Veilig computergebruik: identificeer en elimineer spyware met Comodo BOClean

Terwijl we de Secure Computing-serie hebben doorlopen, hebben we ontdekt dat Comodo een aantal geweldige producten heeft. Tot nu toe hebben we hun antivirus bekeken en spraken we lof voor de Comodo Firewall. Vandaag zullen we Comodo BOClean bekijken, een mooie set en vergeten Anti-Malware-hulpprogramma.

Installatie

Installatie is eenvoudig met behulp van de wizard. Er zijn slechts een paar dingen die we dachten te vermelden. Als eerste wil BOClean er echt zeker van zijn dat er geen andere exemplaren van een eerdere versie op de machine staan. In feite wordt u tijdens de installatie twee keer gevraagd.beveiligde-computing-spyware-identificeren-en-elimineren-met-comodo-boclean foto

Nadat u zeker weet dat er geen andere BOClean-versie op de pc staat, verschijnen de normale wizardvensters. Gebruik gewoon de standaardlocatie en klik op Installeren.

veilige-computing-identificeer-en-elimineer-spyware-met-comodo-boclean foto 2

Comodo BOClean zal de database updaten naar de nieuwste versie voordat deze volledig klaar is voor gebruik.

veilige-computing-identificeer-en-elimineer-spyware-met-comodo-boclean foto 3

Comodo BOClean gebruiken

Na het opstarten zal BOClean op de achtergrond draaien en het systeem monitoren, er wordt een pictogram weergegeven in de taakbalk. Als u met de rechtermuisknop op het pictogram klikt, wordt het hoofdmenu weergegeven.

veilige-computing-spyware-identificeren-en-elimineren-met-comodo-boclean foto 4

De eerste actie moet ervoor zorgen dat de database up-to-date is door een handmatige update uit te voeren vanaf het configuratiescherm.

veilige-computing-identificeer-en-elimineer-spyware-met-comodo-boclean foto 5

Er zijn verschillende instellingen die we kunnen wijzigen, waaronder configuraties om de beheerderstaak gemakkelijker te maken, zoals onbeheerd opschonen en verwijderen, automatische updates en het bijhouden van rapporten. Vanaf hier kunt u BOClean ook instellen op stealth-modus waar geen wijzigingen in de configuratie kunnen worden aangebracht en het systeemvakpictogram permanent kunnen verbergen.

veilige-computing-spyware-identificeren-en-elimineren-met-comodo-boclean foto 6

Het configureren van een stealth-modus in BOClean beschermt andere gebruikers van de pc tegen het aanbrengen van wijzigingen in het programma. Bij het configureren van deze instellingen krijgt u een waarschuwingsbericht met de vraag of u het zeker weet.

veilige-computing-identificeer-en-elimineer-spyware-met-comodo-boclean foto 7

Voor die geeks die nieuwsgierig genoeg zijn, bevat BOClean een lijst van de gedekte trojans waarop wordt gecontroleerd.

beveiligde-computing-spyware-identificeren-en-elimineren-met-comodo-boclean foto 8

Conclusie

Comodo heeft opnieuw een geweldig anti-malwareprogramma gemaakt met BOClean. Het verwijdert kwaadaardige registervermeldingen, vereist geen herstart na verwijdering, dagelijkse updates en verschillende aanpassingen voor de gebruiker. Dit kan een programma zijn dat meer geschikt is voor de gevorderde pc-gebruiker, aangezien er verschillende gedetailleerde beveiligingsinstellingen zijn. Als alles eenmaal is ingesteld, zijn er echter weinig beheeropties nodig.

veilige-computing-spyware-identificeren-en-elimineren-met-comodo-boclean foto 9

Download Comodo BOClean voor Windows XP en Vista

Meer verhalen

Win de ruimte op uw harde schijf op de gemakkelijke manier terug

Hoe vaak heb je geen ruimte meer op je C:-schijf en vroeg je je af ... waar is al mijn vrije ruimte gebleven? Als je technisch onderlegd bent, open je waarschijnlijk je CCleaner-snelkoppeling en ruim je de tijdelijke bestanden op, maar waar is de rest gebleven?

