Veilig computergebruik: gratis virusbescherming met AntiVir Personal Edition

Terwijl ik mijn pc-reparatiebedrijf run, heb ik te maken met veel virussen en spyware op de computers van mijn klant. Een van de meest gestelde vragen die mij worden gesteld is: Wat voor soort antivirus moet ik gebruiken? Het antwoord is er natuurlijk een met bijgewerkte virusdefinities!

Er zijn veel keuzes voor antivirus, zoals commerciële toepassingen Norton en Trend Micro, die zeker effectief zijn en een bijna overweldigende hoeveelheid functies bieden, maar als u geld wilt besparen, zijn gratis persoonlijke antivirusprogramma's een zeer goede oplossing keuze ook.

De komende weken zullen we een paar van de betrouwbare gratis opties bekijken.Avira AntiVir Persoonlijk

Avira's AntiVir Personal Edition is een populaire en goed afgeronde antivirusoplossing. AntiVir scant snel en efficiënt, verbruikt weinig systeembronnen en biedt realtime bescherming met AntiVir Guard. De persoonlijke versie is volledig gratis voor privégebruik.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-antivir-persoonlijke-editie foto 1

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-antivir-persoonlijke-editie foto 2

Installatie is een soepel proces. Als u uw pc snel wilt beveiligen met AntiVir, selecteert u de volledige installatie. Persoonlijk heb ik graag wat meer controle over componenten tijdens de installatie. Als je twijfelt over welke componenten je nodig hebt, wees dan voorzichtig met een volledige installatie.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-antivir-persoonlijke-editie foto 3

Met AntiVir kunt u de virusdatabase meteen tijdens de installatie bijwerken, zodat u meteen een grondige volledige systeemscan kunt activeren.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-antivir-persoonlijke-editie foto 4

Na een succesvolle installatie wordt u gevraagd om u te registreren bij Avira. Registratie is zeker niet vereist, maar als dit de eerste keer is dat u AntiVir gebruikt, bent u misschien geïnteresseerd in up-to-date updates en nieuws.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-antivir-persoonlijke-editie foto 5

Ik vond volledige systeemscans verrassend snel. Tijdens het scannen verschijnt er een venster om de voortgang te tonen. Er is ook de mogelijkheid om een ​​scan te pauzeren, te stoppen en te hervatten vanaf dit paneel.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-antivir-persoonlijke-editie foto 6

Bij elk antivirusprogramma zult u tijdens een actieve scan een vertraging in de prestaties opmerken. Plan indien mogelijk een volledige systeemscan buiten kantooruren. Om een ​​scan te plannen, start u de Avira-gebruikersinterface en gaat u naar Beheerplanner bekijken.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-antivir-persoonlijke-editie foto 7

Markeer de standaard Volledige systeemscan en geef de taak een naam en beschrijving.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-antivir-persoonlijke-editie foto 8

Selecteer vervolgens een profiel of wat u in deze opdracht wilt laten scannen. Zoals u kunt zien, kunt u een volledige systeemscan uitvoeren of u beperken tot afzonderlijke secties.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-antivir-persoonlijke-editie foto 9

De volgende stap is het kiezen van een dagelijks, wekelijks of maandelijks schema en tijd voor de scan. Hier kun je het buiten kantooruren plannen. De werkelijke tijd is militair, dus u weet of het AM of PM is.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-antivir-persoonlijke-editie foto 10

Kies ten slotte de weergavemodus die de gebruikersinterface zal hebben tijdens het scannen. U kunt Gemaximaliseerd, Geminimaliseerd of Onzichtbaar selecteren. U kunt uw computer ook na de scan laten afsluiten om energie te besparen en toe te voegen aan uw Green Computing.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-antivir-persoonlijke-editie foto 11

AntiVir wordt geïntegreerd in Windows Verkenner, zodat u afzonderlijke bestanden kunt scannen.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-antivir-persoonlijke-editie foto 12

Als er een virus wordt gedetecteerd, kunt u gedetailleerde informatie krijgen van de Avira-database. Dit is om verschillende redenen handig. U ontdekt het dreigingsniveau van de malware, specifieke verwijderingsinstructies indien nodig, of u kunt vaststellen dat het een false positive is.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-antivir-persoonlijke-editie foto 13

AntiVir heeft wel een pop-upscherm waarin u wordt gevraagd een premium-versie te kopen telkens wanneer u de definitiedatabase bijwerkt, maar dat lijkt een klein ongemak voor gratis antivirusbescherming.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-antivir-persoonlijke-editie foto 14

