Veilig computergebruik: gratis virusbescherming met Avast Home Edition

Eerder deze week hebben we de gratis antivirustoepassing AntiVir bekeken, die van iedereen geweldige reacties ontving. We gaan verder met onze serie over gratis antivirusprogramma's en vandaag zullen we Avast Home Edition bekijken.

Avast Home Edition biedt geweldige virusbescherming samen met spyware- en rootkit-detectie, en heeft zelfs een interessant skinning-vermogen.

Avast . gebruikenDe eerste keer dat u Avast na de installatie uitvoert, wordt u begroet met een korte gebruikershandleiding voor enkele beschikbare functies.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-avast-home-editie foto 1

Denk eraan om de database direct na de installatie bij te werken, zodat alles up-to-date is.

beveiligde-computing-gratis-virus-bescherming-met-avast-home-edition foto 2

Na de eerste update werd ik gevraagd om Vista opnieuw op te starten. Ik hoop dat dit niet bij elke update het geval is. Iedereen die een ervaren gebruiker van Avast is, laat alstublieft uw opmerkingen hierover achter!

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-avast-home-editie foto 3

Avast biedt realtime scannen met Resident Scanner. U kunt de bescherming normaal, hoog of aangepast instellen. Als u een set-it bent en het vergeet de gebruiker, behoudt u gewoon de standaardinstellingen.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-avast-home-editie foto 4

Afhankelijk van de toepassing kan realtime bescherming uw systeem soms laten vastlopen. Avast Home Edition lijkt niet te veel bronnen op te eten, wat altijd goed is.

beveiligde-computing-gratis-virus-bescherming-met-avast-home-edition foto 5

Als je een persoon bent zoals ik en aan alles moet sleutelen, is er een coole Custom Setting-modus. Hier kunt u de verschillende beschermingscomponenten naar wens instellen. Voor degenen die bestanden delen met je collega's is daar zelfs een realtime component voor!

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-avast-home-editie foto 6

Het hoofdmenu is het commandocentrum waar u toegang hebt tot alle functies van de thuiseditie. Zoals met de meeste antivirusprogramma's, integreert Avast in Explorer, zodat u met de rechtermuisknop kunt klikken en een bestand kunt scannen.

secure-computing-free-virus-protection-met-avast-home-edition foto 7

Door naar de instellingen te gaan, kunt u wijzigen en aanpassen hoe Avast zich op uw systeem gedraagt. Ik ben hier een grote fan van omdat ik kan bepalen hoe alerts en notificaties worden weergegeven. Hier kunt u ook scanrapporten configureren en Avast instellen om automatisch op updates te controleren.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-avast-home-editie foto 9

De scantijd in Avast is ongeveer hetzelfde als in AntiVir. Geplande scans zijn helaas niet beschikbaar in de gratis Home Edition. Geplande scans zijn alleen een functie in de professionele versie die u 39,95 kost na een gratis proefperiode van 60 dagen.

beveiligde-computing-gratis-virus-bescherming-met-avast-home-edition foto 10

Als er een virus wordt gedetecteerd, wordt het verplaatst naar de viruskluis. Van hieruit kunt u het virus verwijderen, een bestand herstellen in het geval van een valse positieve uitslag en ook virusinformatie over een virus naar Alwil-software e-mailen. Het lijkt erop dat mijn computer geen geïnfecteerde bestanden heeft!

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-avast-home-editie foto 11

Een andere coole functie van Avast is de mogelijkheid om het te villen. De standaard skin doet me denken aan een mediaspeler, die wist dat computerbeveiliging zo leuk kon zijn!

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-avast-home-editie foto 12

Er zijn een aantal skins voor Avast op hun webpagina. Ik vond deze Atomic Arch best wel cool.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-avast-home-editie foto 13

Tot nu toe is Avast van de drie grote gratis antivirusprogramma's (AntiVir, Avast en AVG) de enige die geen scanplanner bevat, wat een beetje vreemd lijkt. Anders is het een solide toepassing en zal het uw systeem goed beschermen.

