Upgrade uw Windows Home Server met Amahi

upgrade-uw-windows-home-server-met-amahi foto 1

Windows Home Server (WHS) is een van de meest betrouwbare en veelzijdige netwerkopslagapparaten op de markt. WHS 2011 heeft echter enkele belangrijke functies verwijderd. Als u op zoek bent naar een upgrade zonder functies te verliezen, hoeft u niet verder te zoeken dan Amahi.

Een paar geprezen functies van Windows Home Server toen het in 2007 werd gelanceerd, waren:upgrade-uw-windows-home-server-met-amahi foto 2

  • Schijfverlenger: maakt redundantie van meerdere schijven mogelijk en combineert meerdere schijven in één gedeelde ruimte
  • Toegang op afstand: toegang tot de server binnen en buiten uw netwerk
  • Add-ins: voegt functionaliteit toe aan uw WHS zonder ingewikkelde configuraties te hoeven bedenken

Windows Home Server 2011 is onlangs uitgekomen, maar het verwijdert de drive-extender-functie, vereist een 40% snellere CPU (1,4 Ghz) en 4 keer zoveel RAM (2 GB) als zijn voorganger. Als u op zoek bent naar een upgrade, maar de functionaliteit die u nu heeft niet wilt verliezen, dan is het open source-project Amahi wellicht de perfecte oplossing voor u.

Amahi is een Linux-distributie gebouwd op Fedora (een op Ubuntu gebaseerd systeem is in de maak) dat het opzetten van een thuis-NAS eenvoudig maakt. Naast wat andere op Linux/BSD gebaseerde NAS-distributies u bieden, heeft Amahi gemakkelijke toegang op afstand met automatische dynamische DNS-updates, drive-extender-functionaliteit met greyhole en installatie-invoegtoepassingen met één klik via hun zogenaamde App Store-repository.

upgrade-uw-windows-home-server-met-amahi foto 3

We zullen u door het installatieproces van Amahi leiden met behulp van de Express-cd op een HP Media Smart Server. Je kunt Amahi installeren op elke vrije computer die je hebt, maar de express-cd is ontworpen om op headless hardware te draaien (een computer zonder monitor). Omdat de HP MediaSmart Server al een server met meerdere schijven is met een laag vermogen, is hij een uitstekende kandidaat voor een gratis upgrade. Ons volgende artikel toont u enkele basisprincipes van het instellen en gebruiken van uw nieuwe Home Digital Assistant (HDA).

Stap 1: Verzamel vereisten

Om de installatie op een MediaSmart Server uit te voeren, heb je een aantal dingen nodig.

  1. Een Amahi-account: u moet zich aanmelden voor een account zodat u een installatiecode kunt krijgen die we later zullen gebruiken
  2. Express CD iso: download het via de onderstaande link
  3. Een lege CD: Geloof ons, de USB-installatie vereist wat hacking en na 2 installaties werkte het nog steeds niet helemaal zoals een installatie vanaf een fysieke CD.
  4. Een reserve harde schijf: Dit kan slechts 4 GB zijn, maar we raden meer aan, zodat u deze ook voor opslag kunt gebruiken.
  5. Een extra desktopcomputer: ondanks dat de express-cd is ontworpen voor een headless-computer, hebt u nog steeds een monitor nodig voor de eerste installatie.

Stap 2: Maak een back-up van uw bestaande NAS

Als u Amahi op een bestaande NAS gaat installeren, is uw eerste stap het maken van een back-up. Als je een Windows Home Server hebt, volg dan onze handleiding voor het maken van een back-up van al je informatie op een externe harde schijf.

upgrade-uw-windows-home-server-met-amahi foto 4

Als u een ander NAS-platform heeft, kunt u zien of uw platform een ​​ingebouwd back-upsysteem heeft of u kunt handmatig al uw bestanden kopiëren naar een vrije harde schijf via het netwerk.