Een laatste functie om op te wijzen is Rapportage. U kunt een gedetailleerd op tekst gebaseerd rapport krijgen of alle scans en updates die plaatsvinden.

beveiligde-computer-gratis-virus-bescherming-met-antivir-persoonlijke-editie foto 15

Avira AntiVir Personal Edition downloaden

Meer verhalen

Forceer Firefox 3 om het standaard Vista-thema te gebruiken in Windows XP

Dit artikel is geschreven door Leon Steadman, dezelfde behulpzame lezer die ons liet zien hoe we een aangepast thema voor het XP Classic-aanmeldingsscherm kunnen gebruiken.

Converteer een Excel-spreadsheet naar een door tabs gescheiden tekstbestand

Als het gaat om de zakenwereld en kantoordocumenten, zijn er talloze bestandsindelingen, extensies en associaties waarmee rekening moet worden gehouden. Toen Adobe met het PDF-formaat uitkwam, moest het de standaard zijn en zelfs dat kan soms moeilijk zijn bij het omgaan met conversie voor verschillende taken

Mysticgeek's Weekoverzicht

We hebben deze week een aantal zeer spannende dagen gehad en veel geweldige inhoud behandeld. Ik ben bezig met een paar aanpassingen en wijzigingen aan mijn blog. Het meest opvallende is dat je je nu kunt aanmelden voor een e-mailabonnement om mijn dagelijkse artikelen te ontvangen.

Vrijdag plezier met Muxtape

Je hebt weer een week doorstaan ​​(heb je het goed gedaan?) Nou, zelfs als je vrijdag je irriteert, heb ik een coole site waarmee je kunt ploeteren om de rand eraf te halen. Muxtape is een coole site die het oude schooltijdperk van het delen van nagesynchroniseerde banden naar het digitale muziekrijk brengt. Deze site is niet flitsend of fancy …

Verander een gamepad in een midi-controller voor gebruik met audiosoftware

Als thuismuzikant heb je meestal programma's zoals Fruity Loops of andere VST-instrumenten (Virtual Studio Technology) in je favoriete DAW (Digital Audio Workstation). Als je een beperkt budget hebt, zijn deze programma's al duur genoeg, laat staan ​​dat je de hardware aanschaft. Een veelgebruikt apparaat

Maak een snelkoppeling naar het dialoogvenster Opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden in Windows

Als u ooit een wachtwoord hebt opgeslagen bij het verbinden met een website waarvoor verificatie is vereist, voor een externe desktopsessie of een toegewezen schijf, heeft u zich misschien afgevraagd waar die wachtwoorden worden opgeslagen. Als je al heel lang leest, weet je al waar, maar misschien ben je geïnteresseerd in hoe je een

Synchroniseer bestanden met 2BrightSparks SyncBack - (deel 2)

Hopelijk heb je deel 1 van het gebruik van de SyncBack freeware applicatie moeten lezen. In dit artikel zal ik enkele van de meer geavanceerde functies van SyncBack behandelen en ook de voordelen van de betaalde versie van SyncBack SE.

Maak uw eigen eenvoudige iGoogle-gadget

U hoeft geen superprogrammeur te zijn om gadgets voor u en de iGoogle-pagina van uw vriend te maken. Nu zal deze methode geen flitsende games maken of aandelenrapporten weergeven, maar het is een leuke manier om inhoud met vrienden en familie te delen. Als u nog geen iGoogle-pagina heeft gemaakt, is dit erg

Back-upgegevens met 2BrightSparks SyncBack - (deel 1)

De belangrijkste regel die als IT-professional in je brein wordt geboord, is Back-up van je gegevens! Als onderdeel van een thema in de komende weken gaan The Geek en ik verschillende processen doornemen om een ​​back-up van gegevens op uw pc te maken. In een recente Lifehacker-enquête werd lezers gevraagd wat de beste Windows is

Genereer een systeemgezondheidsrapport in Vista

Windows Vista heeft een aantal nieuwe hulpmiddelen om te helpen bij het diagnosticeren van problemen met uw systeem. Ja, er zijn nog steeds de bekende zoals Event Viewer, Task Manager en Performance Monitor, maar Vista heeft deze normen verbeterd en ook nieuwe diagnostische tools toegevoegd. Een heel coole was eerder