Veilig computergebruik: gratis virusbescherming met AntiVir Personal Edition

Terwijl ik mijn pc-reparatiebedrijf run, heb ik te maken met veel virussen en spyware op de computers van mijn klant. Een van de meest gestelde vragen die mij worden gesteld is: Wat voor soort antivirus moet ik gebruiken? Het antwoord is er natuurlijk een met bijgewerkte virusdefinities!

Green Computing: het LocalCooling-project van Uniblue

Of u nu milieubewust bent of gewoon wat geld wilt besparen, de stijgende energieprijzen zorgen ervoor dat iedereen op zoek is naar kostenbesparingen. Als je je ooit hebt afgevraagd hoeveel stroom je computer verbruikt, is er hier een gratis energiebeheertool genaamd Local Cooling om je te helpen.

Snelle tip: alleen geselecteerde gebieden afdrukken vanuit Excel 2007

Hoe vaak heb je al eens een deel van de gegevens op een Excel-spreadsheet willen afdrukken? Ongeveer een jaar geleden deelde ik een tip om inkt en papier te besparen door alleen geselecteerde tekst van een webpagina af te drukken. In plaats van de spreadsheet te analyseren, print hem uit en analyseer hem opnieuw om de relevante gegevens te vinden

Weekendplezier: download en kijk online tv met Joost

Een paar jaar geleden herinner ik me dat veel mensen Joost-uitnodigingen vroegen, verhandelen en verkochten. Ik kreeg er uiteindelijk een toen Joost in de bèta zat en hoewel ik het idee geweldig vond, was ik niet erg onder de indruk van kanaalinhoud. Sindsdien heeft Joost een lange weg afgelegd. Momenteel nog in bèta maar open voor

Schakel Vista Black Style Theme in voor Google Chrome in XP

Als je de schermafbeeldingen van Google Chrome op XP versus Vista hebt gezien, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de interface er heel anders uitziet. Als je je XP-versie een gelikt zwart thema wilt laten gebruiken, kun je dat doen met een aangepaste hack.

Verhoog het aantal Omnibox-pop-upsuggesties van Google Chrome met een ongedocumenteerde schakelaar

Zoals bijna iedereen inmiddels weet, heeft Google hun Chrome-webbrowser uitgebracht, een uitgeklede browser die is gebouwd voor snelheid en een inline-zoekbalk die bekend staat als de Omnibox. Het enige probleem is dat er standaard slechts 5 suggesties zijn, maar met een eenvoudige opdrachtregelschakelaar kunnen we dat aantal verhogen.

Geek Reviews: Dia gebruiken als gratis vervanging voor Microsoft Visio

De verkoopprijs van diagramsoftware Microsoft Visio 2007 varieert tussen $ 550 en $ 259, afhankelijk van of je professioneel of standaard kiest, wat veel geld is voor iemand met een beperkt budget. Omdat we graag schrijven over het vervangen van dure applicaties door gratis alternatieven van hoge kwaliteit, hebben we vandaag

Geek Reviews: beheer en organiseer notities met Evernote

Aangezien het weer schooltijd is, lijkt het gepast om enkele hulpmiddelen te behandelen om u te helpen uw studies gemakkelijker op te slaan en te beheren. Evernote is een geweldige gratis applicatie voor het maken van notities die kan helpen bij het organiseren van de meest ongeorganiseerde mensen. Evernote maakt het mogelijk om notities, afbeeldingen en webinhoud op één centrale plek op te slaan

Geek-recensies: muziekspeler AIMP 2

Ik hou ervan om coole muziekspelers uit te proberen. Ik heb al over verschillende spelers geschreven en zal die trend ongetwijfeld voortzetten. Vandaag zal ik de slanke, gratis en krachtige AIMP2 behandelen. AIMP2 kan waarschijnlijk het best worden omschreven als een soort Winamp-alternatief. Het leuke van AIMP is dat ze dat niet doen