Upgrade naar de nieuwste Ubuntu op de gemakkelijke manier

Klaar om op de nieuwste Ubuntu te springen, maar wil je je huidige Ubuntu-installatie niet verknoeien? Hier leest u hoe u pijnloos kunt upgraden naar Ubuntu 10.10, of een latere normale versie van Ubuntu, rechtstreeks vanuit de Update Manager.

Ubuntu is ontworpen om het gemakkelijk te maken om de nieuwste versies van al uw software te installeren. De Update Manager geeft je in de loop van de tijd kleine updates, maar kan je ook automatisch laten upgraden naar de nieuwste versie van Ubuntu.

upgrade-naar-de-nieuwste-ubuntu-the-easy-way foto 1Als u momenteel Ubuntu 10.04 gebruikt, ziet u echter geen optie om Ubuntu 10.10 automatisch te downloaden. Dit komt omdat Ubuntu 10.04 de meest recente LTS-editie (Long Term Support) van Ubuntu was. Dit betekent dat het gedurende 3 jaar beveiligingsupdates ontvangt, in tegenstelling tot standaardreleases die slechts 18 maanden updates ontvangen. Als u echter altijd de nieuwste versie met de nieuwste look en feel wilt gebruiken, kunt u waarschijnlijk overschakelen naar standaardreleases en upgraden naar de nieuwste versies.

Om over te schakelen naar het gebruik van normale releaseversies van Ubuntu, klikt u op Instellingen in de Update Manager en selecteert u vervolgens Normale releases in het menu Release-upgrade.

upgrade-naar-de-nieuwste-ubuntu-the-easy-way foto 2

Controleer nu opnieuw op upgrades en u krijgt een melding dat Ubuntu 10.10 beschikbaar is voor upgrade. Klik op de Upgrade-knop om aan de slag te gaan. Merk op dat u niet eerst andere beschikbare updates hoeft te installeren; Ubuntu gaat door en installeert deze voor u samen met de nieuwe versie.

upgrade-naar-de-nieuwste-ubuntu-the-easy-way foto 3

Het Ubuntu-upgradeproces

Zodra u op Upgraden klikt in de Update Manager, krijgt u de release-opmerkingen voor de nieuwste versie van Ubuntu te zien. Als u zeker weet dat u wilt upgraden, klikt u onderaan op de upgrade-knop.

upgrade-naar-de-nieuwste-ubuntu-the-easy-way foto 4

Het installatieprogramma zal controleren op pakketten die geïnstalleerd moeten worden, op pakketten die niet langer ondersteund worden en verwijderd moeten worden, en zal u een schatting geven van hoe lang het zal duren om te installeren. Als alles er goed uitziet, klikt u op Upgrade starten.

upgrade-naar-de-nieuwste-ubuntu-the-easy-way foto 5

Het installatieprogramma zal nu automatisch de volledige upgrade downloaden en installeren. Dit kan enkele uren duren, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding en uw computer.

upgrade-naar-de-nieuwste-ubuntu-the-easy-way foto 6

Als u bronnen van derden in Ubuntu hebt ingeschakeld, kunnen deze tijdens de update worden uitgeschakeld. Vergeet niet om ze opnieuw in te schakelen zodra de upgrade is voltooid.

upgrade-naar-de-laatste-ubuntu-the-easy-way foto 7

Zodra alles is voltooid, wordt u gevraagd uw systeem opnieuw op te starten om de upgrade te voltooien. Opnieuw opstarten na het upgraden leek niet langer te duren dan normaal, dus je bent snel weer terug bij je Ubuntu Desktop.

upgrade-naar-de-laatste-ubuntu-the-easy-way foto 8

Zodra uw computer opnieuw is opgestart, bent u klaar om aan de slag te gaan met de nieuwste versie van Ubuntu. Al uw bestanden en programma's zouden precies hetzelfde moeten zijn als voorheen, hoewel uw bureaubladachtergrond en andere instellingen kunnen veranderen in de nieuwe standaardinstellingen van Ubuntu 10.10. In onze tests werkte de upgrade prima en ons systeem was na de upgrade even snel als altijd. En als de volgende versie van Ubuntu volgend jaar uitkomt, ben je klaar om snel weer te upgraden sinds je deze wijziging hebt aangebracht!

Bekijk zeker onze artikelen over Ubuntu 10.10 om te zien welke nieuwe functies je krijgt met de upgrade:

Ubuntu 10.10 verbetert uw bureaubladervaring

Ubuntu 10.10 geeft netbooks een innovatief nieuw uiterlijk

Meer verhalen

Draadloos synchroniseren / delen van uw muziekcollectie met elke mobiele telefoon

Heb je een iPhone of Android-telefoon en een muziekcollectie die te groot is om ermee te synchroniseren? Wil je je bibliotheek delen met vrienden? Hier leest u hoe u uw bibliotheek via internet met uw smartphone kunt synchroniseren of in elke browser kunt streamen.

Wat zijn WLIDSVC.EXE en WLIDSVCM.EXE en waarom worden ze uitgevoerd?

Je leest dit artikel ongetwijfeld omdat je je afvraagt ​​​​wat die twee processen doen om Taakbeheer vol te proppen, en je je ook afvraagt ​​​​waarom ze in hoofdletters staan. U bent hier aan het juiste adres.

Leer deze muistrucs in Gnome voor een productievere Linux-ervaring

Hoewel de meeste nerds dol zijn op sneltoetsen, is het ook handig om het meeste uit je muis te halen. Hier zijn een paar tips om het meeste uit uw GNOME-ervaring te halen door het toetsenbord en de muis te combineren voor extra functies waarvan u misschien nog niet wist.

Schakel de herinneringsbel in Outlook 2010 in

In Office 2003 was er een herinneringsbelpictogram dat zou worden weergegeven wanneer u afspraken plant. De bel was niet beschikbaar in Office 2007, maar hier bekijken we hoe u deze kunt inschakelen in Outlook 2010.

Doe meer met deze geweldige plug-ins voor Windows Live Writer

Wilt u sneller bloggen over de dingen waar u van houdt, uw berichten opmaken zoals u dat wilt en uw inhoud publiceren? Hier leest u hoe u van Live Writer een betere blogtool kunt maken met enkele van de beste plug-ins die we hebben ontdekt.

Vraag How-To Geek: hoe maak je ondersteboven tekst?

Heb je ooit iemand ondersteboven tekst op internet zien gebruiken? Vraag je je wel eens af hoe je dat moet doen? Laten we even kijken hoe de karakters in elkaar zitten en je een eenvoudige generator laten zien die het voor je doet.

Dit is waarom u geen Taakbeheer op uw Android-telefoon zou moeten gebruiken

Bij Lifehacker hebben ze een zeer grondige handleiding geschreven over waarom je niet de moeite zou moeten nemen om Task Killer-applicaties op je Android-telefoon te gebruiken, omdat ze echt geen goed doen.

Vraag de lezers: sluit u uw computer af, zet u hem in de slaapstand of zet u hem in de sluimerstand als u hem niet gebruikt? [Opiniepeiling]

Elke persoon heeft zijn eigen manier om met zijn computers om te gaan wanneer hij deze niet gebruikt. Deze week willen we weten wat u met uw computer doet als u hem niet gebruikt.

Hoe u uw professor e-mailt en snel antwoord krijgt

Foto door uniinnsbruck

Maak aangepaste Windows 7 Jumplists voor apps die er geen hebben

Wilt u dat meer van uw favoriete programma's jumplists bevatten voor uw favoriete taken? Hier leest u hoe u uw Windows 7-jumplijsten snel kunt aanpassen met Jumplist Extender.