Avast Home-editie downloaden

Meer verhalen

Regel eenvoudig het computervolume met een wielmuis

Er zijn verschillende manieren om het volume op uw computer te regelen. Als je een toetsenbord-ninja bent, kun je vertrouwen op sneltoetsen om het volume te regelen. Als je een set versterkte desktopspeakers hebt, kun je de volumeknop gebruiken. Er is ook de ouderwetse manier om op het luidsprekerpictogram in uw systeemvak te klikken

Gebruik ouderlijk toezicht om de tijd die kinderen op de computer doorbrengen te beperken

Ouders zijn altijd op zoek naar manieren om hun kinderen veilig te houden. Windows Vista heeft een coole functie toegevoegd, Ouderlijk toezicht genaamd, die heel gemakkelijk te gebruiken is en die helpt als het gaat om computers en internet. Ongeveer een jaar geleden heb ik besproken hoe u de bedieningselementen kunt gebruiken om ongunstige websites te filteren.

Forceer Firefox 3 om het standaard Vista-thema te gebruiken in Windows XP

Dit artikel is geschreven door Leon Steadman, dezelfde behulpzame lezer die ons liet zien hoe we een aangepast thema voor het XP Classic-aanmeldingsscherm kunnen gebruiken.

Converteer een Excel-spreadsheet naar een door tabs gescheiden tekstbestand

Als het gaat om de zakenwereld en kantoordocumenten, zijn er talloze bestandsindelingen, extensies en associaties waarmee rekening moet worden gehouden. Toen Adobe met het PDF-formaat uitkwam, moest het de standaard zijn en zelfs dat kan soms moeilijk zijn bij het omgaan met conversie voor verschillende taken

Mysticgeek's Weekoverzicht

We hebben deze week een aantal zeer spannende dagen gehad en veel geweldige inhoud behandeld. Ik ben bezig met een paar aanpassingen en wijzigingen aan mijn blog. Het meest opvallende is dat je je nu kunt aanmelden voor een e-mailabonnement om mijn dagelijkse artikelen te ontvangen.

Vrijdag plezier met Muxtape

Je hebt weer een week doorstaan ​​(heb je het goed gedaan?) Nou, zelfs als je vrijdag je irriteert, heb ik een coole site waarmee je kunt ploeteren om de rand eraf te halen. Muxtape is een coole site die het oude schooltijdperk van het delen van nagesynchroniseerde banden naar het digitale muziekrijk brengt. Deze site is niet flitsend of fancy …

Verander een gamepad in een midi-controller voor gebruik met audiosoftware

Als thuismuzikant heb je meestal programma's zoals Fruity Loops of andere VST-instrumenten (Virtual Studio Technology) in je favoriete DAW (Digital Audio Workstation). Als je een beperkt budget hebt, zijn deze programma's al duur genoeg, laat staan ​​dat je de hardware aanschaft. Een veelgebruikt apparaat

Maak een snelkoppeling naar het dialoogvenster Opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden in Windows

Als u ooit een wachtwoord hebt opgeslagen wanneer u verbinding maakt met een website waarvoor verificatie is vereist, voor een externe desktopsessie of een toegewezen schijf, heeft u zich misschien afgevraagd waar die wachtwoorden worden opgeslagen. Als je al heel lang leest, weet je al waar, maar misschien ben je geïnteresseerd in hoe je een

Synchroniseer bestanden met 2BrightSparks SyncBack - (deel 2)

Hopelijk heb je deel 1 van het gebruik van de SyncBack freeware applicatie moeten lezen. In dit artikel zal ik enkele van de meer geavanceerde functies van SyncBack behandelen en ook de voordelen van de betaalde versie van SyncBack SE.

Maak uw eigen eenvoudige iGoogle-gadget

U hoeft geen superprogrammeur te zijn om gadgets te maken voor u en de iGoogle-pagina van uw vriend. Nu zal deze methode geen flitsende games maken of aandelenrapporten weergeven, maar het is een leuke manier om inhoud met vrienden en familie te delen. Als u nog geen iGoogle-pagina heeft gemaakt, is dit erg