Uit de doos met tips: inktpatronen revitaliseren met een waterinfusie

uit-de-tips-doos-revitaliserende-inktcartridges-met-een-water-infusie foto 1

Als u ervan overtuigd bent dat uw inktpatroon meer inkt te delen heeft dan hij wil opgeven, heeft u gelijk. Lees verder om te zien hoe How-To Geek-lezer Max met gewoon oud water extra leven uit zijn cartridges perst.

Max schreef met zijn eenvoudige oplossing. Hij was niet zo geïnteresseerd in het bijvullen van zijn cartridges als wel in het eruit halen van alle inkt. Hier is zijn gedetailleerde gids om bijna elke druppel inkt uit uw dure inktpatroon te krijgen:De inkt in veel merken inkjetprintercartridges is over het algemeen oplosbaar in water. Om te zien of uw inkt in water oplosbaar is, maakt u uw vinger nat en wrijft u deze over een pagina van uw printer die u niet erg vindt om te verspillen. Als de afdruk uitsmeert, is de inkt duidelijk oplosbaar in water.

Op de bovenkant van de printercartridge is meestal het label van de fabrikant bevestigd. Het bedekt kleine gaatjes waardoor de inkt tijdens de fabricage in de cartridge werd geïnjecteerd.

Elk van de inktkamers bevat een kleine spons die een ellendig kleine hoeveelheid inkt bevat. Als de inkt op is, ontbreekt alleen het watergehalte. Er zit nog veel kleur in de spons.

Hoe los je dit opgedroogde sponsprobleem op? Zuig ongeveer 3 ml water op in een spuit en onderzoek het papieren etiket totdat u de vulgaatjes vindt. Steek de naald door het papier in het gat en spuit ongeveer 3 ml water in de sponskamer.

uit-de-tips-doos-revitaliserende-inktcartridges-met-een-water-infusie foto 2

Belangrijke voorzorgsmaatregelen en overwegingen: kleurencartridges hebben over het algemeen drie of meer vulgaten en zwarte cartridges hebben er mogelijk maar één (hoewel het mogelijk is dat beide typen plastic cartridges hetzelfde fysieke ontwerp hebben, zodat beide typen drie of meer gaten kunnen hebben). De zwarte cartridge heeft misschien maar één spons en toch kan deze meerdere vulgaten hebben, dus vul deze niet te vol. Helaas is de enige manier om het exacte ontwerp van het merk cartridges dat u gebruikt vast te stellen, er een uit elkaar te hakken en erin te kijken. Foto door zeathiel.

Eenmaal bijgevuld, kunt u waarschuwingen dat de inkt bijna op is, negeren totdat u merkt dat de kwaliteit van uw afdrukken eronder begint te lijden.

Deze methode verdubbelt zowat de levensduur van een cartridge en lijkt de printer niet te beschadigen.

Als u gewoon de effectieve levensduur van uw cartridges wilt verlengen voordat u ze weggooit, is dit een geweldige oplossing voor situaties waarin u het niet erg vindt om de afdrukkwaliteit een beetje te verminderen om serieus geld te besparen. Het is ook een goede stap tussen extra levensduur uit de cartridges persen en ze volledig opnieuw vullen. Als u gedestilleerd water gebruikt, is er weinig reden om schade aan de cartridge te verwachten en kan de cartridge in de toekomst gemakkelijk worden bijgevuld met vervangende inkt. Bedankt voor het delen Max!

Heb je zelf een tip om te delen? Stuur ons een e-mail op tips@howtogeek.com; de beste tips vinden hun weg naar een toekomst Uit de Tips Box post!

Meer verhalen

Uwall.tv maakt van YouTube een videojukebox

Als je vaak naar YouTube gaat om je muziek te repareren, is Uwall.tv een video-afspeellijstservice die YouTube verandert in je persoonlijke muziekvideojukebox.

Xoom Giveaway Met dank aan de complete Android-gids [Giveaway]

Als je een Android-fan bent en een Android 3.0-tablet wilt scoren, kun je meedoen om een ​​Xoom-tablet te winnen met dank aan de Complete Android Guide.

Leer contrast aanpassen als een professional in Photoshop, GIMP en Paint.NET

Helderheids- en contrasthulpmiddelen zijn voor beginners! Heb je je ooit afgevraagd welke grafische programma's geavanceerde gebruikers bieden om ervoor te zorgen dat hun foto's een grote waarde hebben? Lees verder om meer te weten te komen over niveaus, curven en histogrammen in drie hoofdprogramma's.

Een back-up maken van uw webgebaseerde e-mailaccount met Thunderbird

Als de Gmail-angst eerder deze week je doet nadenken over het maken van een back-up van je Gmail- of andere webgebaseerde e-mailaccount, zijn we er om je te helpen. Lees verder om te leren hoe u een back-up van uw webgebaseerde e-mail maakt met behulp van de open source e-mailtoepassing Thunderbird.

Toegang tot de opties voor uw favoriete extensies Gemakkelijker in Firefox

Wilt u liever een veel snellere manier om toegang te krijgen tot de opties voor uw favoriete extensies in Firefox? Nu kunt u het openen van het tabblad Add-onsbeheer overslaan en ze rechtstreeks openen via het menu met behulp van de invoegtoepassing Extensie-optiesmenu voor Firefox.

Niet slapen houdt uw Windows-machine wakker

Don't Sleep is een ultralichtgewicht en draagbare applicatie die perfect in een nichebehoefte voorziet: soms moet je tijdelijk voorkomen dat je Windows-machine afsluit of energie bespaart zonder een permanente ...

DropSpace synchroniseert Android-bestanden met Dropbox

DropSpace is een gratis Android-applicatie die het belangrijkste probleem verhelpt dat de officiële Dropbox-app voor Android plaagt: het ontbreken van echte bestandssynchronisatie. Pak een exemplaar van DropSpace en geniet onderweg van echte bestandssynchronisatie.

Desktopplezier: World of Warcraft-aanpassingsset

Ben je een World of Warcraft-fan wiens desktop wat avontuur nodig heeft? Of je nu lid bent van de Alliantie of de Horde, maak je klaar om naar Azeroth te reizen met onze World of Warcraft Desktop Customization-set.

Wat is Bitcoin, de virtuele digitale valuta?

Bitcoin is een virtuele valuta die een aantal zeer interessante principes toepast. Hier is het dunne over wat het precies is en hoe de fascinerende technologie erachter werkt.

Month in Geek: editie februari 2011

Nu februari ten einde is, is het tijd om terug te blikken op onze topartikelen van de maand. Dus leun achterover, ontspan en bereid je voor op wat geweldige lectuur.