Veilig computergebruik: blokkeer en voorkom schadelijke software met SpywareBlaster

Een van de gemakkelijkste instellingen voor antispywareprogramma's is JavaCool's SpywareBlaster. In plaats van te wachten met het scannen en verwijderen van spyware nadat de pc al is geïnfecteerd, wordt voorkomen dat spyware ooit uw computer infecteert.

beveiligde-computing-blokkering-en-voorkom-kwaadaardige-software-met-spywareblaster foto 1

SpywareBlaster is uniek in de manier waarop het werkt, door een bekende lijst van spyware met betrekking tot Active X-besturingselementen uit te schakelen en te integreren met zowel Internet Explorer als Firefox. Het markeert items in het register en een bijbehorend spionageproces kan niet op het systeem worden uitgevoerd.SpywareBlaster gebruiken

De installatie is snel en eenvoudig... na een paar selecties van de instellingen kunt u SpywareBlaster sluiten en verder gaan met surfen op het web. Wanneer u begint, krijgt u een snelle zelfstudie die u aan het rollen brengt, zodat u in feite weet wat u van het programma verwacht.

beveiligde-computing-blokkering-en-voorkom-kwaadaardige-software-met-spywareblaster foto 2

Op het volgende scherm wordt u gevraagd naar updates. Als u een abonnement op Automatisch bijwerken wilt, kost dit u slechts $ 9,95/jaar, maar dit is niet vereist om de volledige functionaliteit van het programma te krijgen, u hoeft alleen maar handmatig te controleren op beveiligingsupdates.

beveiligde-computing-blokkering-en-voorkom-kwaadaardige-software-met-spywareblaster foto 3

Na een succesvolle installatie ziet u de beschermingsstatus op de gebruikersinterface. Zoals u kunt zien, is de laatste database die in deze download is geladen, van juni van dit jaar. Vanaf hier kunt u de bescherming voor Internet Explorer en Firefox inschakelen. Wat ik graag doe, is eerst alle updates ophalen voordat ik de bescherming inschakel.

beveiligde-computing-blokkering-en-voorkom-kwaadaardige-software-met-spywareblaster foto 4

Klik in de opties aan de linkerkant op Updates. Klik op Updates aan de linkerkant en klik vervolgens op de knop Controleren op updates.

beveiligde-computing-blokkering-en-voorkom-kwaadaardige-software-met-spywareblaster foto 5

Nadat SpywareBlaster de beveiligingsdatabase met succes heeft bijgewerkt, krijgt u een bevestigingsbericht.

beveiligde-computing-blokkering-en-voorkom-kwaadaardige-software-met-spywareblaster foto 6

Nu hoef je alleen maar terug te gaan naar het gedeelte Beveiligingsstatus en op de link Alle beveiliging inschakelen te klikken en een korte periode te wachten totdat alles is bijgewerkt.

beveiligde-computing-blokkering-en-voorkom-kwaadaardige-software-met-spywareblaster foto 7

Wanneer alle beveiligingsupdates zijn toegepast, zult u merken dat de Beveiligingsstatus groen wordt en de beveiliging is ingeschakeld voor Internet Explorer, bijgewerkte Beperkte websites en Firefox.

beveiligde-computing-blokkering-en-voorkom-kwaadaardige-software-met-spywareblaster foto 8

Dat is alles! SpywareBlaster had zijn werk gedaan en u krijgt een vriendelijke herinnering als u de toepassing minimaliseert, aangezien er geen reden is om door te gaan. Klik gewoon op het vakje om dit bericht niet elke keer te zien.

beveiligde-computing-blokkering-en-voorkom-kwaadaardige-software-met-spywareblaster foto 9

Er zijn enkele andere coole functies inbegrepen, zoals het maken van een systeemsnapshot die een afbeelding van uw systeeminstellingen maakt en u kunt die instellingen herstellen als u een slecht geval krijgt van kwaadaardige software die ze verandert.

beveiligde-computing-blokkering-en-voorkom-kwaadaardige-software-met-spywareblaster foto 10

Andere tools zijn onder meer Hosts Safe die een gecodeerde back-up van uw huidige Hosts-bestand maakt en versleutelt. Flash Killer en aangepaste blokkering van ActiveX-besturingselementen waarvan u wellicht op de hoogte bent.

beveiligde-computing-blokkering-en-voorkom-kwaadaardige-software-met-spywareblaster foto 11

Conclusie

SpywareBlaster is een essentieel onderdeel van een arsenaal aan best practices op het gebied van beveiliging. Het blokkeren van malware voordat het uw systeem infecteert, bespaart u beslist een hoop kopzorgen. SpywareBlaster is volledig gratis en ik raad het ten zeerste aan om het te gebruiken!

