Upgrade naar de nieuwste versies van uw favoriete Ubuntu-software met PPA's

Ubuntu krijgt zijn stabiliteit door het intensief testen van nieuwe versies van software. Als u echter wat instabiliteit wilt riskeren en de nieuwste versies van uw favoriete programma's wilt uitproberen, laten we u zien hoe!

Het gebruik van deze nieuwere pakketten vereist het gebruik van softwarebronnen buiten de normale Ubuntu-repository's. Gelukkig zijn er honderden, en het toevoegen ervan aan Ubuntu is heel eenvoudig!Deze andere softwarebronnen worden Personal Package Archives (PPA's) genoemd. In de meeste gevallen zal het zoeken naar de software die u wilt upgraden en het woord ppa u naar een pagina brengen met de naam van de PPA en enkele extra details. Het enige dat u echt nodig hebt, is de naam van de PPA.

In ons voorbeeld gaan we de PPA gebruiken voor dagelijkse builds van Mozilla Firefox. De PPA-naam is ppa:ubuntu-mozilla-daily/ppa.

Opmerking: de hieronder beschreven methode is alleen geldig voor Ubuntu 9.10 en hoger. Gebruik voor eerdere versies van Ubuntu onze eerdere handleiding voor het toevoegen van extra opslagplaatsen.

Ter referentie, voordat we de PPA toevoegen, met de laatste updates is onze versie van Firefox 3.6.10.

upgrade-naar-de-laatste-versies-van-uw-favoriete-ubuntu-software-met-ppas foto 2

Open een terminalvenster (ofwel Toepassingen > Accessoires > Terminal of Ctrl+Alt+T) en voer de volgende regel in:

|__+_|

wat in ons geval is

|__+_|

upgrade-naar-de-laatste-versies-van-uw-favoriete-ubuntu-software-met-ppas foto 3

Als we nu de Update Manager (Systeem > Beheer > Update Manager) openen en op Controleren klikken, krijgen we updates voor Firefox.

upgrade-naar-de-laatste-versies-van-uw-favoriete-ubuntu-software-met-ppas foto 4

Het installeren van die updates geeft ons de nieuwste versie van Firefox!

upgrade-naar-de-laatste-versies-van-uw-favoriete-ubuntu-software-met-ppas foto 5

Deze PPA bevat toevallig ook andere pakketten, waaronder de Firefox 4.0-bèta. Met een snelle |__+_| we kunnen nu de nieuwste bètaversie van Firefox uitproberen.

upgrade-naar-de-laatste-versies-van-uw-favoriete-ubuntu-software-met-ppas foto 6

PPA's zijn een geweldige manier om selectief te kiezen welke software u wilt updaten naar de nieuwste versie. Welke PPA's gebruik je? Laat het ons weten in de comments!

Meer verhalen

Week in Geek: Microsoft haalt 100.000 pc-botneteditie neer

Deze week hebben we geleerd welk type geheugen op Linux-pc's is geïnstalleerd, iPods beheren met MediaMonkey, een rommelig contextmenu van Internet Explorer opruimen, een PowerPoint 2010-presentatie naar video converteren, Windows 7 overschakelen naar de XP Style Alt-Tab-switcher, en meer.

Hoe Google Instant Search in Google Chrome in te schakelen

Google Instant is vorige week uitgebracht en voegt onmiddellijke zoekresultaten toe aan de pagina voordat u zelfs maar klaar bent met typen. Hier leest u hoe u Google Instant zoeken rechtstreeks in de Google Chrome-browser kunt inschakelen, hoewel het nog steeds erg ruw is.

Hoe de vervelende Feedburner-parameters van URL's te verwijderen?

Heb je de vervelende extra parameters opgemerkt die worden toegevoegd aan URL's van veel websites die Feedburner-feeds gebruiken? Het is vooral irritant als je een webpagina wilt delen of ernaar wilt linken vanuit een blogpost.

De Space Invaders Vista-desktop

Wie zegt dat Vista er niet zo goed uitziet als Windows 7?

Heb je je ooit afgevraagd hoe Facebook-wormen echt werken?

Als je tijd op Facebook hebt doorgebracht, heb je waarschijnlijk een van je vrienden het slachtoffer zien worden van een oplichterij of drie. De ergste van deze zwendelpraktijken gebruiken gaten in de beveiliging om mensen automatisch te dwingen een pagina leuk te vinden - en één blogger...

Uitvoertekst kopiëren van de opdrachtregel naar het Windows-klembord

Als u aan het werk bent op de opdrachtregel in uw Windows-box, is het soms handig om de uitvoer van een opdracht naar het klembord te kopiëren, maar wie wil proberen te scrollen en klikken om kopiëren en plakken te gebruiken? Hier leest u hoe u het op de gemakkelijke manier kunt doen.

Voeg kleur toe aan uw Google Reader-lijsten voor een betere weergave

Soms wordt de eenvoudige witte achtergrond in Google Reader een beetje eentonig. Nu kunt u gekleurde randen toevoegen of de items volledig inkleuren om ze beter te laten opvallen.

Wat is SearchIndexer.exe en waarom is het actief?

U leest dit artikel ongetwijfeld omdat u zich afvraagt ​​waar dat SearchIndexer.exe-proces over gaat en waarom het veel RAM of CPU opslokt. Hier is de uitleg die u zoekt en hoe u ermee om kunt gaan.

Volg VLC op Twitter en maak kans op een pre-releaseversie van VLC voor iPad

De geweldige VLC-mediaspeler wordt uitgebracht voor de iPad, hopelijk volgende week, en op zondag zullen ze een pre-releaseversie uitdelen aan een paar van hun Twitter-volgers.

Vrijdagpret: Robotoorlog

Vrijdag is weer voorbij en het is tijd om te werken aan plezier maken. Deze week zul je je handen vol hebben terwijl je je een weg baant door Robot War. Ben je snel genoeg, sterk genoeg om te overleven?