Trap niet in deze 12 mentale geldvallen

De meesten van ons zijn arm of in de middenklasse opgevoed -- en gaan dan de rest van ons leven door geplaagd door de gedachten, ideeën en acties van de armen en de middenklasse. Als je bent opgevoed zoals ik, door ouders die grote bedoelingen hadden maar weinig manieren om financiële vrijheid te creëren, dan is de kans groot dat je nog steeds vastzit in mentale geldvallen die je gevangen blijven houden.

Niemand zal ontkennen dat de rijken anders denken en handelen op het gebied van geld, vermogen, financiën en beleggen. Hier zijn enkele veelvoorkomende valstrikken voor mentaal geld:

1. 'Ik wil gewoon genoeg om me op mijn gemak te voelen.'

De kern van de middenklasse is het idee dat ze op de een of andere manier deze plaats van comfort kunnen vinden, wat een compromis wordt voor elke mogelijkheid van financiële vrijheid. Bedenk dat een aanzienlijk aantal mensen weinig geld spaart voor hun pensioen. Dit heeft ertoe geleid dat massa's mensen niet kunnen stoppen met werken op de pensioengerechtigde leeftijd, omdat ze niet genoeg geld hebben om voor zichzelf te zorgen tijdens economische krimp.

2. 'Ik moet geld verdienen.'

Het is eigenlijk tegen de wet om geld te verdienen -- dat is de taak van de overheid, die de afgelopen tien jaar steeds meer bereid is geld te produceren in ongerechtvaardigde hoeveelheden. Dit idee -- dat je geld moet verdienen om het te hebben -- beperkt je tot het idee dat je tijd moet ruilen voor geld. Stop met denken over geld verdienen en denk in termen van het verzamelen ervan. Wanneer u iets van waarde met het publiek verhandelt, krijgt u er geld voor terug.

3. 'Groter is niet beter.'

Mis. Groter is beter en meer is glorie. Stop met klein denken. De beste bedrijven ter wereld zijn groot. Klein blijven kost veel energie. Ik praat hierover in The 10X Rule -- ga 10 keer groter dan je denkt dat nodig is. Het is leuker en je hebt meer kans van slagen.

In de afgelopen 12 maanden heb ik meer dan 50 zeer succesvolle ondernemers geïnterviewd die miljoenenbedrijven runnen tot $ 100 miljoen bedrijven die met niets zijn begonnen. Bijna iedereen vertelde me dat hun grootste spijt was dat ze niet vanaf het begin groter hadden gedacht.

4. 'Meer geld, meer problemen.'

Dit is gewoon een idee dat mensen zonder geld gebruiken om te rechtvaardigen dat ze minder hebben en blut zijn. Als meer geld meer problemen is, kom dan maar met de problemen, want ik heb geprobeerd blut te zijn en dat was meer dan alleen een probleem. Stop met proberen om rijk lelijk te maken - dat is het niet.

De waarheid is dat hoe meer geld je hebt, hoe meer controle en keuzes je hebt over elk aspect van je leven. Als je op een eersteklas stoel zit, betekent dit niet dat er geen dronkaard naast je zit. Door je eigen jet te kopen, kun je bepalen wie erop mag, maar nu moet je twee piloten en een monteur inhuren en het vliegtuig voeden. Meer geld betekent nieuwe problemen, niet meer problemen.

5. 'Er is geld nodig om geld te verdienen.'

De realiteit is dat meer dan driekwart van alle miljonairs tegenwoordig miljonairs van de eerste generatie zijn. Dat betekent dat gewone mensen rijk werden omdat ze de moed hadden om hun ideeën op te volgen.

De uitdrukking 'er is geld voor nodig om geld te verdienen' is volkomen onjuist. Er is geld nodig om meer geld te verdienen. Terwijl de rijken later in hun leven hun geld gebruiken om rijkdom te creëren, is in de beginfase alleen moed en doorzettingsvermogen nodig om geld te creëren. Deze overtuiging dat je eerst geld nodig hebt, maakt je een slachtoffer en geeft je geen uitweg.