SpywareBlaster downloaden

Meer verhalen

Gratis opslag met AOL's Xdrive (Online Storage Series)

Tot nu toe hebben we SkyDrive, Mozy en ADrive bekeken voor back-up, opslag en het delen van uw gegevens. Een andere populaire optie is AOL's Xdrive. Net als Microsoft's SkyDrive krijg je 5 GB opslagruimte met Xdrive.

Verwijder die lelijke focusrechthoek in Windows XP of Vista

Nadat een aantal lezers hebben geschreven over het verwijderen van de gestippelde zwarte omtreklijn die soms verschijnt als je een bestandsselectie maakt, realiseerde ik me dat ik dit moest opschrijven in het voordeel van iedereen, omdat er eigenlijk een oplossing is.

50 GB opslagruimte met ADrive (Online Storage Series)

Als onderdeel van onze online opslagserie zullen we de meeste beschikbare services bekijken. Ik ga me concentreren op de gratis diensten, kijkend naar wat ze wel of niet aanbieden, wat je zou moeten helpen beslissen of er een voor jou geschikt is. Het is voordelig om online opslagservices als aanvullende stap te gebruiken

Maak een snelkoppeling of sneltoets om het systeemvolume in Windows te dempen

Heb je ooit luide muziek op je luidsprekers gehad wanneer de telefoon overgaat ... en dan tast je naar de luidsprekerschakelaar of de pauzeknop op je muziektoepassing terwijl je de telefoon probeert te beantwoorden? In plaats van me daar druk over te maken, heb ik altijd gewoon een snelkoppeling gemaakt om het systeemvolume te dempen

Maak een elektronisch visitekaartje in Outlook 2007

Tijdens een werkdag kunnen dingen zeker overweldigend lijken, omdat de hoeveelheid gegevens die we naar verwachting zullen opnemen in zo'n snel tempo toeneemt. In deze snelle omgeving kan het gemakkelijk zijn om een ​​belangrijk contact kwijt te raken of een ander hetzelfde te laten doen als jij het belangrijke contact bent.

Mysticgeek's Weekoverzicht

Mijn belangrijkste thema de afgelopen week was om kinderen online veilig te houden met behulp van Ouderlijk toezicht in Windows Vista en het gebruik van een andere zeer nuttige dienst OpenDNS. Ik heb ook Windows Live SkyDrive en het hulpprogramma voor volumeregeling Volumous behandeld. Als je iets hebt gemist, bekijk dan de recensie van deze week. Meer geweldig

Bescherm uw kinderen online met Open DNS

Deze week heb ik hulpmiddelen besproken die u in Windows Vista kunt gebruiken om uw kinderen veilig te houden bij het gebruik van de pc en terwijl ze online zijn. Dit artikel is van toepassing en laat zien hoe u Open DNS kunt gebruiken met elk besturingssysteem om ongewenste webinhoud te helpen filteren. Simpel gezegd DNS (Domain Name System) vertaalt

Uw aangepaste Microsoft Office-woordenboek overzetten of verplaatsen

Een van onze geweldige lezers schreef gisteren met de vraag hoe het aangepaste Office-woordenboek van de ene computer naar de andere kan worden gemigreerd, en het leek de moeite waard om over te schrijven voor ieders voordeel. Bedankt Jos!

Maximaliseer uw IE7-tabbalkruimte door de opdrachtbalk te verwijderen

Een van de vele ergernissen die ik heb met Internet Explorer is de vrij kleine standaardbreedte van de tabbalk... als iemand die de hele tijd veel tabbladen opent, wordt het moeilijk te beheren. Met een simpele aanpassing kunnen we de opdrachtbalk verwijderen die zich meestal aan de rechterkant van de tabbladen bevindt.

Gebruik Microsoft Live SkyDrive voor 25 GB opslag (online opslagserie)

Tegenwoordig is er een overvloed aan opties beschikbaar voor opslag, zowel online als offline. Er komen steeds meer mogelijkheden voor goedkope en vaak gratis online opslag. Je moet een beetje rondkijken voor een dienst die bij je past. Sommige gratis accounts bieden niet veel capaciteit, en degenen