Upgrade de Surface Laptop gratis naar Windows 10 Pro

Microsoft's Surface Laptop heeft een studentgerichte versie van Windows 10, maar als je hem vóór 31 december koopt, kun je gratis upgraden naar Windows 10 Pro.

Zoals uiteengezet in de specificaties van de Surface Laptop, kunnen degenen die 'pverwijzen naar het uitvoeren van niet-Store-apps [kunnen] gratis overschakelen naar Windows 10 Pro tot 31 december 2017.' Daarna kost een upgrade $ 49,volgens CNET.Microsoft reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om bevestiging. Maar Windows 10 S, dat dinsdag naast de Surface Laptop is aangekondigd, is in wezen een gestroomlijnde versie van Windows 10 die is ontworpen voor studenten en docenten. Gebruikers van Windows 10 S kunnen alleen apps downloaden van de Windows Store en kunnen de standaardwebbrowser van het besturingssysteem niet wijzigen: Microsoft Edge. Microsoft zegt dat dit ervoor zorgt dat je apparaat 'dag in dag uit snel en veilig blijft', aangezien het bedrijf alle apps in de Windows Store controleert op beveiliging en prestaties.

Als u iets probeert te downloaden dat niet in de Windows Store staat, ziet u mogelijk een suggestie voor een alternatieve app die daar beschikbaar is. Als u geen geschikt alternatief kunt vinden en absoluut iets moet downloaden dat niet in de Windows Store staat, zoals bijvoorbeeld de Chrome-browser van Google, moet u eerst upgraden naar Windows 10 Pro.

In een blogpost waarin de Surface Laptop werd aangekondigd, drong Microsoft er echter bij mensen op aan om bij 10 S te blijven. 'Je moet niet [upgraden]', schreef Microsoft. 'Dit apparaat, dit besturingssysteem, ze zijn voor elkaar gemaakt en samen bieden ze zoveel.'

Verwant

  • De beste laptops voor studentenDe beste laptops voor studenten

Microsoft waarschuwt ook dat 'de overstap naar Pro eenrichtingsverkeer is; u kunt niet terugkeren naar Windows 10 S nadat u de wijziging hebt aangebracht', dus denk er goed over na voordat u de overstap maakt.

De Surface Laptop, gericht op studenten, begint bij $ 999 voor een Core i5-versie; het is nu beschikbaar voor pre-order en wordt vanaf 15 juni verzonden. Het is verkrijgbaar in vier kleuren: platina, grafietgoud, kobaltblauw en bordeauxrood.

De introductie van 10 S doet denken aan Windows RT, een variant van Windows 8 die is ontworpen om te draaien op ARM-gebaseerde tablets met chips van Qualcomm en Nvidia. Maar een verwarrend bericht over welke apps wel en niet werkten op Windows RT verdoemde het uitgeklede besturingssysteem. Microsoft gaf uiteindelijk zijn fout toe voordat het RT opschortte voor Windows 10, dat was ontworpen om op alle apparaten te draaien.

Aanbevolen verhalen

Surface Laptop versus de concurrentie: terug naar de basis

De nieuwste machine van Microsoft mag dan een solide ogende laptop zijn, maar heeft hij de interne onderdelen om zich te onderscheiden in een druk veld?

De TravelMate Spin B1 is de eerste Windows 10 S-laptop van Acer

De TravelMate Spin B1 is de eerste laptop van Acer met Windows 10 S

Microsoft's Surface Laptop heeft geen gimmicks nodig om speciaal te zijn

De Surface Laptop is eigenlijk de ideale pc-notebook.

Zotac's Tiny ZBOX Nano-pc's upgraden naar Kaby Lake

Passief gekoelde Core i5- en i3-processoropties en tot 32 GB RAM in een case die je in één hand kunt houden.