Vanuit de Tips Box: voer Calibre's Content Server uit vanaf de opdrachtregel, HDD's scoren op The Cheap en Windows 8 Menu Tweaking

from-the-tips-box-run-calibre-and-rsquo;s-content-server-from-the-command-line-scoring-hdds-on-the-cheap-and-windows-8-menu-tweaking foto 1

Een keer per week verzamelen we drie uitstekende lezerstips en delen deze met het grotere How-To Geek-publiek. Deze week bekijken we hoe u een e-boekserver vanaf de opdrachtregel kunt uitvoeren, goedkope HDD's kunt scoren en Windows 8-menu's kunt aanpassen.

Voer Calibre uit vanaf de opdrachtregel voor delen zonder corruptie

from-the-tips-box-run-calibre-and-rsquo;s-content-server-from-the-command-line-scoring-hdds-on-the-cheap-and-windows-8-menu-tweaking foto 2Deze tip komt eigenlijk tot ons dankzij een geweldige reactie van een lezer. In reactie op onze gids Hoe u overal ter wereld toegang krijgt tot uw e-boekverzameling, deelde James zijn techniek voor het gebruik van Calibre:

Calibre biedt een stand-alone server, die wordt uitgevoerd via Command Line.

Zodra Calibre is geïnstalleerd, is het zo eenvoudig als het schrijven van een batchbestand in Kladblok met een paar details.

Een voorbeeld hiervan is:

calibre-server –poort 8080 –met-bibliotheek C:UsersAdminDocumentsCalibreNameofyourlibrary

Hierdoor wordt alleen het servergedeelte van Calibre uitgevoerd, waardoor bronnen worden vrijgemaakt (ik gebruik twee instanties van de server, één voor mij en één voor mijn vrouw, en merk geen prestatievermindering door dit te doen).

Het enige nadeel hiervan is dat een DOS-venster blijft staan ​​als je Windows gebruikt, op een linux-distro kun je het commando -daemonize toevoegen, waardoor de server stil op de achtergrond kan draaien.

Als een tijdelijke oplossing om het DOS-venster in de lucht te houden, kun je een klein programma downloaden genaamd Batch To Exe Converter, dat een optie heeft om op de achtergrond te draaien. Dan plaats je gewoon de .exe waar je maar wilt, ik plaats de mijne in de opstartmap zodat Windows de exe automatisch zou uitvoeren bij het opstarten. Geen do-venster meer, en de server draait op de achtergrond, altijd beschikbaar voor wanneer je het nodig hebt!

Waarom is deze opdrachtregeltruc nuttig? Om twee goede redenen. Ten eerste verlaagt het uw overhead - het is niet nodig om de hele applicatie uit te voeren, compleet met GUI, als u alleen de server op de achtergrond wilt laten draaien. Ten tweede, en deze is erg belangrijk als u uw boekencollectie op een mediaserver opslaat, kunt u de collectie op afstand beheren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over beschadiging ervan. Als u de volledige Calibre-toepassing op uw mediaserver in de kelder hebt staan ​​en vervolgens de Calibre-toepassing op uw desktop-pc boven opstart om uw verzameling te bewerken en nieuwe boeken toe te voegen, dan heeft u twee exemplaren tegelijkertijd toegang tot de verzameling - er is een zeer grote kans dat er iets misgaat en de collectiegegevens corrupt raken. Met behulp van de opdrachtregeltruc van James kun je alleen de inhoudserver op de mediaserver laden en vervolgens, vanaf het bureaublad waar je daadwerkelijk aan het werk bent, de volledige verzameling in Calibre laden. Dit houdt het proces van het sorteren en bewerken van de collectie gescheiden van het aanbieden van de inhoud.

Scoor grote HDD's op The Cheap

from-the-tips-box-run-calibre-and-rsquo;s-content-server-from-the-command-line-scoring-hdds-on-the-cheap-and-windows-8-menu-tweaking foto 3

Mark schrijft met de volgende tip om grotere harde schijven te scoren met een flinke besparing:

Ik zag onlangs uw artikel over de hoge prijs van harde schijven na de overstromingen in Thailand. Hier is een geweldige manier om goedkoop een grote harde schijf te scoren. Ik wilde mijn mediacenter upgraden met een paar schijven met extra grote capaciteit, maar het toeval wilde dat ik deze beslissing nam toen de prijzen van de harde schijven omhoogschoten. Wat een aankoop van minder dan $ 400 van een paar schijven van 3 TB zou worden, werd veel te duur - ik zou op geen enkele manier $ 350-400 + per stuk uitgeven aan een schijf van 3 TB.

Desalniettemin kreeg ik 2 schijven van 3 TB voor slechts $ 240! Hoewel de prijzen van kale schijven en schijfkits door het dak gingen, is de prijs van externe harde schijven redelijk stabiel gebleven. Ik heb twee schijven van 3 TB in de uitverkoop gekocht voor $ 120 per stuk. Ik kraakte ze allebei open en vond een mooie dikke schijf erin. Het valt natuurlijk niet onder de garantie en het is een nogal trage schijf (5400 rpm) MAAR voor het opslaan van video in welke hoeveelheden een verheerlijkte TiVo, ben ik er meer dan blij mee.

