Wijzig de standaard opstartmap van de bestandsverkenner in Windows 8

verander-de-standaard-bestand-explorer-startup-map-in-windows-8 foto 1

De weergave Bibliotheken is de standaardweergave wanneer u Windows Verkenner opent in Windows 7 of Verkenner in Windows 8. Als u een andere map wilt openen wanneer u Verkenner opent, kunt u deze eenvoudig wijzigen in Windows 8, en we laten u zien hoe .

OPMERKING: Het volgende is het pad dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de bibliotheken. U kunt het volgende pad gebruiken, vervangen door uw gebruikersnaam, om de standaardlocatie of map terug naar de bibliotheken in te stellen.C:Users\AppDataRoamingMicrosoftWindowsLibraries

Om een ​​aangepaste map te selecteren als de standaardlocatie die moet worden geopend in Verkenner, opent u Verkenner, navigeert u naar de gewenste map en klikt u in de adresbalk om het volledige pad te selecteren. Kopieer het pad.

verander-de-standaard-bestand-explorer-startup-map-in-windows-8 foto 2

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de Verkenner op de taakbalk, waardoor de springlijst verschijnt. Klik met de rechtermuisknop op de optie Verkenner in de springlijst en selecteer Eigenschappen in het pop-upmenu.

verander-de-standaard-bestand-explorer-startup-map-in-windows-8 foto 4

Markeer het huidige pad in het invoervak ​​Doel en plak het volledige pad dat u vanuit Verkenner hebt gekopieerd. Klik op OK om uw wijziging te accepteren.

verander-de-standaard-bestand-explorer-startup-map-in-windows-8 foto 5

Wanneer u nu Verkenner opent, wordt standaard uw aangepaste map geopend.

verander-de-standaard-bestand-explorer-startup-map-in-windows-8 foto 6

U kunt ook een GUID (Globally Unique Identifiers) gebruiken om een ​​bepaalde locatie op te geven, zoals Deze computer. Als u bijvoorbeeld het volgende in het veld Doel invoert, wordt Mijn computer elke keer dat u Verkenner opent geopend.

C:Windowsexplorer.exe :: {20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}

verander-de-standaard-bestand-explorer-startup-map-in-windows-8 foto 7

Zie ons artikel over het inschakelen van de geheime How-To Geek-modus (die eigenlijk gewoon God-modus is) voor meer GUID's die u kunt gebruiken als uw standaardlocatie in Verkenner. Dat artikel gebruikt de GUID's om snelkoppelingen te maken, maar dezelfde kunnen worden gebruikt om de standaardlocatie in Verkenner op te geven.

Raadpleeg onze onderstaande artikelen voor meer informatie over Verkenner (ook bekend als Windows Verkenner) in Windows 8.

  • Het nieuwe Windows Verkenner-lint gebruiken in Windows 8
  • Start het Windows Verkenner-proces opnieuw in Windows 8
  • Hoe Windows 8 te forceren om het Explorer-lint geminimaliseerd te houden

Meer verhalen

Hoe weet u wanneer uw Windows-pc voor het laatst opnieuw is opgestart?

Heb je ooit willen weten op welke dag je je pc voor het laatst opnieuw hebt opgestart? Er is meer dan één manier om die informatie te vinden - je kunt in de Event Viewer onder Systeem kijken voor de Kernel-Power-gebeurtenis, maar dat is veel werk. Het is veel gemakkelijker om een ​​enkele opdracht in te typen.

Introductie van How-To Geek School: leer hier gratis technologie

De meeste van onze lezers zijn bekend met Windows 7, maar hoe goed geïnformeerd bent u? Kun je slagen voor een Microsoft-certificeringstest? In onze nieuwe Geek School-serie gaan we proberen je op een meer diepgaande manier over technologie te leren - te beginnen met Windows 7, maar daar houden we niet op.

Hoe de achtergrond, tegels en animaties van het startscherm van Windows 8 te tweaken

Het startscherm van Windows 8. Het is een zeer verdeeldheid zaaiende functie van de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft, en de wijdverbreide afkeer van de manier waarop het eruit ziet en werkt, wordt aangetoond door het verbluffende aantal tools om het aan te passen dat vrijwel onmiddellijk ontstond. Als je niet tevreden bent met de

Geek Trivia: hoe heette de eerste videogameconsole?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Week in Geek: Evernote is het nieuwste bedrijf met beveiligingsinbreuk

Onze eerste editie van WIG voor maart staat vol met nieuwslinks over onderwerpen zoals sommige nieuwe Macs die Mountain Lion niet opnieuw kunnen installeren, Facebook geeft adverteerders meer mogelijkheden om gebruikers te targeten, Pandora heeft gratis mobiel luisteren beperkt tot 40 uur per maand, en meer.

Geek Trivia: Welk bordspel heeft specifieke bepalingen voor het opnemen van roken?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Slaapstand

De sluimerstand is alsof u uw computer in een staat van onderbroken animatie plaatst. In tegenstelling tot de slaapmodus, waarbij het kernsysteem ingeschakeld blijft (maar de randapparatuur en harde schijven zijn uitgeschakeld), schakelt de slaapstand het systeem effectief uit terwijl de werkstatus behouden blijft.

Geek Trivia: welke videogame was de eerste met procedurele generatie?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De tijd aanpassen op het Windows 8-vergrendelingsscherm

Als u Windows 8 gebruikt, drukt u tegelijkertijd op de Windows-toets en L. Wat zie je? Het zou het vergrendelscherm moeten zijn, compleet met de datum, tijd en het weer. Welk formaat hebben de datum en tijd? Het is vrijwel zeker hetzelfde als de klok in je taakbalk - als je ervoor hebt gekozen om 24 uur te gebruiken

De tijd aanpassen op het Windows 8-vergrendelingsscherm

Als u Windows 8 gebruikt, drukt u tegelijkertijd op de Windows-toets en L. Wat zie je? Het zou het vergrendelscherm moeten zijn, compleet met de datum, tijd en het weer. Welk formaat hebben de datum en tijd? Het is vrijwel zeker hetzelfde als de klok in je taakbalk - als je ervoor hebt gekozen om 24 uur te gebruiken