Zorg ervoor dat je een back-up hebt voordat je met de installatie begint, en als je genoeg vrije harde schijven hebt, moet je je bestaande NAS in tact houden voor het geval er iets vreselijk mis voor je gaat.

Stap 3: Installeer Amahi

Zodra u uw iso-bestand op een cd hebt gebrand, plaatst u uw vrije harde schijf in het tijdelijke bureaublad waarmee u de installatie gaat uitvoeren. De installatie zal alles op de reserve harde schijf wissen, evenals alle andere harde schijven die op het systeem zijn aangesloten. Zorg er dus voor dat u alleen de harde schijf hebt aangesloten die u wilt aansluiten.

Foto via Justin Ruckman

Zodra de juiste harde schijf is aangesloten, start u het systeem op vanaf de installatie-cd. De eerste paar stappen vragen je gewoon om je taal, toetsenbordindeling, tijdzone en rootwachtwoord te selecteren, dus we zullen die overslaan en aannemen dat je weet wat je daar moet doen.

upgrade-uw-windows-home-server-met-amahi foto 6

Terwijl de eerste bestandskopie en het formatteren van de schijf plaatsvindt, gaat u naar amahi.org op een andere computer en logt u in met uw gebruikersaccount. Nadat u bent ingelogd, wordt u naar uw configuratiescherm gebracht. Klik aan de linkerkant op Uw HDA's en scrol omlaag naar de installatiecode die voor u is gegenereerd.

upgrade-uw-windows-home-server-met-amahi foto 7

Nadat de eerste schijfindeling en het kopiëren van bestanden zijn voltooid, voert u de installatiecode in wanneer daarom wordt gevraagd.

upgrade-uw-windows-home-server-met-amahi foto 8

De machine zal opnieuw opstarten (zorg ervoor dat u de installatie-cd verwijdert) en u keert terug naar een ander scherm om de apparaatconfiguratie te voltooien. Nadat het is voltooid, zou uw nieuwe HDA automatisch opnieuw moeten opstarten en u een inlogscherm moeten tonen.

upgrade-uw-windows-home-server-met-amahi foto 9

Optionele stap: Er zit momenteel een bug in de express-cd die ervoor zorgde dat mijn machine in een lus kwam en de bovenstaande stap keer op keer herhaalde. Om voorbij deze stap te komen, selecteert u de optie om naar een debug-console te gaan en de opdracht ConfigAmahi uit te voeren. Het systeem voltooit de HDA-configuratie en start opnieuw op in de uiteindelijke bruikbare staat.

Stap 4: Harde-schijftransplantatie

Als u geen HP MediaSmart-server gebruikt of uw HDA op het bureaublad wilt houden waarop u zojuist hebt geïnstalleerd, hoeft u de onderstaande stappen niet te volgen. Deze zijn alleen van toepassing als u de HDA naar een nieuwe machine verplaatst.

Zodra de machine opnieuw is opgestart, logt u in op de computer met de rootgebruiker en het wachtwoord dat u tijdens de installatie hebt ingesteld.

upgrade-uw-windows-home-server-met-amahi foto 10

Om Amahi in staat te stellen fysieke hardware te wijzigen, hoeven we alleen de machine zo te configureren dat het netwerk op de nieuwe machine werkt. Voer de volgende opdracht uit vanaf de terminal.

|__+_|

upgrade-uw-windows-home-server-met-amahi foto 11

Open vervolgens uw eth0-configuratiebestand met het commando

|__+_|

Verwijder in de teksteditor de regel die begint met HWADDR en verander de ONBOOT=no in ONBOOT=yes.

upgrade-uw-windows-home-server-met-amahi foto 12

De volgende keer dat uw systeem opstart, wordt de bekabelde ethernetadapter automatisch opnieuw geconfigureerd door het systeem. Schakel de machine uit en trek de harde schijf eruit. Verwijder alle harde schijven uit uw HP MediaSmart Server en plaats de nieuwe schijf in de onderste sleuf.

upgrade-uw-windows-home-server-met-amahi foto 13

Schakel het systeem in, controleer uw router om er zeker van te zijn dat het apparaat wordt weergegeven op het netwerk en open vanaf een andere computer een webpagina om Amahi te configureren.

upgrade-uw-windows-home-server-met-amahi foto 14

Ons volgende artikel behandelt het instellen van uw nieuwe HDA met apps, gebruikers, extra opslagruimte en al uw bestanden.