Mooie vondst, Marc. Zoals je al zei, als je het niet erg vindt om de garantie te laten vervallen op de dag dat je hem koopt en de lage snelheden geen probleem zijn, kun je een enorme schijf scoren voor spotgoedkoop.

Houd het startmenu van Windows 7 en geniet van de gebruikersinterface van Metro in Windows 8

from-the-tips-box-run-calibre-and-rsquo;s-content-server-from-the-command-line-scoring-hdds-on-the-cheap-and-windows-8-menu-tweaking foto 4

Carl schrijft een tip voor degenen die geïrriteerd zijn door de ontwerpkeuzes van Windows 8:

Ik speel steeds meer met Windows 8 en er zijn een paar dingen die me echt irriteren. Wat ik echt wilde, was genieten van de startmenustijl van Windows 7, maar zonder de gebruikersinterface van Metro volledig te verlaten. Ik vond deze geweldige kleine draagbare app genaamd Metro Cheat. Het maakte het klassieke menu in de Metro UI mogelijk. De enige klacht die ik kan loggen is dat om het te gebruiken, je de UAC-bescherming moet afwijzen, hoewel dit meer op een Windows-probleem lijkt dan op alles waar de ontwikkelaar controle over heeft.

Bedankt voor het schrijven in Carl! We vinden het opwindend dat mensen Windows 8 al aan het aanpassen en modificeren zijn om aan hun behoeften te voldoen.


Heb je een tip of truc om te delen? Stuur ons een e-mail op tips@howtogeek.com en zoek je truc op de voorpagina.

Meer verhalen

Signaal-naar-ruis: een time-lapse-video van de zeer grote array [Video]

Time-lapse-beelden, prachtige landschappen, enorme radioschotels die de diepe ruimte scannen, wat wil je nog meer in een video?

Geek Deal: 120 GB SSD-upgradepakket voor $ 129,99 [verlopen]

Als je erover hebt nagedacht om te upgraden naar een Solid State Disk (SSD) om je machine te versnellen, maar je bent afgeschrikt door de prijzen, dan zal de deal van vandaag je een SSD opleveren met een volledig upgradepakket voor iets meer dan een dollar per jaar. GB.

Hacker Geek: OS-vingerafdrukken met TTL- en TCP-vensterformaten

Wist u dat u kunt achterhalen welk besturingssysteem een ​​netwerkapparaat gebruikt door alleen maar te kijken naar de manier waarop het op het netwerk communiceert? Laten we eens kijken hoe we kunnen ontdekken welk besturingssysteem onze apparaten gebruiken.

IT: Hyper-V-virtualisatie installeren op Windows Server 2008 R2

Windows Server 2008 R2 en latere releases van het product worden geleverd met een virtualisatieplatform genaamd Hyper-V, dat vrij goed werkt omdat het in Windows is ingebouwd. Vandaag laten we u zien hoe u het kunt installeren.

De beste How-To Geek-artikelen voor januari 2012

De afgelopen maand hebben we onderwerpen behandeld zoals hoe u uw draadloze netwerk kunt uitbreiden met door Tomato aangedreven routers, de beste wachtwoordtips gedeeld om uw accounts veilig te houden, hoe u Shockwave Flash-crashes in Google Chrome kunt oplossen en meer. Kijk met ons mee als we terugkijken op de beste artikelen van januari.

Hoe u uw wifi-netwerk kunt uitbreiden met eenvoudige toegangspunten

Vorige week lieten we je zien hoe je je netwerk draadloos uitbreidt, deze week bekijken we hoe je een bestaand hardwire-netwerk kunt gebruiken om je draadloze netwerk eenvoudig en snel uit te breiden met eenvoudige toegangspunten.

Geek Trivia: welke beroemde internetworm leidde tot de eerste federale vervolging van computercriminaliteit?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

This Is Aperture Is a Fantastic Nightmare Before Christmas geïnspireerd deuntje

In deze goed uitgevoerde fanvideo komen de personages van het Portal-universum samen om hun eigen vertolking van The Nightmare Before Christmas-deuntje This Is Halloween te zingen.

Vraag het HTG: de wifi-signaalsterkte controleren, iTunes synchroniseren met Android en een back-up maken van Windows Home Server

Een keer per week verzamelen we enkele van de geweldige lezersvragen die we in de Ask HTG-inbox krijgen en delen we de antwoorden met iedereen. Deze week kijken we naar het controleren van de sterkte van uw wifi-signaal vanaf uw telefoon, het synchroniseren van iTunes met Android-apparaten en het maken van een back-up van de Windows Home Server.

Geek Trivia: Welke film had eerst een volledig door de computer gegenereerd personage?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!