Unzip of Unrar veel bestanden tegelijk in Linux

Als je een map hebt met tientallen gecomprimeerde of rar'd-bestanden, kun je een enkele opdracht uitvoeren om ze allemaal in één stap uit te pakken, dankzij de kracht van de bash-shell.

Voor deze taak gebruiken we bash's for loop-opdrachtstructuur. Vervang door een variabelenaam en door een opdracht die een lijst of een expliciete lijst uitvoert.

voor in
doen
commando $;
gedaanJe kunt het in plaats daarvan op een enkele regel uitvoeren met deze syntaxis:

voor in ;doe opdracht $;klaar

Dus als u een lijst met bestanden wilt verwijderen, kunt u deze opdracht gebruiken. Je hebt de aanhalingstekens niet per se nodig, maar het helpt als de bestandsnamen spaties of iets dergelijks bevatten.

voor f in *.rar;do unrar e $f;done

Als je 7zip wilt gebruiken om een ​​lijst met bestanden uit te pakken:

voor f in *.001;do 7z e $f;done

Of als u een lijst met bestanden wilt uitpakken:

voor f in *.zip;pak $f;done uit

Je zou zelfs commando's aan elkaar kunnen koppelen als je dat zou willen. Als al uw zip-bestanden bijvoorbeeld .txt-bestanden bevatten en u deze wilt uitpakken en vervolgens de uitgepakte bestanden naar een andere map wilt verplaatsen:

voor f in *.zip;pak $f;done uit; voor f in *.txt;do mv $f /mijnmap/;klaar

De bash-shell is gewoon zo ongelooflijk krachtig ... dit maakt niet eens gebruik van de kracht, maar het zou je een goed idee moeten geven van wat er mogelijk is.

Meer verhalen

Laat Windows u waarschuwen wanneer u per ongeluk op de Caps Lock-toets drukt

Haat je het niet als je een e-mail typt, een rapport typt of aan het chatten bent op IM en halverwege ... je (of de persoon tegen wie je schreeuwt) zich realiseert dat je caps lock hebt ingeschakeld?

Snelle tip: verwijder de knop Sluiten van Firefox-tabbladen

De knoppen voor het sluiten van tabbladen op elk tabblad in Firefox 2 zijn echt vervelend. Wanneer u veel tabbladen open heeft staan, wordt het erg moeilijk om op het tabblad te klikken zonder per ongeluk op de sluitknop te klikken.

Verwijder PartyPoker (of andere items) uit het menu Extra van Internet Explorer

Mijn vriend maakte de grote fout om PartyPoker vanaf zijn werk naar een laptop te downloaden - zelfs nadat hij het had verwijderd, verscheen het menu-item nog steeds. Hij was bang dat hij gepakt zou worden door de IT-mensen, dus vroeg hij me hoe ik er vanaf kon komen.

Gebruik je Mac Mini als een mediaserver, deel 1

Het volgende belangrijke is om uw Mini daadwerkelijk op de televisie aan te sluiten. Hiervoor heb je twee kabels en (minimaal één adapter) nodig. De adapter kan hier bij Apple worden gekocht ($ 20 USD). Wat het in feite doet, is DVI (Digital Video Interface) converteren naar S-Video of RCA-video-uitgang (I

Pagina's afdrukken in Internet Explorer 7 zonder kop- of voetteksten

De kop- en voetteksten die altijd samen met de pagina worden afgedrukt bij het afdrukken van een pagina, kunnen irritant zijn. Ik weet heel goed welke pagina ik heb afgedrukt, dus het heeft voor mij geen zin om de URL onderaan de pagina te tonen.

Maak een snelkoppeling voor het vergrendelen van uw computerscherm in Windows 7 of Vista

De snelste manier om uw computerscherm te vergrendelen, is door de sneltoets Win+L te gebruiken. Sommige mensen geven er echter de voorkeur aan om de muis te gebruiken om het werkstation te vergrendelen, of willen gewoon beide opties hebben.

ISP-tekst of bedrijfsbranding verwijderen uit de titelbalk van Internet Explorer

We hebben het allemaal wel eens gezien: een bedrijf vol bazen met puntige haren voelt de behoefte om hun bedrijfsnaam in de titelbalk van Internet Explorer in te voegen.

Snelle tip: Scrollen door Firefox-tabbladen uitschakelen

Een van de functies in Firefox 2.0 waar ik gek van wordt, zijn de schuifknoppen voor tabbladen als je veel tabbladen hebt geopend. Ik zou liever alle tabbladen op het scherm zien, ook al zijn ze klein.

Maak een back-up van uw bestandscoderingssleutel in Windows Vista

Windows Vista bevat een technologie voor bestandscodering die vanuit gebruikersperspectief erg lijkt op de technologie die in Windows XP bestond, maar Vista maakt het heel eenvoudig om een ​​back-up te maken van de bestandscoderingssleutel. In XP zouden uw versleutelde bestanden verloren gaan als u uw wachtwoord zou wijzigen. In Vista, een codering

Snelle tip: bespaar tabbladruimte voor veelgebruikte tabbladen in Firefox met FaviconizeTab

Zoals de meeste krachtige gebruikers, heb ik altijd ten minste Google Reader- en Gmail-tabbladen open ... en ze nemen altijd zoveel ruimte in beslag. Was er maar een extensie om bepaalde tabbladen te verkleinen tot alleen het zeer gedenkwaardige pictogram.