Ik begon zonder geld, sterker nog, ik had schulden. Op 25-jarige leeftijd was ik blut, tegen de tijd dat ik 35 was, was ik in een positie om nooit meer blut te zijn.

6. 'Geld groeit niet aan bomen.'

De persoon die deze uitdrukking vaak rondstrooit, suggereert dat geld beperkt en schaars is. Er is iets in de buurt van $ 134.000.000.000.000 (biljoen) op deze planeet -- waarvan de meeste alleen worden weergegeven door cijfers op bankrekeningen, investeringsrekeningen en dergelijke. Het enige tekort aan geld op deze planeet is in de geest van degenen die geen geld hebben.

7. 'Nog een dag, nog een dollar.'

De arbeidskrachten van Amerika ruilen elke dag tijd voor geld. Is uw tijd $ 10 per uur of $ 50 per uur waard? De realiteit is dat het niet uitmaakt hoeveel je krijgt, je verkoopt nog steeds tijd en je hebt er maar zo veel van.

De rijken wisselen dollars in voor tijd omdat ze weten dat tijd waardevoller is dan geld. Omdat de gemiddelde persoon niet bereid is om geld te verhandelen, gelooft hij dat de enige manier om meer geld te verdienen is door meer uren te werken. Voor groot geld moet je over geld nadenken zonder tijdsoverwegingen - denk aan breed geld.

8. 'Geld is de wortel van alle kwaad.'

Het eigenlijke gezegde is 'de liefde voor geld is de wortel van alle kwaad'. Het is onnauwkeurig doorgegeven en verkeerd begrepen dat geld op de een of andere manier slecht is. Rich heeft gelijk, niet verkeerd. Bill Gates vertelde een collegeklas: als je arm geboren bent, is het niet jouw schuld, als je arm blijft is het dat wel.

Ik geloof dat het slecht is om niet voor mijn gezin te kunnen zorgen, mijn kerk niet te financieren, een reis te maken, mijn bedrijf te laten groeien en mijn dromen te voeden.

9. 'Een gespaarde cent is een verdiende cent.'

Geloof dit en je zult nooit financiële vrijheid hebben. Een bespaarde cent is een cent en als je je hele leven aan centen denkt, zul je nooit financiële vrijheid creëren. Sparen op zich is niet slecht, maar de massa is zo gefocust op sparen dat ze nooit hun geld voorschieten. Niemand is ooit rijk geworden door geld te sparen, ze zijn gewoon oud geworden.

10. 'Met geld kun je geen geluk kopen.'

Ik heb nog nooit een rijk persoon ontmoet die probeerde gelukkig te worden terwijl ze rijk probeerden te worden -- ze hebben niets met elkaar te maken. Sterker nog, ik ben mijn hele leven niet op zoek geweest naar geluk. Ik ben op zoek geweest naar een zinvol leven waarin ik vrij ben om te doen wat ik wil doen en waar ik het meest van hou.

Ik ken gelukkige en ongelukkige mensen. Mijn vrouw is de gelukkigste persoon die ik ken en is gelukkig, ongeacht hoeveel geld ze heeft. Ik verzeker je dat ze nog steeds graag de vrijheid heeft om geld uit te geven zonder constante zorgen. Geld kan je op geen enkele manier gelukkig of ongelukkig maken - het is gewoon geld.

Als je een rukker bent, dan ben je een rukker met of zonder geld. Als je ongelukkig gaat zijn, wees dan ook niet blut.

11. 'Een cent voor je gedachten.'

Dit is het soort schadelijke, vrijelijk verspreide idee dat laat zien hoe weinig mensen hun tijd en geld waarderen. Ik heb vier bedrijven. Ze begonnen allemaal met ideeën en werden opgevolgd met acties. De man die klittenband maakte, de oprichter van Starbucks, Ted Turner van CNN, Henry Ford en dergelijke hadden allemaal ideeën en ze ruilden ze niet voor centen.

