Veilig computergebruik: gratis virusbescherming met Comodo AntiVirus Beta 2.0

Als we verder gaan in onze serie over gratis antivirusprogramma's, moeten we Comodo AntiVirus eens bekijken, van dezelfde mensen als de populaire Comodo Firewall. We zullen hun bètaversie bekijken die onder Windows XP draait, hoewel deze compatibel is met Vista.

Merk op dat dit hulpprogramma bij mijn tests niet werkt op Vista 64-bit.

Comodo AntiVirus installerenEerst beginnen we met het installatieproces en gaan we akkoord met de EULA. Leest iemand ze eigenlijk wel?

secure-computing-free-virus-protection-met-comodo-antivirus-beta-20 foto 1

U krijgt het volgende Licentie-activeringsscherm waar u desgewenst alleen een geldig e-mailadres hoeft in te voeren, dit is niet vereist.

secure-computing-free-virus-protection-met-comodo-antivirus-beta-20 foto 2

Na het doorlopen van de installatiewizard is een herstart vereist.

secure-computing-free-virus-protection-met-comodo-antivirus-beta-20 foto 3

Na het opnieuw opstarten wordt een database met veilige lijst van gebruikersprofielen gemaakt, die veilige bestanden op het systeem onder het huidige gebruikersprofiel identificeert. De database helpt de HIPS-technologie (Host Intrusion Prevention System) om onbekende uitvoerbare bestanden te identificeren en waarschuwt de gebruiker wanneer ze proberen te starten. Dit duurt een paar minuten om de database te scannen en te maken.

secure-computing-free-virus-protection-met-comodo-antivirus-beta-20 foto 4

Zodra de eerste installatie is voltooid, toont de gebruikersinterface van Comodo ons de status van verschillende beschikbare componenten. De virusdatabase draait op de achtergrond en controleert regelmatig op updates.

secure-computing-free-virus-protection-met-comodo-antivirus-beta-20 foto 5

De tijdsduur voor volledige systeemscans is vergelijkbaar met die van de andere gratis antivirusprogramma's die we hebben behandeld. Evenzo wordt een voortgangsscherm weergegeven en kunnen we stoppen, pauzeren en hervatten.

secure-computing-free-virus-protection-met-comodo-antivirus-beta-20 foto 6

Geplande scans zijn inbegrepen bij deze versie van Comodo. Klik gewoon op Scan Schedule en maak een naam en beschrijving aan.

secure-computing-free-virus-protection-met-comodo-antivirus-beta-20 foto 7

U hebt de mogelijkheid om een ​​aangepaste scan te maken of u kunt kiezen voor een standaard volledige systeemscan.

secure-computing-free-virus-protection-met-comodo-antivirus-beta-20 foto 8

Vervolgens kunt u de dag, tijd en frequentie voor de scan selecteren.

secure-computing-free-virus-protection-met-comodo-antivirus-beta-20 foto 9

Een ander opvallend kenmerk is de rapportagecapaciteit. Er zijn verschillende rapporten beschikbaar, onderverdeeld in scantypen.

secure-computing-free-virus-protection-met-comodo-antivirus-beta-20 foto 10

Conclusie

Comodo is een solide antivirusprogramma en biedt veel functies die beschikbaar zijn in de commerciële producten, zoals realtime bescherming, e-mailscannen, procesbewaking, wormblokkering en nog veel meer. Comodo is licht op systeembronnen en zeer aanpasbaar.

secure-computing-free-virus-protection-met-comodo-antivirus-beta-20 foto 11

Download Comodo gratis antivirus bèta 2.0

Meer verhalen

Geek Reviews: beheer en organiseer notities met Evernote

Aangezien het weer schooltijd is, lijkt het gepast om enkele hulpmiddelen te behandelen om u te helpen uw studies gemakkelijker op te slaan en te beheren. Evernote is een geweldige gratis applicatie voor het maken van notities die kan helpen bij het organiseren van de meest ongeorganiseerde mensen. Evernote maakt het mogelijk om notities, afbeeldingen en webinhoud op één centrale plek op te slaan

