop.

zet-je-windows-7-laptop-in-een-wifi-hotspot-met-connectify foto 2

Nu zie je het draaien en kun je beginnen met het verbinden van je andere draadloze computers en/of apparaten.

zet-je-windows-7-laptop-in-een-wifi-hotspot-met-connectify foto 3

Nu Connectify op de Windows 7-laptop draait, gaan we in dit voorbeeld naar een XP-laptop en verbinden deze. Open draadloze netwerken en je ziet de nieuwe hotspot die we zojuist hebben gemaakt waarmee je verbinding kunt maken.

zet-je-windows-7-laptop-in-een-wifi-hotspot-met-connectify foto 4

U wordt gevraagd om de netwerksleutel (wachtwoord) die u in Connectify hebt ingesteld twee keer in te voeren en vervolgens op Verbinden te klikken.

zet-je-windows-7-laptop-in-een-wifi-hotspot-met-connectify foto 5

Wacht even terwijl een netwerkadres wordt verkregen...

zet-je-windows-7-laptop-in-een-wifi-hotspot-met-connectify foto 6

Hier kun je zien dat de XP-machine is verbonden met het Geek-fi-netwerk dat we op de Windows 7-machine hebben gemaakt.

zet-je-windows-7-laptop-in-een-wifi-hotspot-met-connectify foto 7

Wanneer u teruggaat naar de Windows 7-machine, ziet u de aangesloten apparaten. Het houdt ook apparaten bij die eerder waren verbonden.

zet-je-windows-7-laptop-in-een-wifi-hotspot-met-connectify foto 8

Klik met de rechtermuisknop op het Connectify-pictogram in de lade om verschillende opties te krijgen om het uit te voeren.

zet-je-windows-7-laptop-in-een-wifi-hotspot-met-connectify foto 9

In onze tests waren de signaalsterkte en verbindingssnelheid voldoende, maar mogelijk iets langzamer dan je gewend bent. De resultaten zijn afhankelijk van het type hardware waarmee u het signaal verzendt en ontvangt. Over het algemeen is Connectify echter meer dan capabel als u in een mum van tijd een hotspot moet maken. Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om je draadloze Windows 7-verbinding te delen met andere apparaten en je wilt dat deze veilig is, dan is Connectify de klus.

Download Connectify

Meer verhalen

SUPERAntiSpyware Portable is de onmisbare tool voor het verwijderen van spyware die u nodig hebt

Als je een pc hebt die is geïnfecteerd met malware, spyware of frauduleuze/nep-antivirusprogramma's, is de gratis SUPERAntiSpyware Portable-editie de beste tool om ze te verwijderen. Hier bij How-To Geek HQ is dit de tool die we gebruiken om vervelende infecties zoals Antivirus Live op te schonen.

Draagbare Firefox starten in de veilige modus

Altijd al de mogelijkheid willen hebben om uw draagbare Firefox-installaties in de veilige modus te starten? Het is een stuk eenvoudiger dan je zou denken en hier is hoe je het doet.

Door de gebruiker geïnstalleerde desktopgadgets uitschakelen in Windows 7

Als u de beheerder bent van een gedeelde computer, wilt u wellicht bepaalde functies uitschakelen. Vandaag bekijken we hoe u Desktop Gadgets kunt uitschakelen die een gebruiker installeert, of hoe u ze allemaal tegelijk kunt uitschakelen.

Laat Aero-enabled Windows soepeler werken in Vista en Windows 7

Een van de vervelendere acties met de Windows Aero-interface is hoe het nieuwe vensters opent en sluit. Ze tonen de inhoud bij het minimaliseren en maximaliseren, wat onnodig lijkt en slechts een soort wow-factor is. Hier laten we u zien hoe u de functies eenvoudig kunt uitschakelen en de gebruikersinterface kunt laten werken

Lees Kindle-boeken op uw computer met Kindle voor pc

Heb je al een Kindle of denk je erover om er een te kopen? Vandaag kijken we naar een gratis e-reader-app van Amazon waarmee je boeken kunt kopen en lezen in de Kindle Store, en waarmee je je computer en Kindle gemakkelijker kunt synchroniseren.

Browsergeschiedenis bekijken op basis van host en datum in Chrome

Ben je het zat om door een wirwar van websites te bladeren om die ene website te vinden die je eerder hebt bezocht? Nu kunt u uw browsergeschiedenis bekijken op basis van host en datum met de History2-extensie voor Google Chrome.

Tekst automatisch vertalen in Google Chrome

Heeft u een snelle en eenvoudige manier nodig om een ​​onbekende taal te begrijpen tijdens het surfen op internet? Doe dan met ons mee terwijl we de Auto-Translate-extensie voor Google Chrome bekijken.

Repareer het valse UPS-trackingnummer-virus door uw machine opnieuw op te starten

Als jij of iemand die je kent onlangs is geïnfecteerd omdat ze werden misleid om een ​​nep verzendlabel in een e-mail te openen, dan is er een snelle en gemakkelijke manier om er vanaf te komen. Dit zijn tenminste de stappen die op onze testmachine hebben gewerkt.

Blogberichten maken en publiceren in Word 2010 en 2007

Bent u op zoek naar een manier om eenvoudig blogberichten te maken en te publiceren met de bewerkingskracht van Microsoft Word? Vandaag bekijken we hoe u kwaliteitsblogposts kunt maken in Word 2010 en 2007.

Laat Microsoft Security Essentials sneller scannen door bepaalde bestandstypen uit te sluiten

Microsoft Security Essentials (MSE) is het gratis anti-malwarehulpprogramma bij uitstek hier bij How-To Geek, omdat het weinig systeembronnen nodig heeft en effectief is. Hier hebben we een snelle tip waarmee uw MSE-scans sneller kunnen worden uitgevoerd door bepaalde bestandstypen uit te sluiten.