Stop met denken aan centen en stop met het vernederen van je ideeën. Je mogelijkheden worden alleen beperkt door gedachten, ideeën en acties.

12. 'Rijke mensen zijn egoïstisch.'

Ik moet eerlijk zijn, ik ben in mijn leven soms egoïstisch geweest, zodat ik nooit financieel van iemand afhankelijk zou zijn. Mijn vader stierf toen ik 10 was en liet mijn moeder achter met net genoeg geld om haar drie jongens gevoed, gekleed en opgeleid te krijgen. Ze moest een beetje egoïstisch zijn om voor ons te zorgen.

Er is een beetje egoïsme en zelfrespect voor nodig om prioriteit te geven aan het zorgen voor jezelf en het creëren van financiële vrijheid, zodat je geen probleem voor anderen wordt. Als u niet genoeg aan uw eigen financiën denkt, hoe gaat u dan ooit de moeilijke beslissingen en noodzakelijke keuzes maken voor uw echtgenoot, kinderen, de gemeenschap en uw toekomst?

Je kunt maar beter een beetje egoïstisch worden totdat je iets te delen hebt - of het nu gaat om kansen, geld of wijsheid. Ik ben het zat dat mensen zeggen: als ik zijn geld had, zou ik zoveel mensen helpen, maar ze kunnen niemand financieel helpen, omdat ze zich nooit op hun eigen financiën hebben gefocust. Ze leven dan een leven waarin ze praten over wat ze zouden doen, en niet over wat ze kunnen doen.

Het is een feit dat als je al rijk bent, je je spel moet verbeteren en moet gaan denken zoals de superrijken doen. Zo niet, dan is het misschien tijd om de manier waarop u over geld denkt te veranderen.

Elke rijke persoon zal je vertellen dat iedereen rijk kan worden. Elke rijke persoon zal je hetzelfde vertellen. Ontdoe je van de mentale geldvallen en zorg dat je vrienden, familie en kennissen met je op dezelfde lijn zitten. Onthoud dat je omgeven bent door beperkt denken - 76 procent van de Amerikanen leeft van salaris tot salaris. Het lijkt erop dat een heleboel mensen de verkeerde informatie hebben.

Grant Cardone

Grant Cardone is een internationale verkoopexpert, bestsellerauteur van de New York Times en presentator van de radioshow The Cardone Zone. Hij heeft drie bedrijven opgericht: Cardone Enterprises, Cardone Real Estate Holdings en de Cardone Group. Hij heeft sch...

Lees verder

Ontspan Val niet voor deze 12 verhalen over mentale geldvallen

Multimiljonairs delen 7 stappen om uw dag voor succes te structureren

Leer hoe u uw dag kunt structureren van mensen als Barbara Corcoran en Brendon Burchard.

20 managementtips die u zullen transformeren in een geweldige leider

Ondernemers leren elke dag iets nieuws, maar deze weetjes geven u een voorsprong.

24 uitzonderlijke door vrouwen gehoste podcasts voor ondernemers in 2017

Veel van de meest informatieve podcasts voor ondernemers hebben een vrouwelijk perspectief.

Op 27-jarige leeftijd met pensioen: ambitieus, lui of gek?

Een jonge vastgoed-CEO maakte een plan om zijn vermogen op te bouwen en in zes jaar uit te checken. Hier is hoe hij het deed.

De 10 beste motiverende boeken van 2016

Diep authentieke verslagen van persoonlijke beproevingen, hard aangeleerde waarheden en onverwachte openbaringen leren lezers dat alles mogelijk is - als je eenmaal begrijpt dat hard werken alleen niet genoeg is.

10 gratis online tools die elke ondernemer zou moeten kennen

Hier zijn tools die uw leven gemakkelijker zullen maken en uw bedrijf meteen van de grond kunnen krijgen.

Een stomme zin van drie woorden die je geloofwaardigheid meteen ruïneert

Als iemand je vertelt dat de prijs niet belangrijk is, zijn ze waanvoorstellingen.

