Valve stelt Steam Direct-vergoeding in op $ 100 per spel

In februari kondigde Valve plannen aan om het stemprogramma van de Greenlight-gemeenschap op Steam te beëindigen en te vervangen door een nieuw verificatieproces voor ontwikkelaars genaamd Steam Direct.

Met Direct moet een ontwikkelaar papierwerk indienen en aanmeldingskosten betalen om zijn game op Steam te publiceren. Er waren berichten dat die vergoeding zou kunnen oplopen tot $ 5.000, maar Valve heeft vandaag aangekondigd dat het slechts $ 100 per spel in rekening zal brengen.Steam Greenlight bracht een eenmalige vergoeding in rekening en stelde ontwikkelaars in staat zoveel games in te dienen als ze wilden. Maar de Steam Direct-vergoeding zal opnieuw worden gekoppeld, wat betekent dat Valve de $ 100 zal terugbetalen zodra een game $ 1.000 aan verkopen heeft verdiend, meldt Ars Technica. Er is geen woord over wanneer, precies, het Steam Direct-proces van kracht wordt.

Valve zei in zijn laatste blogbericht dat het ervoor heeft gekozen om in eerste instantie geen specifiek bedrag aan te kondigen om spelers en ontwikkelaars de kans te geven om mee te doen.

'Sindsdien hebben we een heleboel goede gesprekken gezien waarin de verschillende voor- en nadelen werden besproken of er een bedrag zou moeten zijn, wat dat bedrag zou moeten zijn, manieren waarop terugvordering zou kunnen werken, welke ontwikkelaars zouden worden geholpen of gekwetst, voorspellingen voor hoe de winkel zou worden beïnvloed, en vele andere facetten van de beslissing', schreef Alden Kroll van Valve. 'Er werden rationele en overtuigende argumenten aangevoerd voor beide uiteinden van het … spectrum dat we noemden.'

Verwant

  • Windows 7 Gebruikstoenames onder Steam-gamersWindows 7 Gebruikstoenames onder Steam-gamers

Valve dacht oorspronkelijk dat het ongeveer $ 500 in rekening zou brengen, maar besloot om met een lagere vergoeding te gaan na overweging van opmerkingen van de community.

'Het gesprek met de gemeenschap daagde ons echt uit om te rechtvaardigen waarom de vergoeding niet zo laag mogelijk was, en na te denken over wat we konden doen om een ​​lage vergoeding te laten werken', schreef Kroll. 'Dus uiteindelijk hebben we besloten dat we gaan streven naar een zo laag mogelijke drempel voor ontwikkelaars.'

Valve brengt ook enkele wijzigingen aan in het Steam Curators-programma, waarmee individuen en organisaties aanbevelingen kunnen doen om andere games te helpen ontdekken die ze misschien leuk vinden. Met de opt-in-functie kun je curatoren volgen om hun aanbevelingen op je Steam-startpagina te zien. In de toekomst kunnen curatoren YouTube-video's laten zien naast hun curatoren en persoonlijke lijsten met games maken. Valve bouwt ook een systeem dat het voor curatoren gemakkelijker maakt om pre-release toegang te krijgen tot aankomende games.

Aanbevolen verhalen

Windows 7 Gebruikstoenames onder Steam-gamers

Windows 10 blijft duidelijk het favoriete besturingssysteem, maar het gebruik ervan nam iets af terwijl het gebruik van Windows 7 toenam.

Twitch gaat achter Steam aan met directe gameverkoop

Vijf procent van de omzet gaat naar de streamers en kopers krijgen 'Twitch Crate'-voordelen.

Instagram's carrouselachtige fotosets zijn nu voor iedereen beschikbaar

Je kunt maximaal 10 foto's en video's in één bericht combineren.

EU onderzoekt Valve en vijf uitgevers voor geoblocking-games

Steam-activeringssleutels hebben geleid tot een antitrustonderzoek.

Mint voegt betalingstracking toe, zodat u nooit meer te laat betaalt

Bovendien hoeft u niet meer naar uw chequeboek te jagen!