Veilig computergebruik: gratis virusbescherming met PC Tools Anti-Virus

Tot dusverre hebben we in onze serie over gratis antivirusprogramma's AVG, Avast, AntiVir en ClamWin behandeld, en vandaag laten we u PC Tools AntiVirus zien, door dezelfde mensen die de bekende Spyware Doctor anti- spyware hulpprogramma.

PC Tools AntiVirus installeren

Installatie van PC Tools kan niet eenvoudiger, in feite had ik alles in minder dan 2 minuten geïnstalleerd en bijgewerkt. Op het moment van schrijven is de huidige versie 5.0.beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-pc-tools-antivirus foto 1

PC Tools Anti-Virus gebruikt een updatefunctie genaamd Smart Updates. Dit verschijnt meteen tijdens de installatie om meteen de nieuwste database-updates te krijgen.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-pc-tools-antivirus foto 2

De gebruikersinterface is aantrekkelijk en gemakkelijk te gebruiken. Alle instellingen en acties voor PC Tools Anti-Virus zijn hier toegankelijk.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-pc-tools-antivirus foto 3

Voor mijn eerste scan gebruikte ik de Intelli-Scan-functie die standaard was ingeschakeld. Wauw! Een scan in minder dan een minuut? Welnu, volgens het scanrapport (dat na elke scan wordt gegenereerd) blijkt dat er slechts 1.288 bestanden zijn gescand. Intelli-Scan scant alleen de kritieke delen van uw pc en zoekt naar actieve bedreigingen.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-pc-tools-antivirus foto 4

Daarna heb ik een volledige systeemscan uitgeprobeerd en deze voltooid in minder dan 15 minuten, wat de snelste is van alle hulpprogramma's die we hebben behandeld.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-pc-tools-antivirus foto 5

Er is ook een functie om scans in te plannen. Dagelijks, Wekelijks of Maandelijks en op bepaalde tijden van de dag.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-pc-tools-antivirus foto 6

U kunt een volledige systeemscan, Intelli-Scan of een aangepaste scan uitvoeren waarbij u de bestanden en mappen kiest.

secure-computing-free-virus-protection-met-pc-tools-antivirus photo 7

Conclusie

PC Tools Anti-Virus Free Edition lijkt een goede keuze voor een antivirusprogramma, aangezien de beschikbare functies vergelijkbaar zijn, maar ze zijn niet zo overvloedig als andere en zijn niet standaard ingeschakeld. Er is ook een realtime beveiligingsfunctie genaamd Intelli-Guard. Voor $ 49,95 krijgt u de volledige beveiligingssuite met bescherming tegen spam en spyware.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-pc-tools-antivirus foto 8

We zijn bijna klaar met het afronden van onze gratis antivirusprogramma's. Als er een is die u gebruikt of die u graag wilt laten vallen, laat dan zeker een reactie achter of neem contact met ons op en we zullen zien wat we kunnen doen.

Download PC Tools Anti-Virus gratis editie

Meer verhalen

Bescherm uw kinderen online met Open DNS

Deze week heb ik hulpmiddelen besproken die u in Windows Vista kunt gebruiken om uw kinderen veilig te houden bij het gebruik van de pc en terwijl ze online zijn. Dit artikel is van toepassing en laat zien hoe u Open DNS kunt gebruiken met elk besturingssysteem om ongewenste webinhoud te helpen filteren. Simpel gezegd DNS (Domain Name System) vertaalt

Uw aangepaste Microsoft Office-woordenboek overzetten of verplaatsen

Een van onze geweldige lezers schreef gisteren met de vraag hoe het aangepaste Office-woordenboek van de ene computer naar de andere kan worden gemigreerd, en het leek de moeite waard om over te schrijven voor ieders voordeel. Bedankt Jos!

Maximaliseer uw IE7-tabbalkruimte door de opdrachtbalk te verwijderen

Een van de vele ergernissen die ik heb met Internet Explorer is de vrij kleine standaardbreedte van de tabbalk... als iemand die de hele tijd veel tabbladen opent, wordt het moeilijk te beheren. Met een simpele aanpassing kunnen we de opdrachtbalk verwijderen die zich meestal aan de rechterkant van de tabbladen bevindt.

Gebruik Microsoft Live SkyDrive voor 25 GB opslag (online opslagserie)

Tegenwoordig is er een overvloed aan opties beschikbaar voor opslag, zowel online als offline. Er komen steeds meer mogelijkheden voor goedkope en vaak gratis online opslag. Je moet een beetje rondkijken voor een dienst die bij je past. Sommige gratis accounts bieden niet veel capaciteit, en degenen

Gebruik gebruikersactiviteitenrapporten om te bepalen welk ouderlijk toezicht u moet gebruiken

Zoals u weet, hebben we deze week manieren besproken om uw kinderen online en met pc's in het algemeen te beschermen. Vista bevat de functie Ouderlijk toezicht waarmee u deze taken gemakkelijker kunt maken. Tot nu toe hebben we het gehad over het blokkeren of toestaan ​​van programma's, het beperken van de tijd dat kinderen de pc kunnen gebruiken en hoe?

How-To Geek on Lifehacker: Mythen over het tweaken van Windows-prestaties ontkrachten

In mijn laatste artikel over Lifehacker heb ik enkele van de meest aanstootgevende mythen onderzocht over het aanpassen van pc-prestaties en deze voor eens en voor altijd ontkracht:

Abonneren op RSS-feeds Mozilla's Thunderbird

Een tijdje terug schreef ik een artikel over het gebruik van Outlook 2007 als RSS-lezer. In mijn nieuwe functie gebruik ik Thunderbird eigenlijk als mijn e-mailclient en wilde me hiermee abonneren op RSS-feeds in plaats van een aparte app zoals RSS Owl of Google Reader te gebruiken. Niet dat er iets mis mee is

Programma's die uw kind gebruikt met ouderlijk toezicht blokkeren of toestaan

Dit is weer een deel van het gebruik van de functie Ouderlijk toezicht in Vista. Ik dacht dat ik deze week deze bedieningselementen en andere hulpprogramma's zou behandelen die we kunnen gebruiken om de kinderen te beschermen. Eind deze week of begin volgende zal ik alles op een rijtje zetten en één uitgebreid artikel schrijven dat

Regel eenvoudig het computervolume met een wielmuis

Er zijn verschillende manieren om het volume op uw computer te regelen. Als je een toetsenbord-ninja bent, kun je vertrouwen op sneltoetsen om het volume te regelen. Als je een set versterkte desktopspeakers hebt, kun je de volumeknop gebruiken. Er is ook de ouderwetse manier om op het luidsprekerpictogram in uw systeemvak te klikken

Gebruik ouderlijk toezicht om de tijd die kinderen op de computer doorbrengen te beperken

Ouders zijn altijd op zoek naar manieren om hun kinderen veilig te houden. Windows Vista heeft een coole functie toegevoegd, Ouderlijk toezicht genaamd, die heel gemakkelijk te gebruiken is en die helpt als het gaat om computers en internet. Ongeveer een jaar geleden heb ik besproken hoe u de bedieningselementen kunt gebruiken om ongunstige websites te filteren.