Amahi Express-cd downloaden

Meer verhalen

JellyCam is een supereenvoudige stop-motion-animator

Als u op zoek bent naar een supereenvoudige manier om stop-motionvideo te maken, is Adobe Air-gebaseerde JellyCam een ​​gratis en gebruiksvriendelijke oplossing.

Photoshop voor beginners: zwart-wit en rood foto-effect in tien seconden

Het is een klassiek effect: de zwart-witfoto met het grimmige, geïsoleerde rood. Hier leest u hoe u dat effect in Photoshop in tien seconden kunt uitschakelen met onze (GIMP-vriendelijke!) Methode.

Week in Geek: anonieme geloften wraak na arrestaties

Deze week hebben we geleerd hoe je Rsync-back-ups op Linux op de gemakkelijke manier kunt instellen, app-vensters altijd bovenaan kunt houden, een aangepaste bibliotheek kunt vastzetten in het Windows 7-startmenu, en de IE-gebruikersagent kunt repareren, geleerd wat een virtuele machine-hypervisor is, ontdekt uw mening over het bewaken van bandbreedtegebruik, hebben we in handen gekregen

Desktop Fun: Heroes of Marvel Comics Wallpaper Collection

Onlangs hebben we enkele van de beste helden van DC Comics uitgelicht en vandaag zijn we terug met de helden van Marvel Comics. Vul je bureaublad met superkrachtige goedheid uit onze Heroes of Marvel Comics Wallpaper-collectie.

Het Connected States of American-project visualiseert de VS op basis van communicatie [Video]

MIT Senseable City Lab, gewapend met geanonimiseerde mobiele telefoongesprekken en sms-gegevens van ATT, heeft in kaart gebracht hoe de VS eruitziet als je sociale gemeenschappen in kaart brengt in plaats van geografische gemeenschappen. Bekijk de video hierboven...

Wat u zei: controleert u uw bandbreedtegebruik?

Eerder deze week vroegen we je om te delen hoe (of helemaal niet) je je bandbreedte bewaakt voor zowel thuisnetwerken als mobiele apparaten. We zijn terug om uw favoriete tools en tips te delen.

Weekendproject: bouw een koffer van koolstofvezel voor je favoriete gadget

Als je ooit koolstofvezel hebt gezien, dacht je waarschijnlijk dat het een soort ruimtetijdperk was dat alleen onder zorgvuldig gecontroleerde omstandigheden in een fabriek kon worden vervaardigd.

Vrijdagpret: Rome-puzzel

Het weekend is bijna aangebroken, maar waarom niet een beetje ontspannen en de rand van uw werkdag halen totdat u naar huis kunt vertrekken? In de game van deze week heb je een kans op grootsheid en de mogelijkheid om Olympus te bezoeken terwijl je werkt aan het bouwen van een nieuwe stad in het vervlogen tijdperk van het oude Rome.

Uit het vak Tips: meerdere achtergronden selecteren, snelle iBook-navigatie en app-prijzen volgen

Een keer per week openen we de doos met tips en delen we de geweldige tips die je hebt ingestuurd. Deze week bekijken we hoe je eenvoudig meerdere achtergronden in Windows 7 kunt instellen, door iBook kunt bladeren en dalende app-prijzen kunt volgen.

Geweldige papieren vliegtuigen om thuis of op het werk voor de lol te maken [Geek Fun]

Heb je van die dagen dat je je verveelt en iets leuks wilt doen? Pak dan wat papier en creëer je eigen persoonlijke vloot van papieren vliegtuigen met deze geweldige how-to-kaart!