Geek-recensies: muziekspeler AIMP 2

Ik hou ervan om coole muziekspelers uit te proberen. Ik heb al over verschillende spelers geschreven en zal die trend ongetwijfeld voortzetten. Vandaag zal ik de slanke, gratis en krachtige AIMP2 behandelen. AIMP2 kan waarschijnlijk het best worden omschreven als een soort Winamp-alternatief. Het leuke van AIMP is dat ze dat niet doen

Maak een opstartbare Ubuntu USB-flashdrive op de gemakkelijke manier

We hebben al besproken hoe u een Ubuntu Live-cd gebruikt om een ​​back-up te maken van bestanden van uw dode Windows-computer, maar het gebruik van de opstart-cd kan soms een beetje traag zijn. We kunnen het opstartproces versnellen door Ubuntu in plaats daarvan op een opstartbare USB-flashdrive te installeren.

Geek-recensies: eerste blik op Internet Explorer 8 Beta 2

Het is lang geleden dat Microsoft de eerste bètaversie van Internet Explorer 8 uitbracht, waardoor ik me afvroeg wat ze in petto hadden. Nadat ik had gelezen dat ze een heleboel nieuwe functies in Beta 2 hebben toegevoegd, zoals privé browsen, tabgroepering en een nieuwe slimme adresbalk, moest ik het gewoon uitproberen en

Versnel het maken van spreadsheets met automatisch aanvullen in Excel 2007

Het maken van nieuwe MS Office-documenten kan een behoorlijk tijdrovend proces zijn. Het invoeren van terugkerende gegevens in een werkblad kan bijzonder eentonig zijn. Door Autofill in Excel te gebruiken, kunnen we het proces van het invoeren van dagen van de week, datums, tijden, etc. versnellen.

Hotfixes aanvragen bij Microsoft op de Easy Way

Is het u ooit opgevallen dat veel van de hotfixes die worden vermeld in de Microsoft Help- en ondersteuningskennisbank niet daadwerkelijk kunnen worden gedownload, tenzij u contact opneemt met de ondersteuning? Wat u misschien niet weet, is dat er een geheim formulier op de MS-site staat waarmee u een verzoek voor dat specifieke kunt invullen

How-To Geek on Lifehacker: bedien uw computer met snelkoppelingen en versnel Vista Setup

Veel mensen realiseren zich niet dat je in plaats van tientallen applicaties te installeren, bijna elk aspect van je computer kunt besturen met eenvoudige snelkoppelingen die geen bronnen in beslag nemen.

Audio invoegen in Word 2007-documenten

Een coole truc die ik onlangs heb geleerd, is het invoegen van een audiobestand in Word-documenten. Er zijn verschillende gevallen waarin dit van pas komt. Hier zullen we een aantal verschillende manieren bekijken om de geluidsbestanden in Word 2007 in te voegen.

Voeg meer functies toe aan Office 2007 door invoegtoepassingen te installeren

Soms heb je in je dagelijkse werkroutine wat extra functies van de Microsoft Office Suite nodig. Een manier om extra functionaliteit te krijgen is via Office-invoegtoepassingen. Soms zijn deze gebundeld met Office, maar niet inbegrepen bij de eerste installatie. Deze zijn gemakkelijk toegankelijk en geïnstalleerd.

Geek Repair: maak je eigen ultieme herstel-cd

Als je ooit opstartproblemen, spyware of virussen hebt gehad, heb je waarschijnlijk geprobeerd op te starten vanaf de Windows-cd en wat reparaties uit te voeren ... maar soms is dat gewoon niet genoeg. Natuurlijk kunt u eenvoudig een back-up van uw gegevens maken met Ubuntu, maar een veel betere optie is om de Ultimate Boot-cd voor Windows te gebruiken.