Met 'From Other Suns' kunnen spelers in VR bewegen zoals ze willen

-en-039;van-andere-zonnen-en-039;-spelers-laten-bewegen-in-vr-hoe-dan-ook-ze-willen foto 1

Wanneer ik voor de eerste keer een nieuwe VR-game opstart, blijft dezelfde vraag altijd in mijn hoofd hangen. 'Dus,' denk ik, 'hoe teleporteer je in dit spel.' Het is een standaard geworden in virtual reality, het go-to-bewegingssysteem waarmee spelers het digitale rijk kunnen verkennen zonder simulatorziekte op te lopen. Het werkt, maar niet perfect. Van plaats naar plaats kromtrekken vermijdt het verschil tussen zicht en fysieke beweging die misselijkheid veroorzaakt, maar teleporteren over een kleine, beloopbare afstand voelt een beetje raar. From Other Suns verandert niets aan de basisfunctie van de teleport-monteur, maar voegt een leuke draai toe -- het laat je zien dat je personage daadwerkelijk naar de teleportlocatie loopt.

Geloof het of niet, dit maakt een groot verschil. Voor het grootste deel is From Other Suns een first-person-ervaring - maar wanneer de speler beweegt, raakt zijn personagemodel uit het zicht van de speler, waardoor het spel in een derdepersoonsperspectief wordt getrokken. In plaats van te 'teleporteren', laat dit de speler door ruimtes navigeren zoals men een avonturenspel met een vaste camera zou kunnen spelen. Dit is langzamer dan instant teleportatie, maar het voelt meer verbonden met de game-omgeving.-en-039;van-andere-zonnen-en-039;-spelers-laten-bewegen-in-vr-hoe-je-ze-wilt foto 2

Als speler dwaal je niet rond in een virtuele wereld, je loopt er doorheen, zij het in de derde persoon. Je verbonden voelen met de wereld is ook belangrijk -- From Other Suns is een enorm ruimteavonturenspel met een open universum en talloze procedureel gegenereerde omgevingen om te verkennen. Door dat universum bewegen moet natuurlijk aanvoelen

De versie van teleportatie van de game is te traag voor de first-person gevechtssecties van de game. Het is moeilijk om vijandelijk vuur te beschieten en te ontwijken met de langzame lopende animatie van het spel, een situatie die nog verergerd wordt door het feit dat het zicht verandert in de derde persoon wanneer je ergens heen probeert te lopen - waardoor schieten terwijl je beweegt onmogelijk wordt. Gelukkig is deze beperking alleen van toepassing op de standaard 'comfortmodus' van het spel. Door het uit te schakelen, kan de speler uitsluitend in de first-person-modus, waardoor ze kunnen bewegen tijdens het schieten, wegschieten van vijandelijk vuur en sneller door de omgevingen van het spel kunnen navigeren.

-en-039;van-andere-zonnen-en-039;-spelers-laten-bewegen-in-vr-hoe-je-ze-wilt foto 3

Het aanbieden van twee bewegingsstijlen lijkt redelijk en eenvoudig, maar het is eigenlijk een enorme afwijking van hoe de meeste VR-games zijn ontworpen. Spelers toestaan ​​hun in-game personage te bewegen zonder hun lichaam te bewegen, riskeert een discrepantie te creëren tussen wat het oog ziet en wat het lichaam voelt - een klassiek recept voor simulatorziekte. Het is niet een ervaring die alle spelers aankunnen, maar door het een optie te maken waar spelers naar moeten zoeken, stelt From Other Suns gevorderde spelers in staat zelf te beslissen of ze een extremere VR-ervaring aankunnen. Zelfs als het niet normaal is, is het verfrissend - het is allemaal goed en wel om tegemoet te komen aan de meest comfortabele reismonteur, maar het is fijn om de optie te hebben voor een meer meeslepende ervaring als je weet dat je het aankan.

Klik hier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws van GDC 2017!

Aanbevolen verhalen

Met Xbox Games Pass kun je 100 titels spelen voor $ 10 per maand

Microsoft rolt dit voorjaar zijn eigen 'Netflix voor games'-service uit.

'Runner 2' en andere indiehits krijgen zeldzame fysieke releases

'Runner2' is gelimiteerd tot 3.500 exemplaren en komt op 17 maart uit.

Pokemon Go-spelers maken 200K reizen rond de aarde

Gotta Catch 'Em All resulteert in spelers die meer dan 8,7 miljard kilometer lopen.