Upgrade de firmware van uw router

Als u een router in uw thuisnetwerk gebruikt, is het erg belangrijk om uw firmware up-to-date te houden. Firmware is software die is ingebed in de hardware van uw router. Aangezien een meerderheid van de mensen een bekabelde of draadloze router van Linksys bezit, zal ik de stappen op Linksys WRT54GS laten zien. Afhankelijk van het merk router dat u bezit, zullen de stappen variëren, maar het proces is in principe hetzelfde.

Voordat u doorgaat, wilt u bepalen welke versie van de firmware u gebruikt en vervolgens naar de website van de fabrikant gaan en de nieuwste beschikbare versie downloaden. Bewaar de nieuwe firmware-update op een gemakkelijk toegankelijke locatie op uw harde schijf.

Eerst moet je inloggen op je router. Open een webbrowser en typ 192.168.1.1 en druk op enter. U moet uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Dat brengt nog een geweldig punt naar voren: verander het standaardwachtwoord op je router, anders heeft een hacker een velddag met je netwerk.Nu u zich in uw Linksys Router bevindt, kunt u zien welke firmwareversie u gebruikt. Kies het tabblad Beheer. In het gedeelte Beheer kunt u het wachtwoord voor uw router wijzigen. U kunt ook het submenu Firmware Upgrade zien. Klik hierop voor de firmware upgrade.

upgrade-uw-router-en-8217;s-firmware foto 2

Blader in dit venster naar de locatie waar u de nieuwe versie van de firmware hebt opgeslagen en klik vervolgens op de knop Upgrade.

upgrade-uw-router-en-8217;s-firmware foto 4

upgrade-uw-router-en-8217;s-firmware foto 5

Dat is het! Je bent klaar! Het upgraden van de firmware voegt extra stabiliteit, functies en beveiliging toe aan de router.

Mysicgeek's Tech Lingo:Port Forwarding - Dit is het doorsturen van een netwerkpoort van het ene knooppunt naar het andere. Hierdoor kan een externe computer verbinding maken met een andere computer in een particulier netwerk.

Meer verhalen

Back-up of herstel van opgeslagen netwerkgebruikersreferenties in Windows Vista

Telkens wanneer u gebruikersreferenties invoert in Internet Explorer, een schijf toewijst aan een externe server of verbinding maakt met een Windows-domein, krijgt u de mogelijkheid om uw wachtwoord op te slaan. Wat u zich misschien niet realiseert, is dat u een back-up kunt maken van de lijst met die inloggegevens of deze kunt herstellen met een grotendeels verborgen besturingselement

Systeemherstel gebruiken in XP

Windows staat erom bekend dat het stuurprogramma- en .dll-conflicten heeft, evenals allerlei soorten software die problemen met uw computer veroorzaken. Gelukkig is er een systeemherstelfunctie die je computer terug kan zetten naar een bekende werkende configuratie, zolang je een herstelpunt hebt gemaakt.

Green Computing: compacte fluorescentielampen

Ik ben de IT-beheerder bij een elektriciteitscoöperatie. Omdat wij nerds constant met elektronische componenten werken, zou het zonde zijn als ik de compacte fluorescentielamp (CFL's) niet zou afdekken. CFL's zijn die gekke spiraalvormige lampen die je elke dag meer en meer ziet. Deze lampen zijn zeer

iTunes Verwijderen Probleem

Het volledig verwijderen van iTunes van uw computer is een enorm gedoe. Als je toevallig de versie met de iPhone-update hebt gedownload, is dat nog meer het geval. Het programma klauwt zich graag diep in je systeem. Het volgende is een reeks schermafbeeldingen die het gedoe demonstreren. Dit is het verwijderen van

iTunes verlaten en een nieuwe muziekspeler kiezen

Zoals ik in mijn vorige post schreef; Apple heeft me behoorlijk van streek gemaakt met zijn iPhone-update. Ook laten de vreselijke prestaties van iTunes op Vista niets te wensen over. De iPhone-update was voor mij de laatste druppel. Ik heb besloten om iTunes te dumpen voor een nieuwe muziekspeler. Om te lezen over de nachtmerrie van

Schakel het openen van bestanden met één klik uit in KDE

Nadat ik onlangs van Ubuntu naar Kubuntu was overgestapt, was het eerste dat me om alle redenen irriteerde dat één keer klikken op een bestand of map het bestand onmiddellijk opent in plaats van het te selecteren. Aangezien ik dagelijks Windows en Ubuntu gebruik, is het frustrerend dat het anders werkt in

Firefox meerdere rijen met tabbladen laten gebruiken

Als u een krachtige Firefox-gebruiker bent zoals ik, dan heeft u waarschijnlijk de hele tijd tientallen tabbladen open. Na een aantal verschillende opties te hebben geprobeerd, heb ik er uiteindelijk voor gekozen om meerdere rijen tabbladen als de beste optie te gebruiken.

Zorg ervoor dat Outlook 2007 items markeert als gelezen wanneer ze worden bekeken in het leesvenster

Een van mijn vrienden nam een ​​tijdje geleden contact met me op met de vraag waarom de standaardinstelling in Outlook 2007 is om items niet als gelezen te markeren totdat je overschakelt naar een andere e-mail, waardoor de nieuwe e-mailmelding in het systeemvak blijft staan, ook al heb je duidelijk gelezen de e-mail.

Keyboard Ninja: voeg meerdere tekstbestanden samen in Windows

Je hebt een map vol met logbestanden die je in Excel of een database wilt importeren, zodat je ze kunt verwerken... maar er zijn honderden bestanden... hoe maak je er één bestand van?

Fix Amarok Error: 'Vingerafdrukken van .mp3-bestanden wordt niet ondersteund'

Als u een foutmelding krijgt dat Tunepimp (MusicBrainz tagging-bibliotheek) de volgende foutmelding heeft geretourneerd: Vingerafdrukken van .mp3-bestanden wordt niet ondersteund wanneer u probeert de tags op uw mp3-bestanden in te vullen met behulp van Amarok's MusicBrainz-plug-in, dan bent u bij de juiste plaats.