25 redenen waarom ik niet in uw startup zal investeren

Wat heeft het voor zin om met opzet geld te verliezen? Hier zijn enkele veelbetekenende aanwijzingen dat uw bedrijf geen goed voorstel is.

De 24 beste podcasts voor ondernemers in 2017

Podcasts zijn het beste na een lang gesprek met de mensen die het meest te leren hebben.

Hoe een obsessieve filmbezoeker het favoriete eten van het theater opnieuw uitvond

Deze ondernemer maakte van zijn popcornprobleem een ​​winstgevende onderneming.

Het beste advies van een ondernemer om rijk te worden

Wil je miljonair of zelfs miljardair worden? Houd deze tips in gedachten.

Waarom moet je ongevraagd bellen?

Succes vereist wel dat je je comfortzone verlaat. Begin met het ongevraagd bellen van potentiële klanten.

12 levensveranderende financiële geheimen van makers van grote rijkdom

Enkele van 's werelds beste vermogensmakers verdienen miljoenen door dit advies op te volgen.

4 slechte geldgewoonten waardoor miljonairs failliet zijn gegaan

De fundamentele fout die nieuwe rijken vaak maken, is te denken dat ze zoveel geld hebben dat ze het niet allemaal kunnen verpesten.

5 hersenhacks om je motivatie een boost te geven

Uitstellen is menselijk. Uitstelgedrag verslaan is ondernemer zijn.

5 stappen die u nu kunt nemen om in 2017 rijk te worden

De eerste stap die u kunt zetten in de richting van financiële onafhankelijkheid, is uw gevoel voor wat mogelijk is vergroten.

Waarom het bijna onmogelijk is om deze Amazon- en eBay-regeling te stoppen?

Dit Amazon- en eBay-schema maakt sommige ondernemers gek.

Eén app gaf dit gastronomische voedingsbedrijf de technische reboot die het nodig had

Het functioneerde alsof het 1999 was. En dat moest stoppen.

10 geheimen voor grote rijkdom

Niemand is ooit vooruit gekomen door te doen wat iedereen doet. Dat geldt ook voor het lezen van artikelen zoals deze.

50 manieren om vandaag $ 100 extra te verdienen

Extra geld komt altijd van pas.

Waarom ik weiger een auto te bezitten?

Deze bijdrager van Ondernemers zegt dat hij 8,2 uur per week bespaart zonder een auto te hebben. Dat is 426 uur meer per jaar dat hij aan zijn bedrijf kan werken.

5 levenslessen die elke ondernemer moet leren

Hoe sneller u deze vijf tips leert, hoe sneller u op weg bent naar succes.

8 geldfouten die je moet vermijden op weg naar rijk worden

Iemand die niet op zijn geld let of er geen respect voor heeft, is iemand die geld ontbreekt.

11 manieren om geld te verdienen terwijl u slaapt

Dit is veel, veel beter dan wakker blijven, bezorgd over hoe je geld gaat verdienen.

25 dingen om nu te beginnen, zodat uw bedrijf floreert in 2017

Ongeacht of 2016 een moeilijk jaar was of een geweldig jaar, er is veel dat u nu kunt beginnen om volgend jaar beter te maken.

5 manieren om jezelf te trainen om een ​​geweldige leider te zijn

Een sterke leider zijn gaat niet om wat je weet, maar om wat je doet. Van de manier waarop je je kleedt tot hoe je reageert op feedback, hier zijn vijf manieren om jezelf te trainen om leiding te geven als een kampioen.

Zeven geheimen van zelfgemaakte multimiljonairs

Sales pro Grant Cardone onderzoekt de gewoonten van de superrijken en hoe je ze je eigen kunt maken.

Hoe onroerend goed te kopen zonder geld te besparen

Eigenlijk kun je dat niet, maar je kunt het wel doen met andermans geld.

De geldstatistiek die u misschien niet kent - maar zou moeten?

Denk je dat je geld opraakt voordat je winst maakt? Doe dit dan.